עבור לתוכן

הולך להזמין Z5 וצריך עזרה בבחירת זיכרון (מהירות,חברות,סוג).

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שבשבוע האחרון חרשתי את הפורום בחיפוש אחרי מצלמה ולבסוף החלטתי מה לקחת (Mnolta Z5) עכשיו אני צריך עזרה בבחירת הזיכרון.

קודם כל אני רוצה לדעת באיזה סוג זיכרון משתמשות המינולטות (או רק הדגם הספציפי שאני הולך להזמין).

הגודל שאותו אני הולך לקנות הוא 512MB עכשיו הבנתי שהמצלמה הנ"ל יכולה לצלם במהירות גדולה (או שלא?) ועדיף זיכרון מהיר בכדי לנצל אותה אז הייתי רוצה הסבר על סוגי הזיכרון (ראיתי פה מושגים כמו ULTRA ו-ULTRA 2 ואין לי מושג מה זה אומר) וגם על חברות ממולצות כי הבנתי שזיכרון מהיר מחברה מסויימת שנחשבת ללא איכותית לא מהיר במיוחד ועל כן כדאי לדעת מה לקחת.

תודה.

פורסם

לZ5 אתה יכול לדחוף SD או MMC שזה בעצם אותו דבר...

בקשר לחברה... יש לי 256 (שאני כבר לא צריך) ו512 של סאנדיסק והם עובדים טוב

פורסם
  • מחבר

מה זה MMC ו-SD?

ואיך נקרא הזיכרון המהיר? ULTRA?

פורסם

SD או MMC שזה בעצם אותו דבר...

זה לא אותו הדבר :nono:

sdmmc0kp.jpg

כפי שאתה רואה החיבור הינו שונה אך יש מס' מכשירים (סלולרי/כף-יד/מצלמה) שתומכים בשניהם או באחד מהם, לכן חשוב לדעת במה זה תומך כי זה אינו אותו חיבור (אמנם אותו גודל מבחינה פיסית והכל אך יש שוני).

לגבי כרטיס זיכרון - כדאי לקחת את זה, או משהו אחר - מה שמתאים לך.

מהירות הכרטיס נמדדת במהירות כתיבה/קריאה מסויימת וגם זו מוגבלת למהירות כתיבה/קריאה של המצלמה עצמה לכרטיס.

SD ו-MMC אלו סוגי זיכרונות (גודל/צורה) מסוג FLASH שמשתמשים בהם כדי לאכסן קבצים/תמונות/מסמכים - במקרה שלנו (מצלמה) אלו יהיו תמונות שתצלם.

"ULTRA" הינו שם דגם זיכרון מהיר של חברת Sandisk ואין להתחייס אליו כאל נתון כי חברות אחרות קוראות בשמות אחרים לדגמים המהירים שלהם ואף מציינים את מהירות שלהם ע"ג הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה על ההסבר.

אבל אם כבר אז לא עדיף את זה ממה שנתת לי? (מהירות גבוהה יותר בעוד 10 שקל בסה"כ

אגב איך הקינגסטון הבא?(שמעתי שהם ממש טובים בזיכרונות,זה נכון??)

פורסם

הייתי קונה אותו רק ש... "אזל מהמלאי" בחנות הזו.

פורסם
  • מחבר

נמצא בחנות אחרת מה הבעיה.

אגב לאיזה זיכרון התכוונת?

אה,ולמה הזיכרונות של SANDISK יקרים יותר? הם נחשבים לפחות טובים לא? (או אולי אני מתבלבל עם חברה אחרת).

פורסם

סאנדיסק חברה טובה של זכרונות אבל יש בעיות איטיות עם הזיכרונות שלהם

פורסם
  • מחבר

אז איזה אלטרנטיבות אתם מציעים לי ? כי חבל לי לפספס תמונות בגלל איטיות של הזיכרון.

פורסם

אבל אם כבר אז לא עדיף את זה ממה שנתת לי? (מהירות גבוהה יותר בעוד 10 שקל בסה"כ

קח אותו.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה. (אבל קינגסטון לא עדיפים?)

פורסם

זה בערך אותו דבר

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים