עבור לתוכן

התקנה של windows 98 על הארדיסק SATA

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אני בבעיה.

קניתי מחשב חדש שאמור לשמש אותי ואת הוריי. אמא שלי דורשת שיהיה עליו גם windows 98 בגלל כל מני סיבות. אני חייב גם XP, אז החלטתי להתקין את שתיהן.

לפני שקניתי את המחשב ביררתי מהי הדרך הקלה להתקין שתי מערכות הפעלה, והבנתי שקודם כל צריך להתקין win98 ואחרי זה את XP בתוך תיקיה חדשה.

עד כה זה לא נשמע קשה..

הבעיה מתחילה בזה שיש לי הארדיסק SATA. לזהות אותו בדוס זה סיוט.. לא ידעתי שזה ככה. עוד לא מצאתי דרייוורים מתאימים, וגם איך אני אעשה את זה?

האם יש דרייורים ל SATA שנטענים מדיסקט?

עוד משהו.. אין לי ממש כוח להמתין, אז אני אתקין עכשיו XP. אחרי זה, כשאני ארצה להתקין 98 אני אהיה חייב להשתמש בתוכנה כמו System commander? אחרת נראה לי שאני אגרום לסבטוחה..

הלוח אם שלי GA-K8NF-9, והארדיסק של WD.

תודה רבה

פורסם

אתה אמור לקבל דיסקט דרייברים ל SATA ..

פורסם
  • מחבר

אין לי כזה.. יש דיסק, אבל לא ראיתי עליו דרייוורים לדיסקט או לדוס.

פורסם

אם יש לך מספיק זכרון לדעתי אתה תעדיף להשתמש ב virtual pc . זאת תוכנה מבית מיקרוסופט שבעזרתה את יכול "לבנות" מחשב וירטואלי ועליו להתקין כל מערכת הפעלה שרק תרצה. היא די קלה ונוחה לשימוש והיא תחסוך לך דרייברים, dual boot וכל מיני דברים לא נחמדים מהסוג הזה.....

http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/evaluation/trial/default.mspx

דרך אגב זה היא גרסא עם הגבלת זמן. קח את זה בחשבון.....

פורסם

למזלך בדיוק לפני כמה שעות פתרתי בעצמי את הסיוט של לגרום לsata לזיהוי בדוס

קיצר תן לי את הדגם של הלוח אם שלך כולל החברה...

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות. יש לי עוד בעיה מעצבנת. אין עדיין דרייוור ל SATA ל windows XP x64 שיאפשר את זיהוי ההארדיסק בהתקנה... מה שקורה שאם אני לא מטעין דרייוור, אז אחרי העתקת הקבצים הראשונית וההפעלה מחדש, אני חוזר בחזרה לשלב הראשון של ההתקנה. אין לזה עדיין פיתרון שלם. הפיתרון המאולתר לא עובד עם הלוח שלי...

דרור, אני אשמח אם תשתף אותי בפתרון שלך בווינדוס 98. הלוח שלי הוא GA-K8NF-9 של Gigabyte.

תודה

פורסם

בדרך כלל בלוחות Nforce של Gigabyte אין צורך להתקין בנפרד את ה SATA הוא מזהה אותו לבד...טוב לפחות ככה זה אצלי בשני מחשבים.

פורסם
  • מחבר

כן, זה לא יאמן..

בסופו של דבר באמת לא היה צריך להתקין משהו מיוחד.

ניסיתי להתקין את המערכת אינספור פעמים בכל השיטות, ולאחר שהבנתי משאלות ותשובות של אנשים בפורומים שונים שיש כזאת בעיה, וגם עם הלוח הספציפי שלי, הפתרון היה בביטול ה RAID בביוס. לא ציפיתי בכלל שזה יעזור. פתאום גם ההארדיסק הופיע בזיהוי החומרה בביוס.. איזה טימטום. למה היתה צריכה להיות בעיה כזאת מלחתחילה... אלו הם ערכי ה default. בעיקרון הפתרון הרשמי הוא התקנה עם דיסקט, ופה לא היה צורך.. הכל הפוך.

עכשיו נשאר לחשוב מה לעשות עם win 98.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים