עבור לתוכן

שאלה בקשר לIRAM החדש של גיגהבייט.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נגיד ואני רוצה שWOW יעלה יותר מהר אז אני צריך להקריץ מאיפושהו 5 גיגה בסטיקים?

זה צריך לעלות 3K עם לא יותר?

פורסם

הם אמרו שיש לזה מגבלות, ביחוד של מקום, וזה לא מוצר מושלם

אבל זה גם לא מיותר כמו שטענו פה והוא מציג ביצועים מעולים ושקט מוחלט

בקיצור תקרא את הסיכום של הביקורת לפחות, יחסית למחרים של השידרוגים היקרים ביותר של מחשבים, זה לא כזה מחיר מטורף

נכון, זה לא מוצר מיין-סטרים זה לא עושה אותו לגרוע

פורסם

היתרון ביצועים שלו לא מרשים - בלשון המעטה.

כשרק ראיתי אותו בקומפיוטקס אמרתי לעצמי - כזה אני רוצה.

אבל מאז התברר שהוא מוגבל ל SATA1, לא עובד עם זכרונות ECC וגם לא ברייד.

לא אכפת לי להוציא את הכמעט 600 דולר שהיו אמורים לעלות 2 בקרים כאלה + 4 מקלות של ג'יגה, אבל בהתחשב במגבלות שלו כבר לא משתלם לי.

פורסם

קראת את הביקורת? כמעט כל מה שהם בחנו הראה שיפור משמעותי כשהוא רץ מהiRam

הם גם לא חוו שום בעיה שנבעה מהמחסור בECC

אז אין לו raid וגם לא SATA 2, אולי בעתיד יהיה (אני גם לא ממש רואה איך SATA או RAID יעזרו לך כשכל ההארד דיסק הוא מקסימום 4 ג'יגה)

פורסם

תראו, קודם כל, אני בטוח שהמחירים ירדו עד שזה יגיע לשוק, את הבעיות הטכניות של זה יסדרו (מקסימום בהתחלה יהיו מקרים של אנשים שאיבדו את הזיכרון).

המחירים של זה ירדו ולא יהיו גבוהים כמו של הRAM שאנחנו מכירים, זה גם חובה לפני שזה נכנס לשוק.

סה"כ, אני מסתכל על זה כמו הראפטור, הרי אנשים מוציעים הרבה כסף על דיסק ראפטור שהוא בנפח של 'רק' 36 GB בגלל המהירות.

אז במקרה הזה אנשים יוציעו יותר כסף על דיסק עם פחות מ36GB, אבל גם הרבה יותר מהיר מהראפטור.

אחרי כמה שנים שזה יהיה מוצר רק לעשירים זה יתחיל להיות בנפחים גדולים, בלי באגים וזה יהיה הסטנדרט.

גם ל'זקנים', יש לכם ספק שהטכנולוגיה הקיימת בסוף לא תיהיה? זה רק עניין של זמן!

כמו שפעם פלזמה היה מוצר רק לסופר סופר עשירים, משהו שלא רואים אצל אף אחד.

היום פלזמה זה כבר רק לעשירון העליון, עוד עשר שנים לא נראה טלויזיות רגילות, כמעט.

(זה סתם דוגמא, אל תתפסו אותי במילה).

בקיצור, זה דרך העתיד, זה נחמד, אבל זה טכנולוגיה שרק בחיתוליה, לפי דעתי זה חכם וזה ממש לא גימיק!

פורסם

בביקורת העלו נקודה נכונה, למרות שאולי שולית מאוד כרגע - בקרוב DDR יפנה את מקומו ל-DDR2 גם אצל AMD, וזיכרונות ה-DDR1 שלא יהיו בשימוש יוכלו לעבור להתקן זה.

פורסם

קראת את הביקורת? כמעט כל מה שהם בחנו הראה שיפור משמעותי כשהוא רץ מהiRam

הם גם לא חוו שום בעיה שנבעה מהמחסור בECC

אז אין לו raid וגם לא SATA 2, אולי בעתיד יהיה (אני גם לא ממש רואה איך SATA או RAID יעזרו לך כשכל ההארד דיסק הוא מקסימום 4 ג'יגה)

קראתי את הביקורת בעיון רב אפילו:

הכונן קיצר את זמן העלייה של חלונות ב 33%

זמני טעינה של שלבי משחקים קוצרו בכ 20%.

פעולות ארכיב והעתקת קבצים לא משמעותיות כלל וכלל לדעתי בגלל הנפח הקטן של הכונן.

תוצאות Winstone די דומות בין הראפטור לבין הכונן של ג'יגהבייט.

גם במולטיטסקינג התוצאות דומות מלבד מקרה אחד בו השיפור מורגש.

הבדיקה שהם עשו לא רלוונטית מבחינת אמינות. שיתנו לזה לרוץ שבוע ימים בלי לגעת בנתונים ואז יאמתו שהנתונים זהים - מבחן הרבה יותר משמעותי.

אם אני קונה דבר כזה - זה מיועד למערכת הפעלה. בינתיים - כל עוד אין RAID ואמינות מוכחת, אני לא קונה. הראפטור (76 ג'יגה) עוד לא מפנה את מקומו :)

פורסם

מישהו, לשם שינוי, קרא את הביקורת לפני שהוא רץ להגיב פה?

בשביל הפרש ביצועים והשקט המוחלט של המוצר, יש אנשים ששווה להם להוציא את הסכום הזה בשביל תוספת הביצועים, הדי מכובדת אפילו הייתי אומר שזה נותן

וביחוד למחשב HTPC המוצר הזה אידאלי

כן , אני מאמין שהרוב פה קראו. וכמו שאמרתי , יש אנשים ששוה להם המוצר - אך מעט מאוד , ממש מעט מאוד - ולא בגלל הכסף , אפילו אם יתנו לי את זה עם 4 גיגה זכרון בחינם לא חושב שיהיה לי מה לעשות עם זה , על הארדיסק רגיל לא אוכל לוותר , ואני לא אעז לשים על זה את מערכת ההפעלה שלי , אז בניגוד לפלסמה - שרבים יסכימו לקבל בחינם וישתמשו בזה , מוצר זה - גם אם יהיה חינם - לא ממש יהיה בשימוש אצל כל האנשים שכן ישתמשו בפלזמה שיקבלו בחינם נגיד.

בכל הנוגע לשקט ומחשב ביתי אני לא מסכים איתך ... HTPC ? הכל טוב גבר ? מערכת HTPC עם 4 גיגה של מקום איכסון ? מערכת ההפעלה בקושי תיכנס - שלא לדבר על ספריית מוזיקה וסרטים. ואם אתה מוסיף HD אז כל הקטע של השקט חסר הגיון , לHTPC המוצר הזה כרגע שרוף.

ולגבי המחיר זה לא 600 שקל , זה אולי 600 דולר כשמחשיבים את הזכרונות עצמם שצריך להוסיף. גם אם נגיד שכל שנה המחיר של זכרונות יורד פי 2 , עד שנגיע לנפח נורמאלי לשימוש במחיר סביר יעברו 20 שנה וגם אז דרישות הנפח יעלו....

מה שמעניין בו זה ביצועים , שכרגע הם לא מרשימים , וביחד עם מחיר ההשקעה - המוצר הזה ב"מינוס".

בקיצור - הרעיון חמוד מאוד ומעניין נורא ובאמת כל הכבוד על הפיתוח , אבל המוצר - לא משהו , אפילו לא מתקרב להשוואה עם ראפטור שנותן הרבה יותר בכל מה שהוא לא מהירות , כשההפרש במהירות לא מדהים לטובת המוצר.

פורסם

שימו לב שזהו מוצר ראשון בשוק בכל הנוגע לשימוש בזיכרונות DDR לצורך אגירת מידע

אני הייתי מחכה שחברות אחרות ויותר רציניות מ Gigabyte יוציאו כרטיסים דומים, הייתי מצפה שחברות שהוציאו באופן מסורתי HD מכאניים יכנסו לתחום או לחילופין יוציאו HD שיהווה תחרות הולמת למוצר.

פורסם

שישימו יותר סלוטים וגם בטריה שתשמור על זה לפחות שבוע וזה היה טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים