עבור לתוכן

דילמת הזיכרון ממשיכה... 1GB vs 512MB

Featured Replies

פורסם

אוקיי כאמור אני מתכוון לקנות את ה-

DFI nF3 Lanparty

ואת ה- AMD Sempron 2600+

כיוון שכך תמורת 1000 שקל אני יכול להשיג מהירות של 2.4GHz

(ב-OC כמובן)

דרך אגב, זה אולי המקום לציין שנראה שהרבה אנשים שכחו לאחרונה מה כל הפואנטה ב-OVERCLOCK

כל הרעיון זה לא לזרוק 5000 שקל רק על מעבד, לוח אם וזיכרון הכי טוב -- כדי לעשות להם "אוברקלוק" ולהראות לאנשים שהצלחתם לעלות עוד 200MHZ

כל הרעיון הוא הפוך!!!

לבזבז כמה שפחות כסף ולהוציא כמה שיותר מתוך מה שאתם קונים!!

http://www.xoxideforums.com/showpost.php?p=664720&postcount=1

הנה לדוגמא השקעה נכונה של הכסף - מוצר זול (OCZ VALUE) עם OC מטורף

אני לדוגמא מוציא עכשיו 1000 שקל ואגיע למהירויות שחלקחכם משלמים כרגע 3000 שקל עליהם

(ואז עוד מוסיפים על זה OC שהוא לא רלוונטי בכלל)

לכן, לא ברור לי למה אנשים רצים על המוצרים הכי יקרים וצועקים "זה טוב לאוברקלוק!! זה טוב לאוברקלוק!"

בכל מקרה, כל מה שנשאר לי לבחור זה הזיכרון

השאלה היא מורכבת, כי בהתחלה חשבתי שאני צריך רק 512MB

השאלה עכשיו היא:

1. בואו ונניח שאני לא מוכן לשלם בשום אופן יותר מ-1000 שקל על הזיכרון - גג עליון מוחלט, ואני מעדיף לשאוף כמה שיותר ל-700 שקל

2. עכשיו, השאלה היא מה יותר חשוב - בהינתן התקציב הנ"ל --

א. כמות הזיכרון (נפח)

ב. מהירות הזיכרון (clock)

ג. תזמוני הזיכרון

מישהו יכול לסדר את הדברים האלה על פי סדר עדיפויות?

עד כמה שאני הבנתי, התשובה מתחלקת ל-3 ותקנו אותי אם אני טועה:

1.  ככל שאתה מתעסק בקבצים יותר גדולים (לדוגמא עריכת וידאו) או משחק משחקים יותר כבדים, ככה עולה חשיבות נפח הזיכרון

השאלה היא האם אני יכול להסתדר עם 512MB והאם אני ארגיש בהבדל משמעותי - בהנחה שאני לא משחק משחקים כבדים?

2.  השאלה אם אני יותר משתמש ביישומים כבדים או יותר משתמש במשחקים --- כי על פי מה שהבנתי - המהירות (MHZ) של הזיכרון

משפיעה הרבה יותר במשחקים מאשר ביישומים (שם התזמונים יותר חשובים)

מה שבטוח זה (ועם זה אל תתווכחו, אם אתם רוצים, תגלשו ב-GOOGLE במשך שבוע ברציפות כמו שאני עשיתי ותגיעו לאותה מסקנה)

שסטיק אחד של זיכרון עושה אוברקלוק יותר טוב משל שניים

(וב-STOCK SPEED שני סטיקים הם מהירים יותר)

בכל המבחנים שראיתי, 2 סטיקים הגיעו לדוגמא למקסימום של 270MHZ וכשהורידו סטיק אחד הצליחו להגיע ל-300MHZ

(סתם לדוגמא)

וזה רק מסבך עוד יותר את השאלה

כי בסופו של דבר שום דבר לא בחינם והכל עולה $$$

הבדלי המחירים בין 2 סטיקים לסטיק אחד בעל אותו גודל הם לא עקביים -

אבל מה שכן בטוח זה שקשה למצוא סטיק בודד של 1GB

ומה שעוד בטוח זה שהתזמונים שלו לא יהיו משהו

לכן אני אנסה לנסח את השאלה בצורה הבאה:

1. האם כדאי לי לקנות סטיק אחד של  1GB של זיכרון לדוגמא של CORSAIR או של MUSHKIN (בינתיים היחידים שראיתי סטיק בודד שלהם בנפח כזה)

עם תזמונים רגילים (CL3) בכ-700 שקל?

או

2. האם כדאי לי לקנות סטיק בודד של 512MB עם תזמונים טובים (CL2 לדוגמא) ב-500~700 שקל?

לדוגמא - OCZ 400MHz Rev3?

או

3. האופציה השלישית ולכאורה מה שנראה לי שאתם הייתם מעדיפים להמליץ (2 סטיקים של 512MB בעלי תזמונים טובים) - היא היקרה ביותר (עוברת את ה-1000 שקל) ולכן מבחינתי איננה אופציה רלוונטית

נשארנו עם שתי האופציות, כשכמובן באופציה שתיים יש בעצם שתי תת-אפשרויות

א. CL2.5 ו-DDR500

ב. CL2 ו-DDR400

אה, ובגלל שנראה לי שאתם תשאלו את זה אז כמו שנדמה לי שאמרתי קודם -

אני לא משתמש במשחקים כבדים, לפעמים עורך וידאו ותמונה ב-PHOTOSHOP , ובשאר הזמן גולש וכיו"ב

ואני משתמש ב-WINDOWS 2000 (ולא מתכוון לעבור ל-XP)

מה היא עצתכם? (ואל תמליצו לי על 2 סטיקים כי אם הם בתזמונים רגילים אז פשוט עדיף כבר סטיק בודד, ואם לא, זה יקר מדי)

תודה!!!!!

פורסם

במערכת על סוקט 754 עדיף סטיק אחד.

1. כמו שציינת , הביצועים על הסוקט הזה ירדו עם שימוש ביותר מסטיק אחד.

2. ככל שנפח הסטיק יותר נמוך, כך הוא טוב יותר לOC , אז ההחלטה תלוייה בשימושים האחרים שלך במחשב.

חבל להמשיך את היתפתחויות התראד הקודם.

פורסם

במערכת על סוקט 754 עדיף סטיק אחד.

1. כמו שציינת , הביצועים על הסוקט הזה ירדו עם שימוש ביותר מסטיק אחד.

2. ככל שנפח הסטיק יותר נמוך, כך הוא טוב יותר לOC , אז ההחלטה תלוייה בשימושים האחרים שלך במחשב.

לפי השימושים שלך במחשב מלבד OC אתה צריך נפח זכרון גדול , ו1GB על סטיק אחד איכותי לא תמצא ב1000 שקל ובטח לא תוכל לרדת לאזור ה700 שקל.

חבל להמשיך את היתפתחויות התראד הקודם.

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב עם ג'יגה זיכרון על שתי סטיקים(512X2),האם יהיו ירידה בביצועי האוברקלוק בגלל זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים