עבור לתוכן

ספארי צלילה בסיני - כמה תמונות...

Featured Replies

פורסם

יואו, פרסום ראשון שלי בפורום הזה... אני מתרגש...  :silly:

אניווי, לפני שבוע וחצי בערך חזרתי מספארי צלילה בסיני

ב-מ-ק-ר-ה הייתה איתי ה-fuji s5100 החמודה שלי, מה שהביא ליצירות הבאות:

שקיעה, ברקע רכס כלשהו במצרים:

sunset3.jpg

אותה שקיעה, אותו רכס, רק עם חרטום היאכטה עליה הייתי:

sunset2.jpg

אותה שקיעה, בפוזיציה מעניינת - זה רק אני, או שזה באמת נראה כמו שיגור של מעבורת חלל?

sunset1.jpg

זריחה...

sunrise.jpg

התמונה צולמה בערך דקה וחצי לפני יציאה לצלילת בוקר בראס מוחמד, כשכל הציוד עלי... :-\ (אם זה מעניין מישהו, ראינו 2 כרישים, צב שאוכל אלמוגים וספינה טבועה מלאה אסלות שמפוזרות על הקרקעית ויוצרות מחזה משעשע...)

חרטום הספינה מופנה לאופק. הספינה עוגנת במין ריף אלמוגים סגור כזה, שיוצר חומה בין מים רדודים (בצבע תכלת) למים עמוקים, ה-blue (הפס הכהה בחלק הרחוק):

front-reef.jpg

אחד מנערי הסיפון מדליק את המנגל... עם בלון אויר...  :smile1:

fuuu.jpg

הסבר קטן: מיכל כזה מכיל אויר דחוס ל-200 אטמוספירות [=פי 200 מהלחץ של האויר שסביבנו]. בצלילה הלחץ הזה נשבר למשהו שניתן לנשום באמצעות ציוד מיוחד. כשפותחים אותו בלי הציוד הזה, זה עושה מין פווווו עוצמתי במיוחד, מה שגרם לגיצים להתעופף...

ד"א, אני מבקש מכם להיות סלחניים לגבי איכות התמונות (הלא-גבוהה במיוחד)... בכל זאת, תזכרו שצילמתי על יאכטה, לא הדבר הכי יציב בעולם, במיוחד כשיש קצת גלים...

ועוד משהו - כל התמונות מובאות כמו שהן, ללא שום עריכה whatsoever מלבד resize - אתם מוזמנים להציע הצעות לשיפור ע"י עריכה.

נ.ב: איפשהו בפוסט הזה יש 2 easter eggs - אחת עם נוף *קצת* שונה מסיני (;)), ואחת של עבדכם הנאמן בהפסקה בין צלילות...

פורסם

האחרונה ממש ממש יפה!!

כל השאר דיי מגורענות אבל זאת מהיכטה ביום יפה.

פורסם

התמנונה האחרונה ממש יפה

אבל כול השאר ממש סתמיות אם המון רעש

ודרך אגב אחי שיהיה לך בהצלחה בהמך הצילומים ;)

פורסם

^^^ הוא אמר שהתמונות לא צריך לצפות מהם ליותר מדי

ןדרך אגב אני מנחש שהתמונה אחת לפני האחרונה זה בין הצלילות(תגיד בבקשה אם אני צודק)

פורסם

תמונות יפות ! אהבתי של השקיעה :)

פורסם

אהבתי את השקיעה ואת הים אבל החרטום קצת מפריע

פורסם
  • מחבר

דווקא לדעתי החרטום מוסיף קצת לקומפוזיציה... אל טעם ועל ריח...

ןדרך אגב אני מנחש שהתמונה אחת לפני האחרונה זה בין הצלילות(תגיד בבקשה אם אני צודק)

אתה מתכוון ל-easter egg?

בכל מקרה, התמונות מוחבאות בהודעה ולא רואים אותן, אם לזה התכוונת...

לגבי האיכות של התמונות - שוב, אני יודע, איכות חרא... אבל ככה זה שמנסים חשיפה ארוכה בספינה... סתם לידע כללי, התמונות שפרסמתי באו אחרי 30 נסיונות בערך, כל אחד יותר גרוע מהקודם... פעם יש מריחה ממש, פעם סתם מטושטש...

בכל מקרה, אם למישהו יש הצעה לגבי איך אני יכול לשפר קצת את האיכות של התמונות (בעזרת פוטושופ למשל), feel free to suggest.

פורסם

יכולת להוריד את ה-ISO חזק לכיוון ISO 50/100 לפתוח צמצם וכך לאפשר זמן חשיפה עדיין נמוך (אני מאמין שיכולת להגיע ל-1/125) אך עדיין מספיק נמוך כדי שלא יצאו מריחות...

פורסם

נ.ב: איפשהו בפוסט הזה יש 2 easter eggs - אחת עם נוף *קצת* שונה מסיני (;)), ואחת של עבדכם הנאמן בהפסקה בין צלילות...

נוף לא רע יש בסיני 8) אבל כדאי לנוף להיזהר, שלא יפול לים בטעות :P

פורסם

אהבתי את תמונה מספר 5

המים הכחלכלים היפים

אהבתי תתמונה הזאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים