עבור לתוכן

פנטיום 2 350 או סלרון 500

Featured Replies

פורסם

שאלתי את השאלה הזאת מזמן, לא קיבלתי תשובה ברורה (הרוב נטו לצד הסלרון 500) אבל מכיון שזה שוב רלוונטי (סבב של מחשבים בבית..) אני שואל שוב.

מה עדיף, מעבד P2 350, שאני משתמש בו כרגע (3.5X112) - רץ יציב מאוד על 390, אי אפשר לעשות יותר מזה. יחד עם לוח של אסוס P2B עם הציפסט iBX440.

או

מעבד סלרון 500 (66*7.5) עם לוח לא ברור, כתוב על החוברת ATX FORM BOARD..

בכל מקרה זו השאלה. אני הייתי דיי בטוח ששלי יותר טוב.. כי נדמה לי שיש לו יותר CACHE ואולי גם טכנולוגיות שאין בסלרון? וחוץ מזה הבאס שלי משמעותית יותר גבוה גם מה שעושה את הזכרונות יותר מהירים.. אבל מכיון שאנשים כאן אמרו ההיפך לפני מספר חודשים ששאלתי אני שואל שוב, תשובה ללא נימוק לא תתקבל ( :-* ).

ובבקשה לחסוך תגובות כמו:

תחליף מחשב!!!!!!!! ;D ;D ;D

תודה :smoke:

פורסם

הסלרון יותר טוב כי הם בנויים אותו דבר בערך ולסלרון יש יותר מגה הרץ

פורסם

אבל פחות קאש, וגם פחות מהירות באס.

פורסם

למה לפנטיום שתים כבר היו 128 קאש?

פורסם

וואלה, את האמת אני לא זוכר. :-\

פורסם

לפנטיום 2 היה זכרון מטמון(L2 CACHE) בכמות של 512K, אבל שעבד בחצי ממהירות המעבד והוא רץ על מעגל נפרד(לכן הם היו על סלוט).

לסלרונים, מהראשונים שיצאו עם Cache עם הגיעו עם זכרון מטמון(L2 Cache) של 128 קי, אבל שעבד במהירות המעבד ondie כי הCache היה על הליבה שלהם. היום לסלרונים של הפנטיום 3 טואלטין יש 256 קי זכרון מטמון שעובד במהירות המעבד ולכל המעבדים שיש כיום בשוק יש זכרון מטמון על הליבה שעובד במהירות המעבד. למרות הכמות הקטנה שהיית לסלרון של הפנטיום 2 הביצועים לא היו כ"כ נמוכים בזכות העובדה שזכרון המטמון עבד במהירות הליבה של המעבד - דבר שגם איפשר לו יכולות OC מעולות.

ולשאלה שנשאלה כאן: אם אתה יכול להגיע ל750 עם הסלרון הזה, ויש סיכויים מאוד טובים שאתה יכול ע"י מעבר למהירות אפיק של 100 מגה"צ הרי שעדיף לך לעבור לסלרון. סתם כך תצטרך לבדוק את זה ולראות.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעשות OC לסלי (אפשר רק דרך הביוס) האפשרויות הם 66 75 או 83.

ב 75 הוא עולה אבל יכול להיות שיש קצת בעיות יציבות (זה היה המחשב של אח שלי והוא היה על תקופה ב 75 אבל יכול שהווינדוס זה מה שעשה את הבעיות אני לא בטוח עד היום). בכל מקרה מעבר לבאס של 75 נותן לי עוד 67.5 מה"ז, ב 83 המחשב לא עולה ונאצלתי לעשות איפוס לביוס.

אין אפשרות של 100 :|.

אז נראה שאני עומד ככה: P2 392 V Celeron 562..

מבחינה ה OC לצערי אני לא יכול אצל אף אחד מהם להגיע רחוק, כי ה P2 שלי לא עולה ביותר מ 112 והסלי ביותר מ 75 באס.

אז עם הנתונים האלה, מי יותר שווה :|?

האם התוספת של ה 170 מה"ז שווה את זה שאחד סלרון ואחד P2 (מבחינת הליבה והקאש - אני מודה שאני לא מבין בזה במיוחד במעבדים כל כך ישנים) וגם הבאס היותר נמוך בסלי מה שמשפיע על העבודה של הזכרונות.

kthx

פורסם

אני אישית הייתי לוקח את הסלרי...... ::) (מעניין למה ;D)

פורסם

אתם טועים, לא רק שלפנטיום באס גבוה בהרבה, אלא גם יותר קאש.

פורסם

מה זה משנה? הבדל גדול בכל מקרה לא יהיה.

תבחר אחד באופן אקראי.

וסתם שתדע (אני לא אומר לך לקנות) מעבד 1.2GHZ + לוח אם יעלו לך היום איזה 700 ומשהו ש"ח.

פורסם

אז מה אם לפנטיום באס גבוהה ויותר קאש?

הקאש שלו איטי בהרבה

והמהירות שעון שלו נמוכה בהרבה

פורסם

אתם טועים, לא רק שלפנטיום באס גבוה בהרבה, אלא גם יותר קאש.

מה אני אמרתי?

פורסם

אז מה אם לפנטיום באס גבוהה ויותר קאש?

הקאש שלו איטי בהרבה

והמהירות שעון שלו נמוכה בהרבה

זה רק במקרה של הפנטיום 2.

פורסם

והבחור מתלבט בין פנטיום 2 350 לבין סלרון 500..........

פורסם
  • מחבר

אז הולכים על הסלי? :|

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים