עבור לתוכן

האם 6800GT מייצר יותר חום מ-6600GT?

Featured Replies

פורסם

האם כרטיס מסך 6800GT 256Bit 256MB מייצר יותר חום מכרטיס מסך 6600GT 128Bit 128MB? אם כן, בכמה?

לפי מה שהבנתי, 6600GT 128BBit 128MB של Gigabyte עם קירור פאסיבי מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות. איך אפשר להיפטר מהחום הזה בלי מאוורר?

מישהו יודע לאיזו טמפרטורה מגיע 6800GT 256Bit 256MB עם קירור פאסיבי?

פורסם

דבר ראשון, אני לא מתפלא ש6600GT עם קירור פסיבי עובד בטמפ' כזו, בגלל שהפיזור חום בשיטה הזו מזעזעת.

דבר שני, הליבה של 6800GT עובדת עם יותר צינורות, שצריכים יותר מתח שבסופו של דבר יוצרים עוד חום, אבל בדר"כ הכרטיס בא עם קירור ראוי אז ככה שהחום מתפזר בהתאם. 6800GT עם קירור פסיבי בדר"כ עובד בטמפ' מאוד גבוהות, בדר"כ בסביבות ה75-80 במאמץ.

פורסם
  • מחבר

אהה... אני מבין.

אין לי ממש מושג מה זה הצינורות עיבוד האלה (אני מניח שלא מדובר בצינורות ממשיים) ומה תפקידם (אני משער שהם אחראים לעיבוד מספר גדול יותר של אובייקטים תלת-ממדיים במקביל).

לאיזה טמפרטורות הכרטיסי מסך הנ"ל מגיעים עם קירור אקטיבי (סטוק)?

האם טמפרטורות של 70-80 מעלות עשויות להזיק לכרטיס מסך או לגרום לאיזושהיא בעיה במארז HTPC מאלומיניום בגודל של 43W X 15H X 40.2D (בהנחה שהמעבד יקורר גם כן באמצעות קירור פאסיבי)?

אני מניח שהטמפרטורות האמורות מתייחסות לגוף קירור מנחושת שמתחמם ומתקשה להיפטר מהחום שנאגר בו (בניגוד לאלומיניום), ולא לטמפרטורה של הכרטיס מסך עצמו שנותר קריר יחסית. אני צודק?

איך אפשר להיפטר מהחום הזה ולנתב אותו אל מחוץ למארז בלי מאווררים (אני רוצה מינימום רעש מהמארז)?

עריכה: למארז יש שני מאווררים שקטים 60mm בחלק האחורי, וייתכן גם מאוורר שקט 80mm או 120mm בחלק הפנימי של הספק כוח.

פורסם

לדעתי לא מספיק... מאווררי ה 60 יוצרים בעיה מסוימת (תקנו אותי אם אני טועה) תנסה להשיג סירקולציה טובה יותר על ידי איזה מוד קטן של מאורר על דלת המארז (מה שאני עשיתי עם המארז המעפן שלי וזה עזר פלאים) כמובן שאם אתה רוצה להשקיע תוכל פשוט לקנות מארז חדש עם סירקולציה הרבה יותר טובה (אופציה אחרונה אם באמת המעלות ממש ממש חמות במארז)

בכל אופן בהצלחה, דרך אגב כמה מעלות יש למעבד במנוחה/מאמץ?

הכרטיס מסך שלי ניראה לי עובד על 65 במאמץ שיא ואני חושב שהם בנויים לעבוד ככה למרות ש 70 + זה כבר כניראה סטייה לא נעימה.

פורסם

הכרטיס שלי עם קירור סטוק בIDLE על 60 מעלות במשחקים על 65 בערך. יש לציין שהסירקולציה במארז שלי טובה מאוד.

פורסם

^^

מה הקשר? אתה עם מארז רגיל עם הרבה מאוררים וקירור לא פאסיבי.

גם במארזים רגילים עם איורור טוב הGF6800GT הפאסיבי מתחמם מאוד, אז אני לא רוצה לחשוב מה יקרה לו בתוך HTPC קטן וצפוף, אם כבר אתה מכניס אותו לHTPC כדאי שתדאג לאירור מעולה.

והGT היחיד שבא עם קירור פאסיבי מהחברה הוא הכרטיס של גיגהבייט, אבל גם לו יש מאורר בצד האחורי של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

לא מדובר במארז רגיל עם דלת שאפשר לעשות לו מודים, ואני רוצה שיהיו במארז מינימום הכרחי של מאווררים (התבססות על קירור פאסיבי, ככל האפשר), כדי שהוא יהיה כמה שיותר שקט.

מדובר במארז HTPC ייעודי מאלומיניום בגודל של 43W X 15H X 40.2D (תמונה מצורפת).

למארז יש שני מאווררים שקטים 60mm בחלק האחורי של המארז ואפשרי גם מאוורר שקט 80mm או 120mm בחלק הפנימי של הספק כוח. כל המאווררים מכוונים להוצאת אוויר מהמארז, במטרה ליצור במארז "ואקום" שיוריד קצת את הטמפרטורה במארז.

הכטיס מסך המסויים עליו אני מדבר הוא Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk (תמונה מצורפת).

The Prophet, אתה בטוח שלכרטיס מסך הזה יש מאוורר בצד השני (לא רואים בתמונה)? שורטי אמר לי שיש לו את הכרטיס הזה ואין לו מאוורר.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=133619.0

לגבי הסיילנסר, לאיזה טמפרטורה הכרטיס מסך מגיע איתו?

היתרון של הסיילנסר הוא שהוא מוציא את האוויר החם אל מחוץ למארז, אבל הוא תופס סלוט הרחבה שזה חיסרון.

איך אפשר לנתב את החום של הגוף קירור הפאסיבי אל מחוץ למארז ללא מאווררים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

התכוונתי שהGF6800GT מגיע עם מאורר מאחורה.

אין אפשרות להתקין מאורר מקדימה?

לדעתי זו גם טעות לקחת את הגיגהבייט הפאסיבי על פני הXFX או הגיגהבייט האקטיבי ששניהם עולים 1000 ש"ח (ישנה חנות אחת בארץ שמוכרת את הגיגהבייט האקטיבי ב999 ש"ח) ולקנות לו סיילנסר, יותר טוב יותר זול.

ואגב, איזה מארז זה ואיפה אפשר להשיג כזה בארץ?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה אמרת לגבי GF6800GT. בכרטיס של Gigabyte עם הקירור הפאסיבי יש גוף קירור מנחושת מקדימה (הצד שרואים בתמונה), שמחובר באמצעות צינור אלומיניום לגוף קירור נוסף מנחושת מאחורה (הצד שלא רואים בתמונה). כפי שרואים בתמונה, על הגוף קירור בחלק הקדמי אין מאוורר. השאלה שלי היא האם יש מאוורר על הגוף קירור בחלק האחורי. לפי מה שהבנתי, אז אין לכרטיס מסך הזה מאווררים, בכלל.

השיקול שלי בבחירת כרטיס מסך ומעבד עם קירור פאסיבי הוא רמת הרעש של המארז. מאחר ומדובר במארז שמיועד למערכת קולנוע בייתי (שבין השאר מיועדת להציג גם סרטים שקטים), אני מעוניין שהמארז יהי כמה שיותר שקט, וייצר כמות מינימלית ביותר של רעש (אני לא רוצה לשמוע אותו בכלל). השאלה היא האם זה אפשרי, האם כמות החום שתיווצר במארז נסבלת ולא פוגעת בתפקוד של הרכיבים במחשב, ואיך אפשר לנתב את כל החום הזה אל מחוץ למארז ללא מאווררים.

לגבי הסיילנסר, אני שוקל להעדיף אותו על פני קירור פאסיבי, אבל עדיין מעדיף מלהימנע מלהוסיף למארז מאווררים. אתה יודע לאיזו טמפרטורה הכטיס מסך הנדון מגיע עם הסיילנסר, וכמה רעש (בדציבלים) הסיילנסר מייצר?

אני מניח שהסליינסר הוא פתרון יותר טוב ממאוורר סטוק, אבל אם הדבר אפשרי אני עדיין מעדיף להסתמך על קירור פאסיבי יעיל של הכרטיס מסך והמעבד, אלא אם כן תגידו לי שזה ממש, אבל ממש, לא מומלץ ועשוי לפגוע בתפקוד של המחשב ולקלקל רכיבים שונים במחשב.

המארז הוא Ahanix D.Vine 4. אני מתלבט בינו לבין Ahanix MCE601, שהוא קצת יותר נמוך ומצריך ספק כוח יותר קטן (לא ATX). אני חושב שלפנדה יש את המארז הזה. נכון יפה?

הגודל של המארז דומה לגודל של מארז MIDI רגיל (קצת יותר קטן), ועשוי מ-100% אלומיניום (החלק הקדמי בנוי מאלומיניום מאוד עבה).

פורסם

אנשים עם מארזים מאוררים והGF6800GT הפאסיבי מגיעים בכיף ל90 מעלות בזמן מאמץ, תוסיף לזה מארז HTPC צפוף ואת החום הישראלי והכרטיס יגיע לא בכל כך כיף, דיי בעצב, למעל 100 מעלות.

הNV4X יכולים לספוג עד 100 וקצת מעלות, אבל מעל זה זה כבר מסוכן.

וכן, המארז מדהים :)

פורסם
  • מחבר

מה זה NV4X?

אם כך, 6600GT עם קירור פאסיבי מגיע ל-70 מעלות במאמץ, ו-6800GT עם קירור פאסיבי מגיע ל-90 מעלות במאמץ.

ה-HTPC אמור לעבוד בחדר ממוזג, לפחות כאשר מפעילים בו משחקים שמאמצים את היכולת שלו וגורמים לו להתחמם. בשימוש רגיל ב-HTPC הכרטיס מסך לא אמור להתחמם יותר מדי. כך, שהסבירות שה-6800GT יגיע ל-100 מעלות לא גבוהה, אבל צריך לקחת בחשבון גם את החום שייצור המעבד (שיתווסף לחום של הכרטיס מסך) שאמור להיות גם כן מקורר באופן פאסיבי.

אם כך, 6800GT עם קירור פאסיבי עשוי להתאים למארז הזה באופן גבולי, אבל עם 6600GT עם קירור פאסיבי לא יהיו לי בעיות, נכון?

שוב, נשאלת השאלה האם יש אפשרות לנתב את החום אל מחוץ למארז ללא שימוש במאווררים, ואם כן אז איך?

להלן תמונה של החלק האחורי של Ahanix MCE601 (החלר האחורי שלו נראה כמו זה של Ahanix D.Vine 4):

mce601b2.jpg

אהבת את Ahanix D.Vine 4. אני בטוח שתאהב את Ahanix MCE601, שלפי דעתי הוא יותר יפה.

הבעיה עם ה-Ahanix MCE601 (שבגינה אני מתלבט בינו לבין ה-Ahanix D.Vine 4) היא שהוא קצת יותר נמוך ולכן הוא זקוק לספק כוח קטן מהרגיל (למרות שבתמונה המצורפת כתוב שיש לו Standard 350W ATX PSU), ולא בטוח שהדלת של ה-DVD מתאימה לכל סוגי ה-DVD. היתרון שלו הוא שהוא מאוד יפה עם פתח חיצוני לכונן DVD ודלת נסגרת עבור קורא כרטיסי זיכרון, USB ו-Firewire.

mce601.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים