עבור לתוכן

צריך המלצות למצלמה דיגיטלית עד 4000 שקל

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אחרי טיול של כמה ימים ברמת הגולן, בסיומו עברתי במסלול הארוך של היהודיה (אחד המקומות הכי יפים בארץ לטעמי) המצלמה הקודמת שלי, FUJI S3000 התמלאה לה קצת במים והתפגרה..

אז עכשיו אני מחפש מצלמה חדשה, בתקציב גבוה בהרבה ממה שהיה לי בשביל הFUJI.. מקסימום 4000 שקל (עדיף בסביבות ה3500)

הדרישות שלי מהמצלמה הן:

הרבה אופציות ידניות

תמונות חדות

זום גבוה

וצילום בתנאי תאורה נמוכים\חושך טובים

חשבתי על המצלמות הבאות:

Panasonic DMC-FZ20

Olympus C-8080

Canon PowerShot S2 IS

Sony DSCP200 (למרות הזום הנמוך, אם מישהו חושב שהיא עולה בשאר הקטגרויות על המצלמות האחרות אני שוקל גם אותה)

בתמונות שראיתי, התמונות של הFZ20 נראות לי הכי חדות, יש לה את הזום הכי גדול, והרבה אופציות ידניות, אז כרגע אני נוטה לכיוונה..

למישהו יש הצעות נוספות, או המלצות לכיוון מצלמה שונה?

תודה ענקית מראש..!

פורסם
  • מחבר

אולי..

אבל קצת קשה לקנות מצלמה שלא נמכרת עדיין...

עוד המלצות בבקשה?

פורסם

אין משהו שעונה על כל הדרישות שלך, אבל המינולטה A2 הכי קרובה. יש לה רזולוציה יותר גבוהה מה-FZ20, ה-EVF שלה הרבה יותר מפורט ואיכותי ויש לה עדשת זום שמתחילה ב-28mm (יותר שימושי מהזום המאוד ארוך ופחות רחב שיש בפנסוניק).

גם ה-Pro1 של קאנון מצלמה מעולה, אבל אין לה מייצב תמונה.

פורסם
  • מחבר

הA2 עולה בסביבות ה5000 שקל..

והPRO1 עולה בהרבה ביכולות שלה על הPANASONIC?

כי בכמה מקומות שקראתי כתבו שהבטריה שלה מאכזבת, וגם שיש לה זמני תגובה די איטיים.. בנוסף אין לה AF assist Lamp מה שמוריד לה קצת מהצילומי לילה..

פורסם

הA2 עולה בסביבות ה5000 שקל..

צודק, 4000 ש"ח הוא המחיר למצלמה מחודשת. אופציה נוספת היא ה-A200 של מינולטה. מצלמה שכוללת כמעט את כל היתרונות של ה-A2, אבל לא כוללת את ה-EVF האיכותי. מצד שני, יש לה LCD משופר שמסתובב לכל הכיוונים.

והPRO1 עולה בהרבה ביכולות שלה על הPANASONIC?

כן. ה-Pro1 היא המצלמה הכי קומפקטית מבין אלה שכוללות את העדשה הכי שימושית (לדעתי) 28-200mm. בעיני זה שילוב מוצלח בהרבה ממה שיש לפנסוניק להציע.

כי בכמה מקומות שקראתי כתבו שהבטריה שלה מאכזבת, וגם שיש לה זמני תגובה די איטיים.. בנוסף אין לה AF assist Lamp מה שמוריד לה קצת מהצילומי לילה..

רוב הבעיות של ה-Pro1 נפתרו עם שדרוג firmware שקאנון שחררה לאחר שכבר פורסמו הביקורות על המצלמה. ואם מדברים על חסרונות, לכל מצלמה יש אותם. הנה למשל רשימת הבעיות של ה-FZ20:

* Visible noise at ISOs above 100

* Very occasional exposure problems

* Focus at extreme telephoto sometimes hunts, occasionally misses

* Low resolution movie mode

* Some red fringing at 12x/wide apertures (rarely seen in prints)

* Mode dial too easy to knock in use, changing modes

* Images can look a little soft viewed at 100% - sharpen up well though

ברשימה הזו לא מופיעים חסרונות אחרים מול ה-Pro1:?

1. רזולוציה 5MP מול 8MP בקאנון.

2. עדשה 36mm מול 28mm (חסרון גדול מאוד).

3. אין אפשרות שחרור מרחוק.

4. אין חיישן אוריינטציה.

5. אין אופציה ל-RAW.?

6. מסך ה-LCD לא מסתובב (גם כן חסרון גדול מאוד).

7. רזולוצית מסך ה-LCD נמוכה בהרבה.

בתקציב הזה ולצרכים האלה - אם לא ה-A2/A200, הייתי הולך על הקאנון.

פורסם

עדכון: פנסוניק שחררה אתמול את ה-FZ30, מצלמה מרשימה מאוד שפותרת כמעט את כל הבעיות שהזכרתי בהודעה הקודמת:

http://www.dpreview.com/articles/panasonicfz30/page4.asp

אם רק היה להם דגם דומה עם עדשה 28mm...

פורסם

אם רק היה להם דגם דומה עם עדשה 28mm...

נכון איזה טמבלים...

אחרי שהם הגדילו תחיישן היו צריכים טיפה להרחיב את העדשה ל-5 מ"מ ולוותר על הצד הארך ולהוריד אותו חזק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים