עבור לתוכן

האם שווה להשקיע בכבלים מאד איכותיים למרות שברשותי מכשיר DVD זול?

Featured Replies

פורסם

ברשותי APEX 811 המחובר לטלוויזיה 21 אינץ' תוצרת טושיבה. ברצוני להשקיע סכום מכובד (340 ש"ח) בכבלים MONSTER component video. הכבלים הנ"ל מפורסמים בזכות איכות תמונה המאד גבוהה שהם מספקים. האם אני אראה הבדל משמעותי למרות שברשותי טלוויזיה קטנה ומכשיר DVD זול?

הערה: עכשיו אני משתמש ביציאת בננה.

אני מבקש תגובות רציניות מאנשים שבאמת מבינים בתחום.

פורסם

DON'T.

אני מצטער, אבל אני חייב לתקן אותך:

DON'T

פורסם
  • מחבר

תסביר, אל תזרוק מילה אחת ותברח. אני רוצה לדעת.

פורסם

ברמות הללו הכבלים עדיין לא מהווים את הבעיה. ה-DVD והטלויזיה לא מספיק טובים כדי שתרגיש בהבדל.

פורסם

אכן לא כדאי להשקיע ברמות האילו בכבלים שעולים כמו המכשיר DVD עצמו.

אתה תצטרך טלוויזיה גדולה בהרבה וטובה בהרבה (יחד עם נגן DVD טוב בהרבה) בשביל לשים לב להבדלים בין כבלים (גם אז לא בטוח שתשים לב. תלוי מה הכבל שאליו משווים).

מעבר לכך, אני אישית בכלל נגד קנייה של כבלים שעולים מאות שקלים למטר או שניים בודדים. לדעתי זול ומשתלם הרבה יותר להכין את הכבלים לבד (לכן אני את הכבלים שלי מכין לבד) יוצא לי זול יותר וטוב יותר (מעבר לעובדה שזה תחביב מהנה להכין דברים בעצמך).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע משתמש בכבלים הכי רגילים שיש שקיבלתי עם הנגן. האם כבל component רגיל יתן תמונה יותר איכותית מכבל בננה? ומה בדבר כבלים איכותים לסטריאו? האם אשמע הבדל בין הכבלים הזולים או לא?

פורסם

אני לא חושב שתשמע או תראה הבדל כלשהו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שלא קיים שום הבדל בין כבל component לבין כבל בננה?

פורסם

אתה יודע מזה כבל בננה?

כבל בננה זה כבל שמשמש לחיבור רמקולים למגבר. החיבור שאתה קורא לו בננה הוא לא יותר מחיבור RCA פשוט. גם כבל קומפוננט אעושה שימוש באותם מחברים.

אם לא תיתן לי שם מדויק של סוג הגבל או לכל הפחות צילות שלהם (גוגל יעזור לך) לא אוכל לענות לך על השאלה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נכון, כבל RCA. הצהוב הפשוט הזה. ב-DW כתבו שזה חיבור אנלוגי הכי נחות שיש. והם גם כתבו שקומפוננט (שלוש צבעים: אדם, כחול, ירוק) זה החיבור האנלוגי הכי איכותי.

האם הכבל הזה:

29051-l.jpg

יתן איכות תמונה יותר טובה מכבל הזה:

RCA%203m%202%20pic.jpg

(הפין הצהוב)

עכשיו השאלה ברורה?

פורסם

א: מזה DW.

ב: אדום כחול וירוק נכתבים בקלות כ-RGB. ועצם הרעיון הוא ההפרדה בין הצבעים לכן מתקבלת איכות טובה. אני לא בטוח אם היא טובה יותר מכבל SVHS, אבל לא משנה כרגע.

ג: גם פה אני לא חושב שתשים לב להבדל במכשיר דיוידי זול ובטלוויזיה קטנה ופשוטה. עם זאת, במידה והציוד שלך תומך בחיבורים איכותיים יותר, אין שום סיבה שלא תנצל זאת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

Digital World

מגזין חדש מבית PC World.

אוקיי, אני אנסה. אני אכתוב אם אראה שיפור באיכות תמונה. במקרה הכי גרוע אזרוק 50 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים