עבור לתוכן

שאלה לגבי כרטיסי קול USB

Featured Replies

פורסם

אחרי שקניתי רמקולים Z5500 של לוגיטק, הגעתי למסקנה שכרטיס הקול במחשב הנייד שלי פשוט מבזבז אותם.

אחרי בדיקה קצרה בשוק המקומי ראיתי שבעצם למחשבים ניידים אין הרבה פתרונות USB. שללתי באופן אוטומטי את הכרטיסים הבסיסיים מאחר ואין להם תמיכה ביציאות דיגיטליות ולכן לא הרווחתי פה שום דבר. בעצם נשארתי עם שני דגמים:

Creative SB Live 24bit USB

Creative SB Audigy 2 NX

נכון, יש גם את דגם ה-ZS בתצורת PCMCIA למחשבים ניידים, אבל הוא גם מקפיץ את המחיר וגם אני לא אוכל להשתמש בו אחר כך במחשב רגיל אז אני מבקש לא לזרוק הצעות עליו.

למי שמעוניין, טבלה שמשווה בין הדגמים הניידים של קריאטיב אפשר למצוא פה:

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=9103&nav=3

אחרי בירור שעשיתי אז לפי זאפ ההבדל במחיר הוא 280 ש"ח (660 לNX לעומת 380 לLIVE) והשאלה שלי לאור הטבלה: האם אני צריך להוצא בכלל עוד סכום כזה על הNX? (ושאלה נוספת: מישהו מכיר משהו יותר זול?)

את התמיכה בNX ל7.1 רמקולים אני גם ככה לא צריך כי הרמקולים הם בתצורה של 5.1.

השיפור של 2DB בSignal-to-noise לא נראה לי עד כדי כך משמעותי גם הוא (תקנו אותי אם אני טועה).

ההבדל העיקרי הוא יכולת הפיענוח של Dolby Digital שיש ל- NX ואין לLive, אבל אני לא רואה בכך שום צורך מאחר והLogitech עושים את עבודת הפיענוח לAC3 ולDTS במילא (מתוך הבנה שלי. אם למישהו יש השגות - אשמח לשמוע).

בעצם, אני רוצה להגיד שכל מה שאני צריך זה אפשרות להוציא סאונד דיגיטלי (אופטי או קואוקסלי) מהנייד לרמקולים ואם יש פתרון יותר פשוט אשמח לשמוע גם עליו. אבל מעבר לכך, האם יש טעם בהוצאה הנוספת של כמעט 300 ש"ח עבור האפשרויות שטומן הNX? למישהו יש וממליץ?

פורסם
  • מחבר

טוב, תגובות אני לא רואה פה אבל עשיתי קצת בירורים בעצמי ולטובת כל מי שאולי יתעניין בנושא בעתיד:

יתרון משמעותי שיש לNX על הLIVE הוא תמיכה בUSB2, מה שאומר קצב עיבוד טוב בהרבה.

למעשה, הLIVE לא יכול לעבוד בתצורת 5.1 על 24Bit בגלל המגבלה הזאת - או סטריאו ב-24 ביט או 5.1 ב-16 ביט, צריך להתפשר על אחד מהשניים.

זה בעצם די פותר לי את השאלה - אם כבר השקעתי ברמקולים, צריך שישמעו כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים