עבור לתוכן

מיפרט ל-gamer מבוסס על כרטיס 6800gt agp שכבר קיים אצלי

Featured Replies

פורסם

ברשותי 6800gt בן מיספר חודשים +athlon xp 2500 barton core

בעיון מהיר ברשת היתברר לי

1--- מכירת הכרטיס כמשומש תסב לי נזק כספי משמעותי

2-- אין שום הצדקה לכך ,היות והכרטיס הזה עדיין שם את הכרטיסים של ati (שמקבילים לו במחיר) בכיס הקטן (מילבד half life שמומן בכספי ati כך שהוא אינו דוגמא מייצגת .

האופציות שלי עד כמה שהיצלחתי להבין הן כדלהלן, אולם אני פתוח לכול הצעה שתיתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף:

(מיתנצל מראש על השגיאות בשמות , אם טעיתי , אבל אני די בטוח שתבינו על מה אני מדבר )

1.לרכוש לוח nforce-2 שמאפשר ביצוע המהרה קיצונית כמו epox rda3+ או rda6+

השילוב של 2500xp barton +epox +1024 ddr 400 +6800gt מאפשר ביצוע overclocking לרמת athlon xp 3200 .

מערכת כזאת מאפשרת היום קבלת כ- 40 frames per second ברזולוציה של 1600x1200 גם במישחקים תובעניים כדוגמת doom hl2 farcry ...

החיסרון -- לא תהיה אפשרות להרצת windows 64 bit ומישחקים שיהיו בנויים לעבודה ב-64 bit , מצד שני זה יקח עוד הרבה זמן עד אשר הם יצאו

2--לוח מבוסס s754 nforce3 250--החיסרון ---שידרוג מוגבל גם של המעבד וגם של כרטיס המסך

היתרון ----ניתן לקנות בזול sempron 2600 שלא תומך בישומי 64 bit לעשות לו המהרה משמעותית וליסחוב איתו עד שיופיעו מישחקי bit 64 ורק לאחר מיכן לשדרג בזול ל-מעבד 64 bit אמיתי וחזק כמו 3800+

3--לוחות מבוססי k8t800 pro socket s939 עדיפים על nforce 4 s939 כשמדובר בהרצת מעבדים מהשורה הראשונה

ולמי שזה ניראה מוזר מוזמן ליבדוק בקישור הבא ולהיווכח בעצמו:http://www23.tomshardware.com/index.html

לוחות מבוססי k8t880 s939 מכילים slot agp וניתן ליקנות כרגע מעבד זול יחסית 3000 ב-800 שח ולשדרג אותו בעוד כשנה כשהמחירים ירדוו

ל- amd fx-57 שהוא s939 יותר חזק בעוצמתו מבחינת הרצת משחקים מ-- 64 x2 4800)

החיסרון הגדול שאת הרכיב הכי חשוב ל-gamer -הכרטיס מסך לא יהיה ניתן לשידרוג , היות ולא יהיו יותר כרטיסי מסך מיתקדמים בתצורת agp

4---לירכוש לוח אם לפנטיום מבוסס k8T890 שמכיל גם agp x8 אמיתי וגם pci-e 16

קישור :http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/p4-series/pt880pro/

היתרון אפשרות שידרוג הרכיב הכי קריטי ל-gamer ---כרטיס המסך

החיסרון :מעבד הפנטיום עולה יותר יקר ועל כן אני אצטרך להיסתפק במעבד יותר חלש באופן יחסי

אנא הביעו את דעתכם

פורסם

דעתי היא שזה מאוד תלוי בדפוסי השדרוג שלך. האם אתה קונה מחשב שלם בכל פעם, או משדרג את החלקים לאט לאט?

את האופציה השלישית הייתי פוסל מראש. אל תעשה חצי עבודה - אם אתה רוצה ללכת לכיוון S939, תעשה את זה עד הסוף. תמכור את כרטיס המסך שברשותך, ותקנה כרטיס PCI-E. הנזק כאן יהיה משהו כמו 400 שקל, בין התמורה ממכירת הכרטיס שלך לבין X800XL חדש (שיתן ביצועים טובים יותר בכל דבר מלבד DOOM, כמדומני). תוכל ללכת על כרטיס PCI-E ולשדרג בעתיד.

מבין שתי האופציות האחרות, הייתי בוחר בזו עם הS754.

אבל בכל מקרה, אתה לא מדבר כאן על שדרוג משמעותי ממה שקיים אצלך (מצד שני, גם המחיר לא ממש משמעותי).

אני חושב שכדאי לך לעצור במערכת הזו, ופשוט לחכות משהו כמו שנה, עד שבאמת תוכל להרשות לעצמך dual core ו7800. בשביל פחות מזה, חבל על הטרחה.

פורסם

בשביל להגיע עם הבארטון ל 3200 לא צריך לוח יקר. הלוח שלך אמור לעשות את זה בלי בעיה. לדעתי,זה מה שאתה צריך לעשות. חבל על הכסף שלך.

פורסם

אני עוד מתלבט בקשר למה שנכון לגביך, כמו שאמר ההוא מעליי, זה תלוי בדפוס השידרוג שלך.

רק אני יתקן אותך ש6800GT יותר טוב מX800XL ביותר מרק דום, לדוגמא בBF2, D3, Q4, FEAR ושוט..

פורסם

אני עוד מתלבט בקשר למה שנכון לגביך, כמו שאמר ההוא מעליי, זה תלוי בדפוס השידרוג שלך.

רק אני יתקן אותך ש6800GT יותר טוב מX800XL ביותר מרק דום, לדוגמא בBF2, D3, Q4, FEAR ושוט..

אני מניח שבD3 וQ4 התכוונת לDoom3 וQuake4, שניהם מבוססים על מנועי id שמעדיפים באופן ברור כרטיסי NVIDIA.

לגבי BF2, לפחות, המצב הוא כזה.

הX800XL וה6800GT הם כרטיסים די שקולים, אחד יותר טוב במשהו אחד, השני במשהו אחר. כנראה שבצירוף יכולת O/C עדיפה, ה6800GT עדיף במקצת, אבל זה זניח ומתקזז עם המחיר היקר שלו (400 ש"ח יותר מX800XL, בפעם האחרונה שבדקתי).

כאמור, אין שום סיבה לשדרג - לא כרגע, בטח לא שכפולי הליבה התחילו להכנס לmainstream.

פורסם
  • מחבר

amigos

אני מיתנצל שלא היבהרתי את עצמי ,אבל לוח האם שאתם רואים בחתימה הלך פייפן ואינו רלבנטי יותר ולכן אני אמחק אותו מהחתימה.

הנזק הכספי הצפוי במכירה של הרטיס , הוא לא 400 אלא נע בין 800-900.

במידה ואני חייב ליקנות לוח אם חדש , הייתי כבר מעדיף לבצע שידרוג משמעותי כולשהוא על מנת שהמערכת תיהיה יותר --future proof.

בסקירות שונות ראיתי שכאשר שמים מעבד חזק הרבה יותר מהמקורי כמו לדוגמה ההבדל בין 3000+ לבין fx-57 ,אף על פי שמדובר באותו

כרטיס מסך (זה נכון אך ורק לכרטיסים חזקים ) ישנו שיפור דרמטי של עשרות פריימים לשנייה ----הפרש של 25-30 fps שזה שקול להבדל שבין דור שלם של כרטיסי מסך למישנהו .

היום ניתקלתי בלוח GA-K8NSNXP-939 gigabyte עם חריץ agp +nf3 במחיר של כ-500 שח ---------כדאי?

מהו לדעתכם לוח ה- nf2 שמאפשר ביצוע המהרה מקסימלית של 2500 xp והגעה לרמת ביצועים מעבר לרמה של 3200 ?

שמעתי שצפוי לוח אם משולב של uli שיכלול גם agp אמיתי וגם pci-e --- נישמע לכם ריאלי ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים