עבור לתוכן

בניית רכיב אלקטרוני

Featured Replies

פורסם

זה נושא שמאוד מעניין אותי הייתי רוצה לדעת איך לבנות לדוגמא מן מעגל חשמלי כזה או משהו

לדוגמא עכבר או משהו זה מאוד מעניין אותי כל הנושא הזה ואני רוצה ללמוד עליו

מאיפה אפשר ללמוד על זה?

תודה רבה.

פורסם

עושים תואר בהנדסת מחשבים. :P

אתה יכול ללמוד איך תאורטית לעשות את זה אבל לבנות לבד אי אפשר צריך כלים מיוחדים.

פורסם

עם קצת סבלנות ושעמום רצחני אפשר לעשות הכל תאמין

ובקשר למעגל מודפס אפשר לבנות אחד לבד, אני עשיתי אחד בטכנודע בכיתה ו' אומנם זה לא היה משהו מורכב

סתם מעגל שמדליק אור ומפעיל זמזם אבל עדיין זה מוכיח שזה אפשרי כמובן שבשביל ליצר לבד מעגל מורכב

צריך סבלנות רבה ודיוק על אנושי או מספיק כסף כדיי לקנות מכונה ממפעל שמייצר מעגלים מודפסים

פורסם
  • מחבר

כמה אתה חושב שזה יעלה לי? :) לקנות? ::)

פורסם

מכונה למעגלים מודפסים? כמה עשרות אלפי דולרים

פורסם

קח ספרים של האוניברסיטה הפתוחה ...

תתחיל ללמוד אלקטרוניקה תקבילית , וסיפרתית.

אני מניח שספרתית יותר יעניין אותה מכיוון שבמקצוע זה עובדים על רכיבים דיגיטליים ..... (מונים סינכרוניים ואסינכרוניים , דלגלגים , מערכות צירופים וכ... ).

ספרי אלקטרוניקה של מתחילים ייתן לך מושג על העולם הזה .

פורסם

אני מצטרף להמלצה של udicol הספרים של האו"פ מצויינים בשביל ללמוד "אלקטרוניקה תיאורטית". שאגב די בקלות אפשר להמיר את הידע הזה לידע מעשי. בסך הכל לא מדובר בחומר קשה מדי (קיבלתי 97 במבחן של האוניברסיטה על החומר הזה ;D)

ידוע לי שבמגמות אלקטרוניקה בבתי-ספר ואוניברסיטאות יש משהו דומה ללוחות שאפשר עליהם לבנות משהו בסגנון מעגלים מודפסים בקלות יחסית.

פורסם

קח ספרים של האוניברסיטה הפתוחה ...

תתחיל ללמוד אלקטרוניקה תקבילית , וסיפרתית.

אני מניח שספרתית יותר יעניין אותה מכיוון שבמקצוע זה עובדים על רכיבים דיגיטליים ..... (מונים סינכרוניים ואסינכרוניים , דלגלגים , מערכות צירופים וכ... ).

ספרי אלקטרוניקה של מתחילים ייתן לך מושג על העולם הזה .

אני ממליץ על "תורת החשמל" כרך א' בהוצאת האוניברסטיה הפתוחה, זה יותר פיזיקה, אבל אתה לא צריך את כל הנוסחאות, תדלג לעמודים של ההסברים על המעגל החשמלי, מסברים לך מה זה Ohm איך לחשב התנגדות מה זה מה, פשוט ספר מצויין.

תבין איך עובד הזרם החשמלי קודם, מה זה אלקטרונים, פרוטונים וניוטרונים וכל שאר הדברים, תופעות בחשמל.

תתחיל בבנית והבנת ראיו סטאט או BayBus, מכיוון שרוב האנשים פה שרוצים להכין אחד אין לי מושג בגרוש איך זה עובד.

אם אתה מחפש חלקים אתה יכול לקנות ב-RadioShack, הסניף ברעננה מומלץ, מכיוון המוכרים יודעים שם מה הם מוכרים.

פורסם

אני לפני כמה שנים בניתי מספר מעגלים כגון: ליד מהבהב (עם סויצים למהירויות ואפשרות לקבוע מהירות שונה לכל ליד ויש 2),

מגבר, ספק כוח 12 וולט, ועוד שאני כבר לא זוכר.

אני חושב אולי לשים שלט של כיבוי והדלקה של המחשב :-\

פורסם

אני מצטרף להמלצה של udicol הספרים של האו"פ מצויינים בשביל ללמוד "אלקטרוניקה תיאורטית". שאגב די בקלות אפשר להמיר את הידע הזה לידע מעשי. בסך הכל לא מדובר בחומר קשה מדי (קיבלתי 97 במבחן של האוניברסיטה על החומר הזה ;D)

ידוע לי שבמגמות אלקטרוניקה בבתי-ספר ואוניברסיטאות יש משהו דומה ללוחות שאפשר עליהם לבנות משהו בסגנון מעגלים מודפסים בקלות יחסית.

הדבר הזה נקרא מתריצה...

והוא די קטן אבל עדיין, נוח לעשות עליו דברים.

אני את השנה הראשונה שלי באלקטרוניקה סיימתי(השנה הכי קלה)

עכשיו אני הולך ללמוד אלקטרוניקה תקבילית, מיקרו מעבדים, ידה ידה ידה... :bash:

והספר הזה תורת החשמל הוא ספר מעצבן ביותר... אבל באמת מלמד.

פורסם
  • מחבר

אוקי שנה הבאה אני ירשם לזה ונראה אז לקחת קורס באלקטרוניקה?

פורסם

עד כמה שזה נראה מעניין, תאמין לי, תהליך הלימוד של אלקטרוניקה הוא משעמם רצח. במיוחד החלק של המיתוג. כל מה שתעשה זה לצמצם פונקציות ולממש אותם. משעמם זה לא מילה. בשיעורי מיתוג הייתי נררדם אפילו בלי לשלוט על עצמי.

ועוד משהו. בחנויות אלקטרוניקה מוכרים צורב מעגלים ב300 שקל. זה לא עושה מעגלים כמו שתמצא במכשירים שאתה קונה, אלה מסדר חוטים מיוחדים על פלטת פלסטיק. התוצאה אומנם לא יוצאת מקצועית כמו במערכות סוני, אבל זה בהחלט נראה יותר מסודר מסתם חיבור חוטים. אם אני לא טועה זה מתחבר דרך LPT למחשב, וצריך את התוכנה EWB בשבילו שעולה יותר מהמכשיר.

פורסם

אתה לא צריך לקחת קורס באלקטרוניקה בשביל להבין את החומר הזה, זה חומר פשוט למדי. וטכני.

פורסם
  • מחבר

אם כן מאיפה אפשר כבר עכשיו להתחיל ללמוד אני לא מוצא שום מקום שמסביר על זה.

פורסם

אתה מחפש חומר באינטרנט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים