עבור לתוכן

אני צריך כרטיס קול עבור HTPC והסבר לגבי מערכת קולנוע בייתית

Featured Replies

פורסם

אני לא חושב שזה ממש רלוונטי כי או שהפותח ירד מהנוש שהוא שהוא כבר קנה

• תגובות 50
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המחיר של 5060 שקלים נראה לי קצת יקר האמת, אני לא חושב שזה משתלם במיוחד.

בנוגע לרסיברים, אני הייתי הולך על ה-4500. הסיבה שהימאה נשמע יפה יותר היא כי הוא מגביר את הבא פי כמה בלי שום קשר לפס הקול. זה מוגזם, וזה מפריע מאוד ברגע שעוברים למוזיקה או לקטעים בסרטים שלא דורשים הרבה באס.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזה ממש רלוונטי כי או שהפותח ירד מהנוש שהוא שהוא כבר קנה

אני פתחתי את הת'רד הזה, וזה עדיין רלוונטי עבורי. כתבתי שאני מכוון לקנות את הרמקולים והרסיבר רק אחרי רכישת ה-HTPC שמתעכבת קצת.

Anatoli,

בעיקרון, אם אני לא טועה, אמרת שאפשר להשיג את ה-Wharfedale Diamond 8 בכ-2,500 ש"ח, או שהתכוונת רק ליד שנייה?

זה נראה לי מוזר שהיבואנים של Wharfedale מוכרים את ה-Diamond 8 במחיר גבוה באופן די משמעותי מהמחיר בו חנות אחרת מוכרת את ה-Diamond 9.

המארנץ עדיף על הימאהה, בהנחה והשימוש העיקרי של המערכת הוא לקולנוע בייתי, ופחות למוסיקה (בכל אופן, לא מוסיקה קלאסית)?

אם אני לא טועה, אז המארנץ הוא 7.1 והימאהה הוא 6.1. בעיקרון, אני צריך 5.1.

כאשר אתה אומר שהימאהה מגביר את הבאס פי כמה בלי שום קשר לפס הקול, אתה מתייחס לדגם הספיציפי של ימאהה שציינתי, או באופן כללי לדגמים של ימאהה?

sr4500.jpg

p1105_4.jpg

מה לגבי השאלות האחרות שלי בנוגע לרמקולים רצפתיים קדמיים עם וופר אחד או שני וופרים, ולסאב וופר בגודל של "8 או "10?

פורסם

אני לא דיברתי על מחיר של 2500, בשום מקום לא התחייבתי על מחיר שכן איני מודע למחירי המוצרים האילו בימינו. הסיבה שהמחיר של היבואן גבוה יותר הוא שליבואן אסור על פי חוק להתחרות בחנויות במחירים שלו.

בנוגע ל-2 וופרים, ההבדל יהיה רק בעוצמה המקסימלית במידה ושניהם זהים. בנוגע ל-10" ההבדל הוא שהוא יוכל להזיז כמות גדולה יותר של אוויר וליצור תדר נמוך יותר ובעוצמה גבוהה יותר (הכל תיאורטית, ומעשית תלוי בדגם הספציפי).

הימאה מגביר את הבאס תמיד, ואני מדבר על כל הדגמים. אישית הייתי הולך או על המרנטז או על דנון 1905 אם תוכל למצוא דיל טוב. שניהם בערך באותה הרמה.

מה עדיף? תבחר אתה. אני אישית לא חושב שהייתי יכול לחיות עם הימאה (לא אם הוא מגביר גם את הקדמיים, מה שישנו במקרה שלך).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לא התחייבת על מחיר של 2,500 ש"ח, אבל בעיקרון דיברנו על רמת מחירים כזו.

לפי החוק, ליבואן אסור להתחרות בחנויות במחיר שלו? זה נשמע לי קצת מוזר. בעצם זה יכול להישמע הגיוני אם מדובר על יבואן המחזיק בהסכם יבוא בלעדי, אבל אז זה יוצר אצלו העדפה להתעסק רק עם חנויות ולא עם לקוחות פרטיים.

נראה לי שאני אלך על ה-Diamond 9, אלא אם כן אני אמצע חנות שמציעה את ה-Diamond 8 במחיר זול יותר באופן משמעותי.

לגבי שני וופרים, ההבדל הוא רק בעוצמה המקסימלית? אמרו לי שמדובר בטווח צלילים יותר גדול (כנראה שהוופרים הם בגדלים קצת שונים, למרות שחיצונית הם נראים זהים).

לגבי ה-"10, ברור שהוא יותר חזק מה-"8. השאלה היא באיזו מידה (התייחסתי לדגם ספיציפי). בכל אופן, ההבדל בין ה-"8 ל-"10 הוא רק 200 ש"ח, ואני מאוד אוהב להרגיש בומים בפיצוצים, כך שאני מעדיף את ה-"10.

ימאהה דווקא ידועה כחברה שמייצרת מוצרים איכותיים. אני לא יודע אם הגברה של הבסים זה דבר שלילי מבחינתי, או דבר שאני אבחין בו. מדובר בהפרש מחירים של 450 ש"ח, כך שאני אחפש חנות שמחזיקה גם את הימאהה וגם את המארנץ, לצורך השוואה.

פורסם

א: במידה והוופרים אינם זהים בסוגם (כמו שיש בדיימונד 8 למיטב זיכרוני) אבל זהים בגודלם, אז כמובן שכל אחד מהם מפיק תחום תדרים מעט שונה. כמובן שההבדל אינו עצום בתחום התדרים, והכל שאלה של האם תשים לב לכך.

ב: אני לא הייתי נוגע בימאה, זה מוגזם, וזה מפריע. בסרטי אקשן זה מהנה אבל לא נשמע אמיתי בכלל. זו גם הסיבה שלשום "אודיופיל" אמיתי אין מגברים של ימאה.

ד"א:

ימאהה דווקא ידועה כחברה שמייצרת מוצרים איכותיים.

מצטער לאכזב אבל ממש לא. בקרב אילו שרוצים רק בומים אולי המוצרים האילו נחשבים טובים. בקרב אילו שלא מתמצאים בתחום בכלל אולי הם נחשבים טובים כי הם הכי מוכרים מבחינת שם, אבל הם ממש לא הכי טוב כשזה מגיע למביני עניין. העובדה שאין אפשרות להוציא צליל ניטרלי (שלא כמו ברסיברים אחרים בהם ישנה האפשרות הזו) פוגעת בשמם הרבה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים