עבור לתוכן

איך יודעים שזיכרון תומך ב DUAL CHANNEL

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך לקנות זיכרון למחשב חדש (512M)

צריך DDR400 ואמח קונה רק סטיק אחד (של 512), בהמשך ארחיב ל 1G.

אני לא עושה OVERCLOCKING, לכן תזמון לא משנה (2.5 או 3), אבל חשוב לי DUAL CHANNEL.

איך אני יודע שהזיכרון הוא DUAL CHANNEL ועל מה הייתם ממליצים - חשוב שהמחיר יהיה הזול ביותר שאפשר.

תודה

פורסם

בכדי להפעיל זיכרון על DUAL CHANNEL אתה צריך לחלק את הנפח על-פני 2 סטיקים זהים (כלומר אם תרצה לדוגמה להתקין 512MB אז תצטרך לקנות ולהתקין 2 סטיקים זהים של 256BM) תבדוק על המדבקה שעל הסטיקים, אם כתוב PC3200 הם תומכים ב-DUAL CHANNEL

בכל מקרה, גם אם הסטיק תומך ב-DUAL CHANNEL, אם הוא יותקן לבד בלי הזוג שלו, הוא לא יעבוד ב-DUAL CHANNEL.

פורסם

אם כתוב PC3200 הם תומכים ב-DUAL CHANNEL

אין קשר

Dual channel זה צורת עבודה של בקר הזכרון, וזה מחייב לפחות 2 סטיקים, ולא כל בקר יעבוד עם 3 סטיקים בדואל

התמיכה לא מגיעה מהזכרונות עצמם

פורסם

גם שאלה, התביישתי לשאול תמיד,  בשביל ערוץ כפול  מספיק שהזכרונות יעבדו באותו תדר  או שגם באותם תיזמונים ?  ומה קורה  כשיש 3 סטיקים ,

2 עובדים בכפול והשלישי רגיל ?

פורסם

אתה לא יכול להפעיל זכרונות על אותו הלוח עם מהירויות או תזמונים שונים, ככה שהשאלה הראשונה בכלל לא קיימת

יש בקרים שיעבדו עם 3 סטיקים בדואל, ויש בקרים שלא ידעו לעשות את זה

פורסם

אז מה קורה עם 4 סטיקים ? כי ברוב הלוחות משנת 2003 יש 4 חריצי זכרון, לא הולך בקר על כל זוג חריצים ? אז עדיין מה קורה כשיש בקר שתומך

רק עד 2 חריצים בדואל, והסטיק השלישי עובד רגיל ? והאם משנה מה התיזמון של סטיק 3 ?

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מבין נכון DUAL CHANNEL לא נקבע ע"H הזכרונות אלה ע"י לוח האם.

כלומר לא משנה עם איזה זכרונות אני עובד, כל עוד לוח האם תןמך ב DUAL אז הכל כל זוג זכרונות יעבדו ב DUAL (בתנאי שהם זהים).

פורסם

אין גם חובה שיהיו זהים

הם פשוט יפעלו על פי הנתונים של הזיכרון הפחות טוב

גם מבחינת מהירות וגם מבחינת תזמונים

פורסם

אז מה קורה עם 4 סטיקים ? כי ברוב הלוחות משנת 2003 יש 4 חריצי זכרון, לא הולך בקר על כל זוג חריצים ? אז עדיין מה קורה כשיש בקר שתומך

רק עד 2 חריצים בדואל, והסטיק השלישי עובד רגיל ? והאם משנה מה התיזמון של סטיק 3 ?

עם 4 סטיקים הבקר ניגש במקביל לכל זוג

אם יש תמיכה ב-3 סטיקים בדואל, הבקר יעשה איזשהו איזון עומסים בין הסטיקים

וברור שהתזמונים של הסטיק ה-3 משנים, גם הוא פועל באותה המערכת

פורסם

אז אם אני מבין נכון DUAL CHANNEL לא נקבע ע"H הזכרונות אלה ע"י לוח האם.

כלומר לא משנה עם איזה זכרונות אני עובד, כל עוד לוח האם תןמך ב DUAL אז הכל כל זוג זכרונות יעבדו ב DUAL (בתנאי שהם זהים).

נכון, בשביל דואל צ'נל אתה צריך:

1. זיכרונות DDR! לא משנה איזה חברה, מהירות, תזמונים וכו'.

2. לוח אם שתומך בזה.

פורסם
  • מחבר

תודה

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים