עבור לתוכן

מהו לוח האם המומלץ ביותר עבור : 6800gt agp+ 2500 athlon xp - slot A

Featured Replies

פורסם

נישארו ברשותי מיספר רכיבים  יקרים  למדי  אחרי  שלוח האם  הלך לעולמו.

תקנו אותי  אם אני טועה  ולא מעודכן  , אבל   עד כמה   שהצלחתי להבין  , עבור  השימוש  העיקרי  שלי   במחשב  בתור  gamer  , מעבד  2500  שמורץ   בהצלחה  ל-3200   מספיק  בהחלט ,  היות וממילא העומס העיקרי   מוטל  על  המעבד  הגרפי   וההבדל   בביצועים   זניח  לעומת שימוש במעבד  חזק יותר .

בהיתחשב בעובדה   שלוח  אם  nf2  עולה   כ- 300   שח    ואילו  שידרוג   ללוח   עם  agp   כמו  nf3     754    ומעבד   64 bit   יעלה  יותר מ-1500   , נראה לי   שעדיף   עבורי    ללכת על   לוח  nf2,     מפני  שנכון  לעכשיו ובעתיד הקרוב - אין     וגם  לא יהיה   windows  64 bit  ומשחקים     תומכים  ב-64bit  במהלך  לפחות 12   החודשים הבאים  .

ועד   שהמצב ישתנה   המחירים  של כול החומרה שתומכת     ב-   64 bit     תגיע  לריצפה    .

השאלה  שנישאלת   בעצם - היא מהו  לוח    ה- nf2     שבנוי מרכיבים   האיכותיים והעמידים     ביותר  לדעתכם   ?

האינטרנט מלא  כמו זבל  בסקירות  של  לוחות  אם   , אבל  לצערי    אין  אף  אתר  שמבצע  stress  test   ללוחות  אם  ובודק  את איכות הרכיבים    עצמם.

ההתלבטות העיקרית היא בין

ALBATRON    KX18DS Pro

A7N8X-E Deluxe Asus

Epo EP-8RDA6+ pro

GA7N400 Pro2 Gigabyte

הביעו    דעתכם  ושתפו  אותי    בניסיון  החיובי   או  השלילי  עם  הלוחות   האלו

פורסם

ה-Epox עדיף מבין הלוחות כאן, אבל אין טעם לדעתי להשקיע הרבה במערכת בסוקט A

קח לוח יותר פשוט כמו ה-8RDA3I

מצד שני, אם אתה כבר אוברקלוקר, שקול סמפרון 2600+ (גרסת ה-64 ביט שאמורה להגיע לארץ) בסוקט 754 עם לוח מתאים

פורסם
  • מחבר

בגדול אפשר להגיד שרק הלוחות של epox ו-gigabyte ניבדלים בתכונות שלהם מהמיפרט הסטנדרטי של nf2 כפי שבא לידי ביטוי בלוחות של abit ,albatron ,asus

רשמתי כאן את התכונות העיקרית של הלוחות , והשאלה היא : מה עדיף - התמיכה של gigabyte ב-4 זיכרונות (מה שמאפשר שידרוג זול ונוח ) והתצורה העדיפה שלו או התמיכה של epox ב-6 דיסקים sata ושאר ירקות כמו ה-diagnostics LED

ובכלל מהו הלוח האמין ביותר לדעתכם?

שמתי לב שלא בכול הלוחות יש אותו כרטיס קול משולב , האם יש הבדלים משמעותיים מבחינת התמיכה ב-ac3 5.1?

ALBATRON KX18DS Pro

A7N8X-E Deluxe Asus

SoundStorm / Dolby® Digital Audio 6-Channel Audio

Epox EP-8RDA6+ pro

Onboard P80P diagnostics LED--- shows post errors

6 sata hd

(Onboard Serial ATA support for 2 drives from Gigabit MCP + 4 additional S-ATA ports from Silicon Image with RAID 0,1,10)

Onboard sound, 6 or 8 channel selectable by Realtek ALC850 with onboard Optical and coaxial output, Auto-Jack sensing

Multiphase power solution for increased stability, including 12v supply adaptation for CPU

GA7N400 Pro2 Gigabyte

4 ddr 400 sockets

new design - ddr can be removed without pulling out agp card

פורסם

4 הסלוטים של הג'יגהבייט זה תמיכה די עקומה עם הרבה מגבלות, כי הצ'יפסט לא תומך ביותר מ-3 סטיקים

אני לא חושב שמייצרים יותר את הגשר הדרומי עם ה-Soundstorm, תבדוק את זה

לדעתי ה-Epox כאן מוביל בפיצ'רים ובאוברקלוק

פורסם

בכמה הציעו לך את ה EPOX?

פורסם

לא חשבת על ה-Abit NF7-SL?

פורסם

ה-NF7-SL לא מיוצר יותר

פורסם

יש לי גם את הAbit NF7-sl וגם את ALBATRON KX18DS Pro,

ואני מבסוט לאלה מהאלבטרון, יכולות אוברקלוק בסיבירות (200FSB על הכל סטוק, עם תזמונים 2226).

כרטיס קול טוב, רק הבנדל שלו עלוב, בלי שום תוספת יציאות של USB (רק הארבעה שבפנל האחורי), בלי פייר וייר ובלי MIDI, אלה רק כבלי IDE רגילים, פלופי, דיסק דריברים, והלוח.

יש גם את גירסת KX18DS Pro II שזה בעצם אותו לוח כמו הרגיל, רק עם בנדל עשיר מאוד של תוספת יציאות.

והמחיר שלו מאוד אטרקטיבי של 350 שקל עם שלוש אחריות אחריו, אני מבסות ממנו.

פורסם

לי יש את הגיגהבייט - לוח לא רע בכלל אבל אין לו את הסאונדסטורם - הוא בא עם כרטיס פשוט יותר ALC650 של רילטק חוץ מזה הוא אחלה - עדיין לא בדקתי לו יכולות אוברקלוקינג כי אני מפחד מטמפ' גבוהה מידי אבל חוץ מזה יש לו עוד שני חיבורי IDE ל RAID וחיבורי SATA כרטיס רשת 1ג'יגהביט מובנה ועוד.

פורסם
  • מחבר

crazydiamond

בלוח שלך יש תמיכה ב-5.1 dolby digital ?

firewire?

פורסם

בABIT NF7-S יש תמיכה בFireWire , USB2.0 , SoundStorm ואחד הלוחות הכי טובים לOC .

רכוש אותו ולא תצטער.

פורסם

יש לי FIREWIRE מובנה ויוצא ע"י כבל שמחובר ללוח אם ותופס מקום של PCI בחלקו האחורי של המחשב, ויש גם כרטיס קול ALC 650/655 שתומך ב 6 ערוצים, כרטיס דולבי דיגיטל - SOUNDSTORM אין בלוח הזה כי הוא היה יקר לייצור אז אנבידיה ויתרה עליו וכל מי שרצה לקנות אנפורס 2 נדפק.

פורסם

תיקון קטן הסאונד סטורם הוא אכן הצ'יפ ALC650

אבל צריך לבדוק שיש לו את ה MCP-T בלי זה

זה לא נחשב סאונדסטורם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים