עבור לתוכן

שרת לאתר אינטרנט גדול עתידי, תקציב עד ה-10-15K, מה יתן את הביצועים הטובים ביותר?

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.. ;)

חבר שלי מעוניין להקים אתר. יש סבירות שהאתר יצבור תאוצה ויגיע למימדים גדולים למדי.

אני מניח שתהיה גישה דיי גדולה למסד נתונים, ושהוא גם יצטרך הרבה נפח איחסון להורדות (שני כוננים של 160GB או 200GB הם בטח הדרך הנכונה להתחיל).

השאלה כאן היא על איזה פלטפורמה כדאי להתבסס, ומה באמת הצרכים ממחשב שכזה. איזה בנצ'מרקים צריך לחפש במקרה כזה?

האם יכול להיות שיספיק מעבד D820? או אולי עדיף ה-Athlon64x2 3800 2.0ghz 512kb שהגיע עכשיו לארץ?

או שבכלל צריך לחשוב רק על Opteron? ואם כן האם כפול ליבה?

רצוי להתאים אותו למארז 1U כי לאלו עלות האחסון הכי נמוכה.. למרות שאם זה לדוגמא מעבד מבוסס 939 אני לא חושב שיש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיתאים.

אז זה גם שיקול אם להתפשר לכיוון 2U ולמצוא כרטיס מסך low profile אולי..

מבחינת זיכרון, אני מאמין ש-2GB יספיקו, רצוי בשני סטיקים על מנת שתהיה אפשרות להוסיף עוד בעתיד.

עדיף לחסוך כמה שיותר בכסף שבאמת יתאים לצרכים.. אני חושב לייעץ לו קודם להשכיר שטח איחסון ולראות מה יהיו המימדים והביקוש מהאתר, אבל אני רוצה קודם לדעת מה הסדר גודל שצריך בשביל להריץ כזה פרוייקט, והאם יספיק מעבד כפול ליבה פשוט או שיש לפנות לאלטרנטיבה של מעבדי שרתים.

אם יש צורך לצאת מהתקציב כדי לקבל שיפור משמעותי כמובן תזכירו זאת.. ;)

פורסם

אם אתה מרכיב שרת בעצמך, היתרונות של רכיבי שרתים כמו Xeon וOpteron קטנים למדי לעומת המחיר המבוקש.

הרכיבים האלו מיועדים יותר לחברות שאלף דולר לכאן או לשם לא ישנו להן דבר, ולתת למנהלי הרכש שלהם הרגשה טובה, כך שהם קונים משהו מיוחד (בדיוק כמו הבלוף של סדרת הFX של AMD בשוק הגיימרים - אתה קונה עוד 10% של ביצועים בפי 2 כסף).

בקיצור, רד מזה, תשאר עם הX2 או הD820.

מעבד D820 עם לוח שרתים איכותי של Tyan (כמו הTomcat, עם onboard vga ושלושה כרטיסי רשת), למשל, והרבה זכרון - אחלה שילוב.

כמובן שAthlon X2 יתן ביצועים טובים יותר, אך אני לא בטוח לגבי המחירים.

מה דפוס השימוש בstorage שלו? האם זה אתר חדשות, האם זה אתר עם פורומים?

אם הוא לא צריך הרבה מקום, אז שלושה raptros 74gb בRAID5 יתנו אחלה פתרון. ביחד עם המעבד, הזכרון והchassis ל1U אתה מגיע ל10K-12K.

אם הוא צריך יותר מקום, שיקח את אחד מכונני הSATA המיועדים לשוק הenterprise, לWD יש סדרת חדשה כזו (RE, אולי), כנראה יש גם לאחרים.

כמובן שאפשר גם SCSI, אבל אני לא חושב שזה שווה את הכסף בנקודת המחיר הזו (אולי ב20-30K).

פורסם
  • מחבר

האתר כנראה יכלול פורומים, ויש סבירות גדולה שיורידו ממנו הרבה על בסיס יומי (לכן צריך הרבה נפח ולא ראפטורים לדעתי).. וחוץ מזה גם יהיה לו קטע של קהילה גדולה.. משהו בסגנון של אתרי הכרויות/דירוגים..

המחיר של ה-3800 Dual core הוא 2380 ש"ח בזיגזג לדוגמא.

זה מעבד חדש, למישהו יצא לראות בנצ'מרקים עליו..?

הוא עולה כמעט 700 ש"ח יותר מהמעבד D820 של אינטל.. והשאלה אם הוא באמת שווה את זה..

בו נגיד שזה יראה בערך ככה לשתי המערכות..

מערכת אינטל:

Intel D820 2.8Ghz Dual core

Thermaltake 1U 775 Cooler model CL-P0187 - באתר של TT כתוב 115W.. אני מניח שזה מספיק?

Gigabyte GA-8I945G Pro

2xSamsung 1GB DDR-II 667mhz

2xWD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II

Combo silmline - יש לי ספייר

1U Generic Case 19" length

Forton Source FSP300-601U - ספק 1U ספייר שיש לי שוכב פה בבית, 20 פינים, הוא אמור להחזיק כזו מערכת? אני לא בטוח ש-16A מספיק ל-12V..

זה יוצא סביבות ה-6750 ש"ח (בערך)..

מערכת AMD:

Athlon64 x2 3800+ 2.0ghz 512kb Dual Core

Thermaltake A1827

Tyan Tomcat K8E S2865 nForce4 Ultra

2xSamsung 1GB DDR 400mhz

2xWD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II

Combo silmline - יש לי ספייר

1U Generic Case 19" length

Forton Source FSP300-601U - ספק 1U ספייר שיש לי שוכב פה בבית

יוצא סביבות ה-7550 ש"ח..

כנראה שהספק כח לא יהיה מספיק כאן, ונצטרך למצוא איזה משהו יותר רציני.. משהו כמו ה-Zippy P1L-6460P, זה בטח יצא תוספת של עוד איזה 800-1000 ש"ח..

כמו כן חשבתי אולי כדי לקחת מעבד San Diego זול יותר ולעשות לו אוברקלוק לאיזור ה-2.7Ghz..

צריך לראות בנצ'מרקים לצרכים הללו לראות מה באמת משפיע כאן.. אבל אילו בנצ'ים אלו?

ובכל זאת האם למעבדי השרתים אין יתרון משמעותי על מעבדי ה-Dual Core למשימה זאתי?

פורסם

עוד אופציה זה לקחת לוח לדואל אופטרון כדוגמת הלוחות האלה:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_70_337&products_id=2737

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_70_337&products_id=3213

להוסיף אופטרון DC יחיד כדוגמת זה (עם OC קטן ל 2.2 גיגה):

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_279&products_id=3341

בעתיד אם יהיה צורך, להוסיף מעבד נוסף ולקבל ביצועים דומים ל QUAD CORE.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2397&p=6

הביצועים של ה DC אופטרון נהדרים, אבל המחירים, לפחות כרגע, מוגזמים.

היתרון היחידי שאני רואה במערכת הזאת על 64X2 היא יכולת השדרוג לשני מעבדים.

פורסם

האם הA64 הרגיל יכול לתמוך בזכרונות ECC, כמו הOpteron? זה יתרון לשוק השרתים, אבל לא משהו ששווה לחבר שלך להכפיל בשבילו את מחיר המערכת.

נטען במקומות שונים שהדיסקים הביתיים לא עומדים בעומס עבודה שמצוי בשרתים, הRaptor בנויים ככונן תעשייתי עם MTBF גבוה בהרבה.

אתה לא חייב רפטורים, אבל גם לא הייתי בוחר בכונן סטנדרטי לכזו עבודה. כמו שאמרתי, יש סדרה חדשה לWD, נדמה לי שיש שם כונני 250 (או 400) שיעשו את העבודה.

פורסם

למשימות עיבוד כמו שהמחשב הזה יתמודד איתם, אני לא חושב שצריך אופטרון.

כמו כן, אני חושב שAMD יהיו הרבה יותר טובים מINTEL למשימות הנ"ל.

אני לא ממש גאון בכל מה שקשור לסוגי השונים של חישובים, אבל אני חושב שזה אינפליקציות שצריך כוח עיבוד כמו AMD נותן.

כמו כן, אני לא ידוע בדיוק מה יהיה האתר, אבל אני חושב שראפטור כן יעזור, ראפטור זה תמיד טוב ;D

פורסם
  • מחבר

בקשר לאופטרון.. כנראה שזה סתם יצא יקר מדי.. למרות שלא ראיתי בנצ'ים שמשווים בין השניים לצרכים שלו.

הלוח nForce4 Ultra של Tyan תומך לדעתי ב-ECC.. יש לזה יתרון ממשי? זה באמת כזה חשוב? זה סתם מיקר את הזכרונות פי שתיים.

בקשר לכוננים הקשיחים, כנראה באמת יהיה עדיף ללכת על שני כונני Raptor של 36GB ב-RAID ולהוסיף עוד איזה כונן SATA-II בעל נפח משמעותי יותר.

פורסם

ה-3800+ לא מאכזב...

לדעתי האופציה של ה-Athlon 64 X2 הרבה יותר סימפטית מאשר 820, זה ביצועים גבוהים בהרבה, ופליטת חום נמוכה בהרבה. במארז דחוס שיושב בחוות שרתים יש לו רק יתרונות.

ECC - בסוקט 939 אין לך ECC בשום מקרה, כי המעבד לא תומך. AMD הכריזה על תמיכה של ה-1xx בזכרונות שהם לא Buffered (אבל עדיין ECC) ועל העברה שלהם לסוקט 939, זה אולי יעניין אותך, אבל הזמינות שלהם לא ברורה.

האופציה של האופטרון מאוד יקרה, וכנראה שיש סיכוי טוב ל-Quad core ב-2006, מה שצריך להיות שדרוג יותר משתלם מאשר הוספת אופטרון נוסף.

אחסון - לדעתי אפשר להכניס כוננים בזוגות - שני רפטורים למסד הנתונים ושני כונני SATA2 להורדות. מעבר לזה, אם יש Raid 5 בתכנון שים לב שאין צ'יפסטים ל-AMD שתומכים בו, רק ה-nF4 IE (שהוא לא ממש אופציה כאן) וה-945/955 (עם ICH7R) תומכים בו.

ספק - לדעתי יתאים בלי בעיה למערכת עם מעבד בודד, גם עם ה-820, כל עוד אתה לא מכניס שם כמות משמעותית של כוננים קשיחים. בכל זאת חוץ מהמעבד והכוננים אין שם שום צריכה על ה-12v

פורסם
  • מחבר

בקשר ל-ECC:

s2865.gif

פשוט ציינתי שהלוח תומך בהם, אם אתה אומר שהמעבד לא תומך זה משהו אחר..

גל הביקורות על ה-3800 מראה שהוא אכן עדיף על ה-D820 (או 830 אפילו אם מסתכלים על אותו מחיר)..

בקשר לספק כח, בו נגיד שני כונני 36 RAPTOR, שני כונני 200GB, והמעבד 3800 - אתה עדיין חושב שהספק יספיק? נראה לי קצת גבולי לא?

השאלה רק אם הוא אכן יעמוד במשימה כמו כל מעבדי הרשתים..

האם הוא מספיק להריץ אתר שיש בו נגיד במקסימום 3000 משתמשים גולשים בו זמנים, עם גישות קבועות למסד נתונים..

מי יכול לענות על שאלה כזו?  :-X

פורסם

אין בדיקות מדוייקות בקשר לדברים האלה, אי אפשר להגיד לך בטוח.

אני מאמין אבל שהמערכת הזאת תחזיק, יש לה המוןן כוח.

פורסם
  • מחבר

אין בדיקות מדוייקות בקשר לדברים האלה, אי אפשר להגיד לך בטוח.

אני מאמין אבל שהמערכת הזאת תחזיק, יש לה המוןן כוח.

נראה לי שאם בשרת באמת יצטרך להתמודד עם 3000 משתמשים הוא יקרוס..

אני רואה איך פה אצלנו Dual Xeon 2.4 בקושי מחזיק אתר עם כמה? 400 בו זמנית? למרות שאני לא בטוח שאולי אין איזשהי בעיה..

למישהו יש מושג איזה שרתים מריצים אתרים גדולים כמו חבר'ה - קופידון - אטרף.. משהו בסגנון שרץ עם המון משתמשים אונליין.

פורסם

מה לגבי האינטרנט?

אתה מצפה ליצור שרת עם אחד וחצי מגה ביט ?

פורסם

מה לגבי האינטרנט?

אתה מצפה ליצור שרת עם אחד וחצי מגה ביט ?

הוא לא מריץ את המחשב מהבית, המחשב יהיה כנראה בחוות שרתים, ככה שאין בעיה של רוחב פס

פורסם

טעות שלי, כנראה לא קראתי מספיק בעיון.

הייתי בטוח שזה מקרה של שרת מהבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים