עבור לתוכן

מה ההבדלים בין 2 דגמים של זכרונות שלכאורה נראים דומים? עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

אגב, פתרת את הבעיה של הדיסק הקשיח? החלפת ספק כח?

פורסם
  • מחבר

אגב, פתרת את הבעיה של הדיסק הקשיח? החלפת ספק כח?

לא,עוד לא. גם הדיסק החדש,של ה 250GB עושה את אותם צרות בדיוק כמו כולם... אולי זה הספק באמת...

אני רוצה לעשות החלפה בין 2 המחשבים אבל אין לי זמן לפרק כרגע,יותר מידי עבודה... והמחשב עריכה עובד 24 שעות ביממה...חבל לי להפסיק כרגע זמן על זה... (בזמן הזה שאני ישבית את המערכת על חשבון עבודה,אני יקנה דיסק נוסף....:) )

בקשר לזיכרון:

מבחינתי רק קינגסטון,עובד טוב עם הלוח של אסוס. סטיק אחד עולה באיזור ה 700...

2 גיגה נראה לי יספיק לי, לא חושב ש 3 גיגה ייתן לי כבר יותר "כוח עבודה" ...

פורסם

(אגב , לא כל-כך שייך באופן ישיר) מעבדי ליבה כפולה אידיאלי לעבודה שלך

אפשר מנסיון לקודד שני סרטים בו-זמנית !

פורסם
  • מחבר

אפשר מנסיון לקודד שני סרטים בו-זמנית !

אתה צוחק עליי? תיאורטית-בדיחתית אולי כן...

הקידוד אצלי נעשה דרך כרטיס עריכה ולא משום מקום אחר (בכרטיס יש קומה נוספת של "כרטיס קידוד" ובו מעבד עצמאי)

את המערכת הבאה שלי אני ירכיב עם מעבד כזה...

פורסם

אם אתה עושה קידוד בחומרה (דרך כרטיס ווידאו וכו') אז אין לזה תחליף

אני התכוונתי דרך תוכנות קידוד , לא מקצועיות אומנם , כמו AutoGordianKnot ו-Dr.DivX

אבל בכל מקרה תוכנות זוללות משאבים , וקודדתי שני סרטים במקביל

פורסם

OK, זה תיאורטי.

מעשית, יש הבדלי ביצועים?

זה ממש לא תיאורטי, אני שניתי את התזמונים שלי ל 2.5-3-3-6 ובבנצ'ים וגם ניתן לראות בכללי שהמחשב מטעין דברים על הזיכרון יותר מהר

בריד ו רייט כמו למשל שהוינדאוז עולה הדברים על הקרש נרשמים פשוט יותר מהר כאשר התזמונים נמוכים יותר..

אין פה שום אגדה או מיתוס זה דבר מורגש, לא הכי משמעותי אבל בהחלט מורגש.

פורסם
  • מחבר

1. אם אתה עושה קידוד בחומרה (דרך כרטיס ווידאו וכו') אז אין לזה תחליף

2. אני התכוונתי דרך תוכנות קידוד , לא מקצועיות אומנם , כמו AutoGordianKnot ו-Dr.DivX

אבל בכל מקרה תוכנות זוללות משאבים , וקודדתי שני סרטים במקביל

1. כמובן שאין.

2. אני לא מתעסק עם קבצים כאלה. קודדת 2 סרטים, אבל הזמן שלך בטח הוכפל, או שלא היה כמו קידוד סרט אחד,אז מה ייצא לך מזה?

הקבצים שאתה מקודד, קטנים יחסית לקבצים שלי.

אני עובד עם קבבצי DV לא דחוסים, שכל שעה תופס 15 גיגה... לך תקודד סרט של 4 שעות בלי כרטיס... :screwy:

על כל שעה של וידאו כזה, ייקח לך ,גם עם מחשב על, 3-4 שעות... עם כרטיס זה 1:1...

זה ממש לא תיאורטי, אני שניתי את התזמונים שלי ל 2.5-3-3-6 ובבנצ'ים וגם ניתן לראות בכללי שהמחשב מטעין דברים על הזיכרון יותר מהר

בריד ו רייט כמו למשל שהוינדאוז עולה הדברים על הקרש נרשמים פשוט יותר מהר כאשר התזמונים נמוכים יותר..

אין פה שום אגדה או מיתוס זה דבר מורגש, לא הכי משמעותי אבל בהחלט מורגש.

אולי למשחקים,או צרכים אחרים שלך כן יש.

בוידאו ה"שטויות הקטנים" האלה לא ישחקו תפקיד. בוידאו -זיכרון הוא כמות בלבד...

פורסם

קודדת 2 סרטים, אבל הזמן שלך בטח הוכפל, או שלא היה כמו קידוד סרט אחד,אז מה ייצא לך מזה?

הקבצים שאתה מקודד, קטנים יחסית לקבצים שלי.

קודדתי שני סרטים באותו זמן ! (ב-10 דקות יותר , במקום 70 דקות (לסרט אחד) , זה היה 80 דקות (לשני סרטים))

אם זה לא היה כך , לא הייתי טורח לציין את זה

אם זה לא היה כך , מעבדי ליבה כפולה היו בדיחה

פורסם
  • מחבר

טוב, שיהיה אבל ברור לך שאלה קידודים שונים של קבצים שונים ביני לבינך...

אז שורה תחתונה לגבי הנושא שלי- קניית 2 סטיקים של 512 ...?

פורסם

כרטיס ה-DSP מגיע ל-1:1 רק ?

חשבתי שזה יהיה יותר מהר..על מחשב פנטיום 4 מיושן ובאמצעות CCE קידוד מ-AVI (אמנם clientserving מ-DVD..) ל-MPEG2 מתבצע בקצב מהיר יותר.

מנסיונך, יש הבדל בין מקור DV למקרה שציינתי ? הרי גם ב-CS של DVD קצב הזנת הנתונים הוא של סרט ה-DVD עצמו 9.8Mbps לערך.

הערה ל-Lipa - למיטב ידיעתי יש כבר קודקים שתומכים בריבוי נימים (אולי DivX 6..).

לא יצא לך להיתקל באחד כזה ?

אז שורה תחתונה לגבי הנושא שלי- קניית 2 סטיקים של 512 ...?

אם אתה מעדיף שלא ללכת על 2X1GB - אז כן.

תתחדש וספר איך המצב השתפר לאחר השידרוג.

פורסם
  • מחבר

כרטיס ה-DSP מגיע ל-1:1 רק ?

חשבתי שזה יהיה יותר מהר..על מחשב פנטיום 4 מיושן ובאמצעות CCE קידוד מ-AVI (אמנם clientserving מ-DVD..) ל-MPEG2 מתבצע בקצב מהיר יותר.

מנסיונך, יש הבדל בין מקור DV למקרה שציינתי ? הרי גם ב-CS של DVD קצב הזנת הנתונים הוא של סרט ה-DVD עצמו 9.8Mbps לערך.

אם אתה מעדיף שלא ללכת על 2X1GB - אז כן.

תתחדש וספר איך המצב השתפר לאחר השידרוג.

לא יודע מה זה כרטיס DSP, אני מדבר על כרטיס עריכה מקצועי, שבו יש 3 קומות ו3 כרטיסים שונים- לעריכה, לקידוד ולאפקטים. כרטיס כזה נע היום בין 6-10 אלף שקל.

הוא מגיע ל 1:1, וזה נחשב אופטימלי ומהיר היום, לא חושב שיש מהר יותר מזה.

אנחנו מדברים על קבצין שונים לגמרי!

אני לא מקודד סרטי קולנוע כמו שכולם עושים כאן, אלא סרטי אירועים,צילומי סרטי תדמית וטלוויזיה, שם הצילום נעשה על DV (לא מיני), במצלמות יקרות,והנתונים שארתה מכיר שונים לגמריייייייייי....

ומנסיוני ברור שש הבדל. אני מדבר על DV לא דחוס, כל שעה תופסת 15 גיגה. לך זה הרבה, לי זה סטנדרתי.

סרט שבא על DVD היום הוא כבר מקודד... מה שאתה עושה זה פשוט מקודד אותו פעם שניייה לקובץ קטן יותר שאתה בוחר.

מה שאני עושה זה הקידוד הראשוני, זה שעושים באולפנים ע"מ להפוך אותו לקובץ ל DVD (באיכות גבוהה כמובן ממה שאתה עושה)

יש מבין?

אם תרצה , תפתח תרד חדש ואני יענה לך על שאלות (למרות שכבר פתחתי פרד עננננק בפורום "תוכנות")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים