עבור לתוכן

Dolby, DTS, EAX, THX - מה ההבדל בין כל אחד ?

Featured Replies

פורסם

Dolby Digtal, DTS, EAX & THX כולם, אם אני לא טועה, בשימוש במערכות 5.1 אבל מה ההבדל בין כל אחד ? והאם אחד יותר טוב מהשני או שזה לפי טעם אישי ?

פורסם

לפני שאני אכתוב את מה שאני חושב, אני אגיד מראש שאני לא בטוח במה שאני אומר, אז אל תתפוס אותי במילה.

THX - זה מדד לרכיבי קולנוע (מ-dvd עד רמקולים) בייתי שמצביע על איכותו.

DTS/DD (Dolby Digital) - שיטות שידור שונות לסרטים 5.1 ומעלה. הם מתחרים אחד בשני ואיכות הסאונד שווה, למרות שב- DTS היא "יותר טובה" אבל לא מורגשת. 20 סיביות מול 16 של DD אם אני לא טועה. אם יש לך אפשרות לבחור ב- DTS, תבחר בה.

EAX - אין לי מושג :s05:

פורסם
  • מחבר

תודה Amnesia.

מצאתי אחלה אתר! קוראים לו גוגל,תנסה פעם

אף אחד לא חייב אותך להגיב. אם שאלתי כל כך ברורה וטיפשית אל תענה ותן לת'רד לשקוע, אני לא אקפיץ אותו.

פורסם

הודעות שלא קשורות לנושא נמחקו.

ואגב רון, הכל באשמת הדרעקון :silly:

פורסם

THX - זה מדד לרכיבי קולנוע (מ-dvd עד רמקולים) בייתי שמצביע על איכותו.

לא נכון. מוצרים אשר תומכים בתקן הזה בסך הכל מראים כי היצרן היה מוכן להשקיע כסף על מנת לקבל עוד מדבקה למוצר שלו. אין קשר בין איכות המוצר לבין תמיכתו ב-THX.

פורסם

לא נכון. מוצרים אשר תומכים בתקן הזה בסך הכל מראים כי היצרן היה מוכן להשקיע כסף על מנת לקבל עוד מדבקה למוצר שלו. אין קשר בין איכות המוצר לבין תמיכתו ב-THX.

אתה מסבך את עצמך

לפי הזכור לי THX הוא תקן של לוקאס ארטס

הם יצרו אותו בשביל עצמם

זה אחד התקנים הכי חשובים באודיו

אם המוצר נושא את הסמל THX זה אומר שמחכה לך סאונד טוב נקי ומשובח

פורסם

eax זה תקן של קריאטיב שלפי מה שאני יודע משפר את כל האפקטים במשחקים ועושה את הצלילים במשחק יותר אמיתיים

פורסם

אתה מסבך את עצמך

לפי הזכור לי THX הוא תקן של לוקאס ארטס

הם יצרו אותו בשביל עצמם

זה אחד התקנים הכי חשובים באודיו

אם המוצר נושא את הסמל THX זה אומר שמחכה לך סאונד טוב נקי ומשובח

בדבר אחד צדקת, ה-THX הוא אכן תקן של לוקאס ארטס אך אין זה אומר שמחכה לך סאונד נקי ומשובח. קח לדוגמא, את ה-Yamaha RXV2400. רסיבר שתומך ב-THX ועולה כ-5,000 ש"ח. אני שמעתי אותו ושמעתי רסיברים מאותה קבוצת מחיר וגם זולים יותר ללא תקן ה-THX והם לקחו אותו בהליכה. THX זהו גימיק שיווקי נחמד אשר מושך לקוחות אשר לא מבינים יותר מדי בתחום. כיום עם כל ההתקנים השונים והנתונים הרבים שנכללים גם ברסיברים הג'נריים קשה להבדיל בין המוצרים בשוק ולכן כל תקן נוסף שניתן להוסיף לתיאור המוצר הינו מבורך.

פורסם

זה בעצם תקן שכמעט ולא אומר כלום חוץ מזה שהיצרן עמד במפרט שכתוב(אני מדבר על המערכות בשוק הנמוך)

פורסם

הרסיבר תומך THX

אבל עם איזה רמקולים הוא?

יש רמקולים מיוחדים משהו שנקרא שופר-באס אני חושב

יקרים בטרוף

נראים כמו כונכיות ענקיות

תחבר את זה ותראה הבדל

אבל צריך גם מוזיקה שיש בה מה לשמוע באיכות

קח דיסק של מוזיקה קלאסית

שם שומעים את ההבדל באמת

פורסם

לא מדויק. ה-THX הוא תקן שכביכול נוצר עקב המחסור בסטנדרטים לאולמות האזנה קולנועים. כיום ניתן למצוא תקן זה מודבר גם על מערכות ביתיות זולות ביותר ואפילו מערכות סטאליטים שמיועדות למחשב. תסכים איתי שאם מערכת 5.1 שעולה מאות בודדות מאוד של דולרים תומכת בתקן זה, הסטנדרטים שלו לא גבוהים במיוחד (או שהחברה שמייצרת את המוצר הזה עשירה במיוחד).

Anatoli.

פורסם

הרסיבר תומך THX

אבל עם איזה רמקולים הוא?

יש רמקולים מיוחדים משהו שנקרא שופר-באס אני חושב

יקרים בטרוף

נראים כמו כונכיות ענקיות

תחבר את זה ותראה הבדל

אבל צריך גם מוזיקה שיש בה מה לשמוע באיכות

קח דיסק של מוזיקה קלאסית

שם שומעים את ההבדל באמת

בוא נאמר שהרסיבר צוות לרמקולים מעולים אשר נמצאים מס' רמות מעל הרסיבר. SIB&CUB של JM LAB אומר לך משהו?

אין צורך לחבר את הרסיבר לרמקולים בצורת קונכיות שכן התקן לא נועד לקונכיות.

שמעתי את הרסיבר הזה ורסיברים אשר לא תומכים ואין כאן בכלל מקום להשוואה. הרסיברים שלא תמכו בו פשוט הביסו אותו בכל השמעה. אתה לא צריך להגיע למוזיקה קלאסית שכן בכל מוזיקה שומעים את ההבדל (גם עם בריטני ספירס. אמנם יותר קשה אבל עדיין אפשרי) ובעיקר בסרטים. ממתי ממציאים תקן למוזיקה קלאסית?

התקן הזה בכלל נועד לקולנוע ביתי ולא למוזיקה.

כנס ל-www.thx.com ותקרא קצת לפני שהנך מתחיל להיכנס למוזיקה קלאסית ותחומים לא קשורים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים