עבור לתוכן

יש דבר כזה DUAL CPU?

Featured Replies

פורסם

כפול ליבה יעבוד יותר מהר מכפול מעבד, הלינק הפיזי בין שני המעבדים קצר יותר.

זה בכלל לא משנה המרחק זניח במקרה הזה...

פורסם

לא חייב להיות כזה יקר :

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813130436

שני כאלו :

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103397

יוצא ביחד איזה 700 דולר - 3000 שקל

הזכרון - 2 ג'יגה של ECC REG עולים בחול 350 דולר - 8 כאלו זה יותר מ12000 שקל

אה ובקשר למרחק הפיזי :

אם המרחק בין 2 המעבדים הוא 20 ס"מ נגיד של חוטים (לא יודע כמה זה בדיוק אז אני מנחש) ומהירות האור היא 3*10^8 מטר בשניה יקח 6 ו2 שליש כפול עשר בחזקת מינוס עשר שניה לעבור את המרחק ... כלומר קצת פחות ממליארדית השניה... טוב האמת זה סתם נתון סטטיסטי אין לי מושג אם יש לזה השפעה , אני משער שזה תלוי במהירות הגישה לליבה השניה , אבל נשמע לי שזה יחסית זניח לזמן הגישה המעשי לליבה השניה (צריך לעבור קודם אצל כל החברה ביחידות בקרה - זה בהחלט יכול לבזבז הרבה יותר מ2 פעולות שעון ב3 גה"ז)

פורסם

זה בכלל לא משנה המרחק זניח במקרה הזה...

הוא ממש לא זניח! אם לכל פעימה חשמלית לוקח X זמן להגיע למעבד השני על הלוח, ו Y זמן כשהמעבד כפול ליבה, ההפרש בין X ו Y מצטבר לסכומים שאתה לא מדמיין, בהתחשב בזה שיש מיליארדי (ואף הרבה יותר) פולסים כל חלקיק שנייה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל הלינקים

לאלו ששאלו למה אני צריך את זה אז ככה

חבר שלי רוצה להחליף את המחשב של השרת שלו

והוא רוצה את הכי טוב אז הוא שאל אותי כמה יכול לצאת לו

אמרתי לו בסביבות ה 1000 דולר עכשיו אני רואה שזה יכול להיות קצת יותר מ1000 :lol: :lol:

דרך אגב איזה ציפסטים נחשבים הכי טובים בתחום הזה?

(בשוק ביתי אני מתאר לעצמי שהתשובה הייתה NFORCE אבל אין לי הרבה מושג התחום של השרתים)

תודה לכולם

פורסם

מוכרים, מוכרים. שוק השרתים זקוק לדברים כאלו.

בכל מקרה, למשתמש הממוצע אין הרבה הבדל בין כפול ליבות לכפול מעבדים, זה נראה למערכת ההפעלה אותו דבר ומתנהג, מבחינת ביצועים, אותו דבר.

חוצמזה, עזוב בנצ'מרקים - עבודה על מחשב עם שני מעבדים זה דבר ממכר, המיידיות של כל דבר מדהימה. אין בכלל השהייה בין לחיצה על משהו לתגובה.

תמצא מקום אחד שמוכר לוח אם של שמונה סוקטים אפילו במאמר שזה הופיע היה כתוב שזה לא מיועד ולמכירה אלא תוכנן במיחוד לאותו מקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים