עבור לתוכן

אין גישה ממחשב אחד למחשב שני ברשת ביתית עם נתב וסוויצ'.

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי רשת ביתית עם שני מחשבים (שניהם מריצים חלונות XP עם SP2), סוויצ' של NWAY ומודם/נתב ADSL של ECI (מבזק -BFOCUS 270). שני המחשבים מצליחים לגשת לאינטרנט. אבל, הבעיה היא שדרך הרשת הביתית אני מקבל גישה רק למחשב אחד. כלומר, כאשר אני מנסה לגשת למחשב שלי מהמחשב של אח שלי, יש גישה מלאה, לכל הקבצים המשותפים (אני נכנס לWORKGROUP ורואה את שני המחשבים ). אבל כאשר אני מנסה לגשת באופן הפוך, כלומר מהמחשב שלי למחשב של אח שלי, אני לא מצליח. אני לא מצליח לפתוח אף תיקיה משותפת , אני לא רואה שום מחשב בWORKGROUP אפילו לא את המחשב שלי. (אני די בטוח שזו אותה קבוצת עבודה, קראתי לה ALPHA ובדקתי שאכן כך מוגדר בשני המחשבים, אגב , אותיות קטנות ורישיות לא משנות פה , נכון?). הוא כותב שגיאה : אין לך הרשאה להיכנס למיקום רשת זה" או משהו בסגנון.

בדקתי פיניגים: א'>ב' יש תקשורת

ב'>א' יש תקשורת

פיירוול: כיוון שאני מאחורי ראוטר אז לא ממש השקעתי באחד, פשוט הפעלתי את הפיירוול המובנה של חלונות. בדקתי בשני המחשבים שיש EXCEPTION למטרת FILE SHARING.

הדבר הכי מוזר הוא שזה עבד בעבר. הבעיה התחילה (עד כמה ששמתי לב כי אני לא ניגש הרבה למחשב של אח שלי) כנראה אחרי התקנת SP2. אני די אוהב את SP2 דווקא, ואני לא רוצה להיפטר ממנה , חייבת להיות דרך לתקן את הבעיה הזו, למישהו יש מושג מה אני יכול לעשות?

תודה.

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה לפני יום.

כאשר ניסיתי להיכנס למחשב השני, זה כתב לי שאין לי גישה.

טוב: 'התחל' -> 'הגדרות' -> 'לוח בקרה' -> 'כלי ניהול' -> 'מדיניות אבטחה מקומית'.

תפתח את היישום בשני המחשבים ותשנה את ההגדרות לפי הצורך.

פשוט תראה אם ההגדרות שנמצאות במחשב השני תואמות למחשב שאתה מצליח להיכנס אליו.

תשחק בהגדרות, תפעיל מחדש את המחשב ותנסה שוב.

פורסם

אם הפיירוול של XP פועל צריך לשים את ה file and printer shering ברשימת ה exclusions

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

ובכן, ניסיתי את המשחק עם ההגדרות בLOCAL SECURITY SETTINGS אבל אני לא מצליח לשמור את ההגדרות החדשות. הוא כותב לי שהוא נכשל בשמירתן,

למישהו יש מושג מה קורה פה?

תודה.

עריכה:

טוב, אנשים, אתה הולכים למות על זה!

המשחק עם ההגדרות באפשרויות הבטיחות באמת לא עובד (לא יודע למה). בכל מקרה, הבעיה היתה לא בזה שלא יכולתי לגשת למחשב השני אלא לא יכולתי לגשת לרשת , לא לאינטרנט אלא לרשת. כיוון שיש לי רק שני מחשבים הדבר שקול ללא לגשת למחשב השני , אבל בכל מקרה יש שוני קטן.

מתברר: שברוב חוכמתי , מתישהו החלטתי שמן הראוי לבטל את האפשרות CLIENT FOR MICROSOFT NETWORK באפשרויות של החיבור שלי לרשת (NETWORK CONNECTION) . היות וכך, המחשב שלי לא יכול להוות חלק ברשת הבנויה על תשתית של מייקרוסופט. ברגע שהדלקתי את האפשרות , הפלא ופלא, גישה מיידית וללא כל בעיה....

וזה רק בא להוכיח את PEBKAC . ר"ת של: Problem Exists Between Keyboard And Chair.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים