עבור לתוכן

משטרה בשירות דיקטטורת שרון

האם לדעתך המשטרה חצתה קו אדום בחסימת פיות והפרת זכויות אזרח? 504 הצבעות

1. 1. האם לדעתך המשטרה חצתה קו אדום בחסימת פיות והפרת זכויות אזרח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

משטרת ישראל, תחת לחץ מאסיבי של שרון ושות', התנערה מהבנות שהושגו לגבי עריכת מצעד המחאה, והכריזה כי הוא לא חוקי.

על מנת למנוע את המחאה הדמוקרטית והלגיטימית של אנשי הימין, המשטרה החליטה שלא לאפשר למתנגדי ה"התנתקות" להגיע לנתיבות.

בצעד חסר תקדים ובלתי חוקי בעליל המשטרה פרסה מחסומים בכל רחבי הארץ במטרה לחסום תנועה חופשית של אזרחים, עצרה 300 אוטובוסים מלאים אדם בתחנות היציאה שלהם, שללה את רשיונות הנהיגה מנהגי האוטובוסים והחרימה להם את המפתחות מבלי שבוצעה כל עבירה (במקביל שוטרי תנועה רשמו דו"חות לנהגי האוטובוסים שנעצרו ע"י השוטרים בצדי הדרך בעוון חנייה לא חוקית בשולי דרך מהירה).

הטענה של המשטרה היא כי הם מנעו מאנשים מלהגיע לנתיבות, בשל חשד שהם עשויים לעבור על צו אלוף.

ההתבססות של המשטרה היא על סעיף בחוק האומר כי התפקיד של המשטרה הוא למנוע עבירה.

כאשר אישה מתלוננת במשטרה כי בעלה מאיים לרצוח אותה, השוטרים שולחים אותה הביתה בטענה כי אין להם מה לעשות לפני שבוצעה עבירה (תתלונני אחרי שבעלך ירצח אותך). אבל, את מתנגדי ההתנתקות מותר לעצור ולעכב מבלי שהם ביצעו כל עבירה?

כמו כן, בימים אלה המשטרה והצבא עורכים מצור על ישובים יהודים בארץ ישראל (גוש קטיף ברצועת עזה וכפר מימון בתוך הקו הירוק).

אזרחים יהודים המתגוררים ברצועת עזה ובאיזור שמסביב לרצועת עזה נאלצים בהוראת הממשלה להציג תעודת זהות במספר מחסומים בכל פעם שהם רוצים להגיע הביתה, ואורחים ונותני שירותים רשאים להיכנס ליישובים אלה רק לאחר קבלת אישור מיוחד מספר ימים מראש ולזמן מוגבל.

תארו לכם, תושבי גוש דן, שתצטרכו להציג תעודת זהות בעשרות מחסומים בכל פעם שתרצו לחזור הביתה. האם תהיו מוכנים לסבול זאת?

מה דעתכם על רמיסת זכויות האדם ביד גסה בידי המשטרה והצבא בהוראת ממשלטת שרון העריצה?

נ.ב.

אני קורא לכל השמאלנים שדוגלים בזכויות אדם וחופש הביטוי לעשות חשבון נפש עם עצמם, ולתהות לשם מה לעזאזל צריך את ה"התנתקות".

כמו כן, אני קורא לכל עם ישראל להתנתק מה"התנתקות" וממשלת שרון.

• תגובות 51
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למרות שאני ממש בעד ההתנתקות, ואני מאמין שאנחנו ממש תקועים לפלשתינאים בוריד שמה, ושהעניין מסכן את בטחון מדינת ישראל, הצבעתי כן.

אומנם המשטרה הכריזה על הצעדה כבלתי חוקית, ולדעתי עליה היה לעצו רכל מי שניסה להכנס לגוש קטיף - שטח צבאי סגור - ולא לפני.

פורסם

על דמוקרטיה מתגוננת שמעת?

מה שהם עושים זה הסתה להפרה של חוקי מדינת ישראל והטפה לרצח ראש ממשלה נוסף

על הזכות לחיים וביטחון שמעת?

אתה יודע ששוטר חייב למנוע ממך להתאבד אם הוא יכול?

לגור בגוש קטיף זה בגדר התאבדות. זאת עבירה על חוק שחוקקה כנסת ישראל ומה שהם עושים זאת לא הפגנה דמוקרטית שיכלה להתקיים גם ליד משכן הכנסת בירושליים אלא עבירה פלילית.

אל תיתמם לי ותגיד שנהגי האוטובוס בסך הכל רצו ליסוע לתומם ופגעו להם בחופש התנועה. אם אתה רואה מישהו שהולך לבצע עבירה פלילית בפוטנציאל אתה עוצר אותו בלי לחשוב פעמיים, אז אל תנסה להיתמם. מה גם שהזכות לחיים וביטחון גוברת על הזכות לחירות

אם הייתם מסתכלים בתקשורת הזרה מדיי פעם הייתם רואים קצת מבט אובייקטיבי על הדברים. השדרנים שם אומרים כל הזמן שהמתנחלים האלה הם סכנה לדמוקרטיה הישראלית(הם ולא שרון) הם אומרים שהם מנסים בכוח לכפות על רוב העם את דעתו.

פורסם
  • מחבר

על דמוקרטיה מתגוננת שמעת?

מה ששרון עושה זה לא דמוקרטיה, אלא דיקטטורה במסווה של דמוקרטיה.

מה שהם עושים זה הסתה להפרה של חוקי מדינת ישראל והטפה לרצח ראש ממשלה נוסף

על מה אתה מדבר? מי הסית לרצח ראש ממשלה נוסף? מדובר במחאה לגיטימית לא אלימה.

על הזכות לחיים וביטחון שמעת?

במקום לדאוג לביטחון גוש קטיף ולהילחם בטרור הפלשתיני, צה"ל שלח חטיבות שלמות של חיילים בכוונה להתעמת עם אזרחים יהודים ולמנוע מהם מחאה פוליטית לגיטימית.

אתה יודע ששוטר חייב למנוע ממך להתאבד אם הוא יכול?

שוטר צריך לשמור על החוק והסדר במדינה ולא לשרת שלטון של מפלגה פוליטית.

לגור בגוש קטיף זה בגדר התאבדות. זאת עבירה על חוק שחוקקה כנסת ישראל ומה שהם עושים זאת לא הפגנה דמוקרטית שיכלה להתקיים גם ליד משכן הכנסת בירושליים אלא עבירה פלילית.

באותה מידה אתה יכול לומר שלגור בתל אביב, ירושלים, נתניה, ניו יורק ולונדון זה בגדר התאבדות.

החוק שהכנסת חוקקה הוא בלתי חוקי בעליל, בלתי מוסרי בעליל ובלתי דמוקרטי בעליל.

צעדת המחאה היא לא בלתי חוקית ולא מדובר בעבירה פלילית. בסה"כ מדובר בהפגנה ללא רשיון, מכיוון שהדבר לא נוח לשלטון - זאת סתימת פיות אנטי דמוקרטית.

אל תיתמם לי ותגיד שנהגי האוטובוס בסך הכל רצו ליסוע לתומם ופגעו להם בחופש התנועה. אם אתה רואה מישהו שהולך לבצע עבירה פלילית בפוטנציאל אתה עוצר אותו בלי לחשוב פעמיים, אז אל תנסה להיתמם. מה גם שהזכות לחיים וביטחון גוברת על הזכות לחירות

נהגי האוטובוסים התכוונו לנסוע לנתיבות (עיא בתוך הקו הירוק), זה הכל. עצירת אוטובוסים שמתכוונים לנסוע מעיר אחת בישראל לעיר אחרת בישראל מהווה פגיעה חמורה בחופש התנועה.

שלילת רשיונות של נהגי אוטובוסים והחרמת מפתחות של אוטובוסים מבלי שבוצעה כל עבירה היא עבירה על החוק, והשוטרים שעשו זאת הודו בכך בעצמם.

אף אחד לא הלך לבצע עבירה פלילית. אסור היה למשטרה לעצור אזרחים בתוך ערי ישראל בשל מחשבה שאולי הם עשויים לעבור על החוק. אולי אתה מציע לשים את כל מי שמזדהה עם הימין במעצר בבית או בכלא מבלי שהם עברו על החוק?

נראה אם תתקשר היום למשטרה ותדווח לה שפורצים לך לעסק אם הם ישלחו שוטר שיעצור את הפורצים.

הזכות לחיים וביטחון קיימת בכל ארץ ישראל ולא רק בתוך הקו הירוק.

אם הייתם מסתכלים בתקשורת הזרה מדיי פעם הייתם רואים קצת מבט אובייקטיבי על הדברים. השדרנים שם אומרים כל הזמן שהמתנחלים האלה הם סכנה לדמוקרטיה הישראלית(הם ולא שרון) הם אומרים שהם מנסים בכוח לכפות על רוב העם את דעתו.

מה אתה רוצה לומר בכך? אז התקשורת הזרה עויינת את המתנחלים. גם התקשורת בארץ עויינת את המתנחלים. מה חדש?

בעם אין רוב לתוכנית ה"התנתקות".

שרון גנב את השלטון באופן ברוטאלי בכזבים ורמאויות, וכופה את דעתו ורצונו על המפלגה שלו, על הממשלה ועל העם כולו, תוך כדי רמיסת הדמוקרטיה והשחתת אמות המוסר בישראל, והפרה בוטה של זכויות אדם, חופש התנועה, חופש הביטוי וחופש המחאה, בהשתמשו בצה"ל ובמשטרה כעושי דברו ומשרתי שלטונו העריץ.

פורסם

לכל שאר הדברים אני לא אתייחס כי אתה פשוט סתם זורק סיסמאות בלי באמת להתייחס לתוכן הדברים שלי אבל אני כן יגיב למשהו אחד שאמרת

החוק שהכנסת חוקקה הוא בלתי חוקי בעליל, בלתי מוסרי בעליל ובלתי דמוקרטי בעליל.

לא ניראה לך? תגיש בג"ץ!

פורסם

כבר הגישו מלא עתירות ובג"ץ דחה את כולן...

פורסם

כבר הגישו מלא עתירות ובג"ץ דחה את כולן...

בדיוק

כניראה שיש סיבה טובה לכך שהן נדחו

או שחבריינו פה חושב שהוא מבין בדמוקרטיה, ערכים ומוסר יותר טוב מבית המשפט העליון ::)

פורסם

מטרת המעצד הייתה להגיע לגוש קטיף דרך מחסום כיסופים, וכפי שכבר ניתן לראות חלק (קטן מאוד) הגיעו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3115291,00.html

אלימות מופרזת של המשטרה לא מקובלת עליי, אבל גם ניסינות להכנס לשטח צבאי סגור,

דיי, הם אוכלים אותנו מבפנים!

ואם יש עוד גוף אחד בארץ שאני סומך עליו, זה בג"צ, הגוף עשה כל כך הרבה למען הדמוקרטיה בעשור האחרון, שאין מילים.

פורסם

לפי דעתי צריך לבנות בכיסופים תעלה ולהזרים לשם מים מהירקון

ניראה אותם עוברים את זה

פורסם
  • מחבר

בדיוק

כניראה שיש סיבה טובה לכך שהן נדחו

או שחבריינו פה חושב שהוא מבין בדמוקרטיה, ערכים ומוסר יותר טוב מבית המשפט העליון ::)

בג"ץ לא דחה את העתירות מכיוון שהוא קבע שהחוק חוקי, מוסרי ודמוקרטי, נהפוך הוא. בית המשפט העליון הנגוע בשמאלנות נמנע מלדון בעתירות, ודחה אותן בטענה שמדובר בנושא פוליטי.

אני בטוח שאם היה מדובר בטרנספר לערבים, אז כל השמאלנים היו מקימים כל צעקה גדול, יוצאים להפגנות ענק אלימות, ובג"ץ היה פוסל את המהלך בטענה שהוא גזעני.

מטרת המעצד הייתה להגיע לגוש קטיף דרך מחסום כיסופים, וכפי שכבר ניתן לראות חלק (קטן מאוד) הגיעו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3115291,00.html

המטרה המוצהרת של מארגני הצעדה היא להגיע למחסום כיסופים ולחנות שם.

זה בלתי מתקבל על הדעת שהמשטרה והצבא ימנעו חופש תנועה של אזרחים בתוך מדינת ישראל, ויערכו מצור על ישובים יהודים במדינת ישראל.

אלימות מופרזת של המשטרה לא מקובלת עליי, אבל גם ניסינות להכנס לשטח צבאי סגור,

דיי, הם אוכלים אותנו מבפנים!

זה לא חוקי ודמוקרטי להכריז על ישובים אזרחיים כשטח צבאי סגור ולערוך עליהם מצור. איך היית מרגיש אם הממשלה היתה הופכת את מקום המגורים שלך לשטח צבאי סגור, ומחייבת אותך להציג תעודת זהות בכל פעם שאתה חוזר הביתה?

שרון הוא זה שמפלג את העם, תוך כדי שימוש ציני ובלתי חוקי בעליל בשוטרים וחיילים.

ואם יש עוד גוף אחד בארץ שאני סומך עליו, זה בג"צ, הגוף עשה כל כך הרבה למען הדמוקרטיה בעשור האחרון, שאין מילים.

הבג"ץ נגוע בשמאלנות, והוא הפך את עצמו ללא רלוונטי בסרבו לדון בעתירות של פגיעה בזכויות אזרח הנוגעות ל"תוכנית ההתנתקות".

לפי דעתי צריך לבנות בכיסופים תעלה ולהזרים לשם מים מהירקון

ניראה אותם עוברים את זה

אתה שם לב שיש בדבריך אלה משום הסתה לרצח?

פורסם

בג"ץ לא דחה את העתירות מכיוון שהוא קבע שהחוק חוקי, מוסרי ודמוקרטי, נהפוך הוא. בית המשפט העליון הנגוע בשמאלנות נמנע מלדון בעתירות, ודחה אותן בטענה שמדובר בנושא פוליטי.

תרשה לי לתקן אותך, ולצטט מתוך פסק הדין של בג"ץ בנושא חוקיות תוכנית ההתנתקות:

"פינוי הישראלים על פי חוק יישום ההתנתקות אינו נוגד את חוקי היסוד בדבר זכויות האדם"

http://elyon1.court.gov.il/files/05/610/016/a20/05016610.a20.HTM

פורסם

במקום לדאוג לביטחון גוש קטיף ולהילחם בטרור הפלשתיני, צה"ל שלח חטיבות שלמות של חיילים בכוונה להתעמת עם אזרחים יהודים ולמנוע מהם מחאה פוליטית לגיטימית.

שוטר צריך לשמור על החוק והסדר במדינה ולא לשרת שלטון של מפלגה פוליטית.

צה"ל היה שולח חייל וחצי בדיוק, וחוסך מיליארדים, אם תושבי הגוש ועמיתיהם לא היו שמים עצמם מעל החוק וחותרים תחת החלטת ממשלה. (יהא טיבה אשר יהא!)

פורסם
  • מחבר

תרשה לי לתקן אותך, ולצטט מתוך פסק הדין של בג"ץ בנושא חוקיות תוכנית ההתנתקות:

"פינוי הישראלים על פי חוק יישום ההתנתקות אינו נוגד את חוקי היסוד בדבר זכויות האדם"

http://elyon1.court.gov.il/files/05/610/016/a20/05016610.a20.HTM

אני מכיר היטב את הפסיקה של בית המשפט העליון. מדובר בהחלטה פוליטית שאין בינה לבין חוק וצדק דבר וחצי דבר.

מעניין איך זה שכל השופטים השמאלנים דחו את העתירה, ורק שופט אחד שבמקרה הוא חובש כיפה קבע כי מדובר בהפרה בוטה של זכויות אדם?

ההחלטה הזו של בית המשפט העליון הפכה אותו לבלתי רלוונטי, בשל היותו מורכב מרוב מוחלט של שופטים שמאלנים שהחלטותיהם משקפות בבירור את דעותיהם הפוליטיות.

אותו בית משפט עליון אסר על הקמת גדר ההפרדה במקומות מסויימים ביהודה ושומרון, בשל כך שהוא פוגע בזכויות האדם של הפלשתינים שהגדר היתה אמורה לעבור באדמותיהם.

לפגוע בזכויות אדם של פלשתינים אסור, אבל לפגוע בזכויות אדם של יהודים מותר?

אסור להקים גדר הפרדה בשטח השייך לפלשתינים, אבל מותר לגרש יהודים מבתיהם ולמסור את בתיהם ואדמותיהם לפלשתינים?

צה"ל היה שולח חייל וחצי בדיוק, וחוסך מיליארדים, אם תושבי הגוש ועמיתיהם לא היו שמים עצמם מעל החוק וחותרים תחת החלטת ממשלה. (יהא טיבה אשר יהא!)

על מה אתה מדבר?

מדובר כאן במחאה לגיטימית ולא אלימה, במטרה לשנות באופן דמוקרטי ולא אלים את ההחלטות הדרקוניות של הממשלה והכנסת.

במדינה דמוקרטית מותר להפגין ולמחות כנגד החלטות הממשלה והכנסת.

באיזו זכות שוטרים עוצרים אזרחים חפים מפשע במרכזי הערים, בשל כוונות שעשויות להיות להם?

מה פתאום שש חטיבות של צה"ל מקימות מצור על ישוב יהודי במדינת ישראל שלא נמצא בשטח צבאי סגור ולא נתון לשליטת הצבא?

פורסם

בג"ץ זה אחד המוסדות היותר אובייקטיבים שיש.

פורסם

אם מתנחלי קטיף לא היו מתנגדים להחלטה הדמוקרטית של ממשלתם הדמוקרטים בדבר פינויים, המדינה לא היתה צריכה להפעיל עשרות אלפי שוטרים ב15 באוגוסט ולבזבז מאות מיליוני דולרים על כך.

הפעולות של מתנגדי ההתנתקות לא תמיד דמוקרטיות: לטמון חפצים חשודים, לחסום כבישים, ולנסות לחדור לשטח צבאי סגור (זה מה שהרבבות שלנו בכפר מימון דורשים) אינן פעולות דמוקרטיות ובוודאי שלא חוקיות.

אילו לא היה המצור רבבות הצועדים בכפר מימון היו מזמן פורצים לגוש קטיף, כך שהמדינה משתמשת בכוחה כדי למנוע עבירה.

המשטרה חששה בדיוק ממה שקרה וקורה עכשיו, לכן הכריזה על הצעדה מלכתחילה כבלתי חוקית אך המשתתפים לא שמו על החוק ופעלו בניגוד אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים