עבור לתוכן

איכות או כמות ? אל ספק וספק .

Featured Replies

פורסם

1.אני צריך ספק חדש ..

אבל חייב שיהיה כמה דברים..

סליבים-היה לי את ההאק בלי עכשיו יש לי עם אני לא מוכן לוותר על זה ואני לא מיתכוון לחזור על התהליך שוב ;D

ספק שיראה טוב אם איכות גימור טוב.

אם אפשר מודולארי אז למה לא ..

וכמובן שיהיה יציב ואיכותי גם בביצועים אם כי לא חייב הטוב ביותר

מעל 400W יש לי 300W.. לא מספיק כבר ועוד יבוא כרטיס מסך אחר מקרוב .

אז מה האפשרויות שלי ?

חשבתי על ה OCZ 450W .. יש משהו דומה בפחות כסף ?

2 אל פסק .

אני לא צריך שעה של מחשב עובד ... אלא רק לימנוע את השניה שיש קפיצה .

ואני צרי להחזיק מערכת כבדה יחסית ..

A64 754 2000@2500

גיגה זיכרון

כניראה 6800GT

HDD 160 גיגה

הספק שיבחר .

CTR 17 XJ770 של מאג :kopfpatsch:

וזהו בערך

אז איכות או כמות ?! או מה חסר לEVER POWER 1000VA שיש

ADVICE 700VA .

או משהו אחר עד גג 600 שקל עדיף מאוד שיהיה במלאי :silly:

פורסם

ספק - ה-OCZ יהיה מצויין

בעקרון עם אל פסק עדיף ספק שיש לו APFC, אבל זה מאוד נדיר בארץ אם אתה רוצה ספק איכותי

בקיצור - קח את ה-Modstream, אין לו APFC, אבל הוא יעשה את העבודה, הוא לדעתי הספק הכי זול שהוא גם איכותי וגם עם כבלים מעוגלים

המערכת שלך תצרוך להערכתי משהו כמו 250-275W (הערכה מאוד פסימית). יעילות של Modstream באיזור הזה - 76-78% (מכאן), Power factor של ה-Modstream - ?0.62-0.69 (מאותו המקור)

מחישוב קצר, אתה צריך ~583VA, בהנחה שהמערכת ב-Full load בזמן הפסקת החשמל, לפני המסך

את ההמלצה על אל פסק אני אשאיר למישהו אחר

דרך אגב, בשביל למנוע את ה-Boot בשנייה של ההפסקת חשמל, כל ספק איכותי יספיק. הנתון שמציין את הזמן שהם מסוגלים לשרוד בלי אספקת מתח מהקיר נקרא Hold-up Time, כל יצרן מציין את זה בדף הנתונים של הספק (אבל - ל-OCZ אין דף נתונים לגבי ה-Modstream, הם לא מפרסמים לגביהם הרבה נתונים)

פורסם

בקשר לאל פסק

מנסיון שיש לי עם כמה וכמה אל פסקים (קבועים אחד בבית Advice ואחד בעבודה Gamatronic)

שניהם מצוינים, לשניהם יש בעיקרון את אותן הפונקציות

עם Ever Power לא יצא לי להתעסק

אבל בגלל התחרות הם לא אמורים ליפול מה Advice / Gamatronic

פורסם
  • מחבר

המערכת שלך תצרוך להערכתי משהו כמו 250-275W (הערכה מאוד פסימית) זו צריכת החשמל כולל ה 6800GT ? לא נישמע הרבה .. :silly:

. יעילות של Modstream באיזור הזה - 76-78% (מכאן), Power factor של ה-Modstream - ?0.62-0.69 (מאותו המקור)

מחישוב קצר, אתה צריך ~583VA, בהנחה שהמערכת ב-Full load בזמן הפסקת החשמל, לפני המסך

לא ממש הבנתי את החישוב ..אם אתה אומר שהנצילות שלו היא 76% ונגיד שהמערכת שלי צורכת 275W זה יוצא מעל 600VA   ולזה צריך להוסיף 80W של המסך והינה זה כבר דיי גבולי ל 700VA

דרך אגב, בשביל למנוע את ה-Boot בשנייה של ההפסקת חשמל, כל ספק איכותי יספיק.ההאק שלי לא עושה את זה ..  :-\

הנתון שמציין את הזמן שהם מסוגלים לשרוד בלי אספקת מתח מהקיר נקרא Hold-up Time, כל יצרן מציין את זה בדף הנתונים של הספק (אבל - ל-OCZ אין דף נתונים לגבי ה-Modstream, הם לא מפרסמים לגביהם הרבה נתונים)

טוב אז ככה לגבי הOCZ אני דיי בטוח .

לגבי האל ספק אני לא מבין משהו ..

מה בעצם עושה אותו לאיכותי יותר מאחד אחר ?

כאילו מה יציב יותר ? אמין יותר ? או סתם משך זמן לא חשמל ארוך יותר ..

ובעצם למה לא לקחת Ever Power 1000VA ב 500 שקל ?

או שכן לקחת ?!

פורסם

250-275W זה כל המערכת, לא רק הכרטיס מסך

חישוב ה-VA מתקבל ע"י חלוקה של צריכת החשמל ביעילות וב-Power factor, לקחתי 76% ו-0.62 בשביל החישוב

ספק זהה עם APFC היה נותן תוצאה של 362VA

כנראה שה-Hold-up Time של ה-HEC קצר מדי...

פורסם
  • מחבר

250-275W זה כל המערכת, לא רק הכרטיס מסך אני יודע .. שאלתי אם זה כולל את ה6800GT.. הבנתי שכן .

חישוב ה-VA מתקבל ע"י חלוקה של צריכת החשמל ביעילות וב-Power factor, לקחתי 76% ו-0.62 בשביל החישוב

ספק זהה עם APFC היה נותן תוצאה של 362VA

כנראה שה-Hold-up Time של ה-HEC קצר מדי...

APFC זה משהו כמו מיצב מטח ? זה מה שיש בספקים של TT ?

למה זה משנה לאל פסק ומוריד את הצריכה ה VA ? ועד בהפרש כזה משמעותי.. 362 מול 590.. ???

בקשר להאק הוא בקושי מחזיק כשיש חשמל .. אז לבקש ממנו להחזיק כשאין ?! :)

ועדיין לא קיבלתי תשובה מה בעצם נותן לי אל ספק איכותי ..שאחד פחות איכותי לא נותן ..

כמו ששאלתי בהודעה הראשונה

ADVICE 700VA או :s05:EVER POWER 1000VA

פורסם

APFC זה לא מייצב מתח

Power factor זה היחס בין כמות הוואטים שהספק צורך לבין מכפלת הזרם * מתח (כוח - VA) שהוא מקבל. מכיוון שהוא יכול לקבל זרמים שונים עבור אותו ההספק, היחס הזה משתנה. APFC דואג שהיחס יהיה כמה שיותר קרוב ל-1 (כלומר לספק עם APFC יהיה Power factor באיזור ה-0.99)

יש הסבר יותר מעמיק כאן וכאן (PDF)

את ה-UPS מעניין לא רק ההספק שהוא צריך לספק, אלא גם הזרם (או מכפלת הזרם * מתח - VA, אבל המתח קבוע), ספק עם APFC יצרוך פחות זרם על אותו ההספק.

הספקים של TT לא מומלצים כי הם לא איכותיים במיוחד. קשה להמליץ על ספק של TT רק בשביל ה-APFC שלו.

יש דגמים של אנרמקס עם APFC בארץ לדעתי, אני אבדוק את זה

כמו שאמרתי - אני לא מבין באל פסק, אני לא יכול לענות לך, תחכה שאנשים אחרים יענו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים