עבור לתוכן

מה דעתכם על לוח האם החדש Asus Vintage Pe2 pci-express + agp

Featured Replies

פורסם

היות ויש לי 6800gt חיפשתי לוח שמכיל חריץ agp וגם חריץ pci-e בשביל האפשרות לשדרג כרטיס מסך בעתיד.

ההעדפה המקורית שלי היתה לוח 939+agp+pci-e +venice 3000, אולם לא מצאתי כזה עבור מעבד amd.

בתור gamer מה שחשוב לי זה כרטיס המסך והאפשרות לשדרגו, משום שידוע לי שהגורם שהכי קריטי בהרצת מישחקים הוא כרטיס המסך ולא המעבד,

כך שפניתי לכיוון intel. ומצאתי לוח שעונה לכאורה לדרישות asua vintage pe2

חיפשתי ביקורות מקיפות על הלוח אם הזה :

mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1428&lg=0

www.linux-tested.com/results/asus_vintage-pe2.htm

newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16856110035

אולם לא מצאתי וזה הדליק אצלי נורה אדומה שאולי מדובר באיזה מוטצייה עם ביצועים עלובים אולם לא מצאתי ברשת שום דבר חיובי או שלילי על הלוח אם הזה שמשולב במארז barbone

מצד שני היצרן הוא azus חברה רצינית ובעלת מוניטין מהשורה הראשונה שלא מייצרת זבל.

קיימת כמובן האפשרות שמדובר בלוח אם חדש דנדש שעדיין לא הספיקו לערוך לו סקירה.

לצערי אני לא מעודכן בלוחות וב-chipsets של אינטל היות ובשנים האחרונות היה לי לוח ומעבד : nforce 2 + barton 2500xp והיתי מבסוט עד שליפני כשבוע הלך לי לוח האם ונישארתי עם 6800gt agp ,1024 ddr 400 ,xp2500

במידה והלוח הזה לא מומלץ, נישארת לי האפשרות לרכוש nf7-sl v-2 (רק הלוח nforce 2 הזה קיים עדיין במלאי )

או לחילופין ללכת על ללכת על לוחות 939 מבוססי nforce 3 או k8t800 pro (שניהם תומכים ב-venice 3000 +agp +אפשרות שידרוג למעבד

x2 +4800 או fx-57 מה שיאפשר boost של הביצועים הגרפיים ב-30 fps גם ללא החלפת כרטיס המסך עצמו.

הערה:אין לי שום כוונה למכור כמשומשים גם את המעבד וגם את כרטיס המסך מפני שקודם כול אני אפסיד הרבה כסף וגם מפני שאין לכך שום הצדקה היות ו-6800gt הוא כרטיס בן זונה שמאפשר לי להריץ בצורה מושלמת את כול המישחקים הכבדים והחדשים ביותר ברזולוציה 1600x1200 עם כול הפילטרים מופעלים

ואין היום שום כרטיס מיתחרה לו מבחינת יחס ביצועים מחיר, ושינוי המימשק ל-pci-e נכון לעכשיו ולעתיד הנראה לעין לא נותן שום שיפור כולשהוא.

כך לדוגמא ( שח6800gt(2300שח נותן ביצועים הרבה יותר טובים מאשר לוח sli ו-2 כרטיסים מסך:

( 2X6600gt pci-e+mother board sli (2x1000+1200=3200

ובכלל נראה לי שעבור gamer ממןצע עדיף לחכות 2 דורות ולשים את המעבד הבא אחרי 7800 מאשר לשים לדוגמא שני כרטיסי מסך 6800gt בתצורת sli.

דרך אגב למישהוא יש מושג מתי סוף סוף יצא המתאם albatron - pci-e to agp שניקרא atop?

albatron.com.tw/english/it/vga/atop_page.asp

מופיע בדף זה בתחתית ש-6800 256 ניתמך , האם הכוונה גם ל- 6800gt ? (ממש לא אכפת לי שהכרטיס יחרוג מהמארז , מקסימום אני אקח דיסק חיתוך -משחזת ואחתוך חלון קטן עבור הכרטיס הבולט ) . במידה והמחיר לא יהיה גבוהה והביצועים לא יפגעו בצורה משמעותית זה יכול להיות פיתרון שיחסוך הרבה כסף לעשרות אלפי אנשים שמושקעים חזק כמוני בכרטיס מסך יקר.

מה אתם חושבים?

פורסם

הלוח שהבאת הוא לא AGP Native אלא לוח ששמו בו את ה-AGP על אפיק ה-PCI. הביצועים בהתאם.

או שתחכה למתאם של אלבטרון, או שתקנה לוח AGP Native

פורסם
  • מחבר

mcfly

על מה אתה מתבסס כשאתה קובע זאת ?

ניסיון אישי או סקירה כולשהיא?

אני לא מצאתי ברשת שום התייחסות לכך שזה לא agp אמיתי

אם יש לך לינק או שם אתר , אנא רשום זאת כאן

האם יש טעם לחכות למתאם של albrton ?

פורסם

למען האמץ, עד עכשיו לא טרחתי לבדוק את זה, אבל ללוח שאתה דיברת עליו אין בכלל AGP

הצ'יפסטים 915/925 והלאה של אינטל לא תומכים כלל ב-AGP, אז חברות שונות פשוט לקחו את אפיק ה-PCI ושמו עליו סלוט AGP בשביל ליצור לוחות מעבר. יש דוגמא ללוח 915P כזה ולביצועים עם הכרטיס הספציפי שלך כאן.

אם אתה רוצה לשמור על הכרטיס שלך ולקנות לוח PCI-E, אין כלל אלטרנטיבות למתאם של אלבטרון פרט לצ'יפסט של ULI שתומך ב-AGP וב-PCI-E בו זמנית, אבל לא הייתי סומך על זמינות של לוחות נורמליים שמשתמשים בו.

פורסם
  • מחבר

mcfly

תודה על הלינק , הבנתי עכשיו מי נגד מי.

הבעייה שכבר מיספר חודשים אני רואה את הפירסומים לגבי המתאם של albatron אבל משום מה הוא ממאן להגיע לשוק

ולגבי uli הסקירה החדשה מאתמול ניראית מאוד מבטיחה

www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2489

, אבל בתכלס אני לא רואה שום לוחות אם שמבוססים על ה- chipset של uli , או לפחות

תאריך יעד מתי הם יצאו לשוק .

בנוסף לכך אני חושש מאוד להיות שפן ניסיונות , היות וידועה הייטב העובדה שבדור הראשון של מוצרים חדשים הרבה פעמים יש הרבה מאוד באגים ובעיות תאימות.

אני אשמח מאוד לישמוע דעות נוספות ואם למישהוא כאן בפורום יש איזה צל של מושג לגבי יציאתם לשוק של המוצרים האלו לשוק או איך אפשר לחפש או ליבדוק בדרך הכי יעילה לגביי מועד הפצתם המיסחרית .

פורסם

בשום אופן אל תקנה לוח המבוסס על גשר מ PCI ל AGP.

הביצועים על הפנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים