עבור לתוכן

מחשבים מסדר גודל בינוני - לאן ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה משיטוטי בפורומים השונים - ובעיקר בפורום הזה (שהוא לדעתי הטוב בארץ-אבל זה לא קשור), אני מקבל את

הרושם שיש מבוכה מסוימת אצל המעוניינים לרכוש מחשב חדש בתקציב מוגבל (עד 4000 ש"ח שזה לדעתי התקציב שיש

לרוב המשתמשים ה"ביתיים") בעיקר אלו שלא ממש שולטים ב"איך ומה" לקנות.

התחושה היא שאנחנו "ערב" שינוי דרמטי בהן מבחינת החומרה והן מבחינת התוכנה העתידים להיות מופצים בשנה שנתיים הקרובות

וכשאדם ממוצע "מן הישוב" מנסה להשיג את המיטב מהשקעה לא-גבוהה במיוחד הוא נאלץ להתמודד עם שאלות כמו :

64 ביט או 32 ?

AGP או E- PCI?

SATA או IDE ?

AMD או אינטל ?

וזו כמובן רשימה חלקית בלבד....

מיותר לציין כי בד"כ למושגים האלו יש אפקט מפחיד ולא יותר.

אני מניח שלרבים יש פה דעה (אפילו נחרצת) בנוגע לשאלות האלו, ואני חושב שכדאי היה לדבר על זה.

ו..שוב מה שחשוב פה אינה השאלה לאן הולכת הטכנולוגיה בעתיד הקרוב אלא מה צריך לעשות אדם, שכיר מן הסתם , שכל שקל נמדד אצלו, ע"מ שלא יגלה כי בעוד שנה שנה וחצי הקופסא שבידיו בעצם איננה שווה כלום !

תודה.

פורסם

בטח התכוונת לפורום חומרה הכי טוב בארץ :)

לא ברור לי מה מטרת הפוסט הזה... בכל מקרה, אם מישהו רוצה לדעת כיצד לנצל את כספו בצורה המיטבית, הכי טוב להגיד מה התקציב, מה השימוש ולשאול בפורום מפרטים מאנשים שירכיבו לו מחשב...

אין משהו החלטי שבהכרח יותר טוב מהשני ומרבית הטכנלוגויות החדשות SATA/PCIE לא באמת נותנות את התמורה כיום, כפי שהם צפויות בעתיד... ולגבי 32 או 64, או AMD או אינטל זה תלוי למה הוא צריך את המחשב...

ובכל מקרה, במרבית המקרים, מחשב שתנקה ישמש אותך היטב להרבה שנים... ככה זה אצל מרבית האוכלוסיה, אין סיבה שמחשב שתקנה היום לא יתפקד בעוד שנה או שנתיים בצורה סבירה ביותר...

האנשים שנמצאים פה בפורום סתם אוהבים להחליף מחשבים בקצב כמו גרביים (וזה לגיטימי), אבל מרבית האנשים מחזיקים עם מחשב, לתקופות של יותר מ 3 שנים (אהמ).

פורסם

לפותח התארד: אתה מדבר על אנשים נורמלים מן הישוב אבל מצטער אני לא חושב שתמצא הרבה כאלה בפורום הזה חפש אולי בנענע

האנשים הממוצעים פה בפורום מבזבזים כסף כמו עטים (וזה לא אמור להיות לגיטימי) ופה חו הכלים השלובים עובד חזק בקיצור לכול אחד פה יש פונטנציאל לקבל 21 בקב"ן

פורסם

ואוו, איזה תגובה מועילה..

פורסם

לפותח התארד: אתה מדבר על אנשים נורמלים מן הישוב אבל מצטער אני לא חושב שתמצא הרבה כאלה בפורום הזה חפש אולי בנענע

האנשים הממוצעים פה בפורום מבזבזים כסף כמו עטים (וזה לא אמור להיות לגיטימי) ופה חו הכלים השלובים עובד חזק בקיצור  לכול אחד פה יש פונטנציאל לקבל 21 בקב"ן

:screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים