עבור לתוכן

השוואה בין Pentium3 ל Pentium4

Featured Replies

פורסם

באמת?

לא חשבתי בכלל שחתיכת סליקון עולה כל כך הרבה כסף.

יש לי שאלה תאורתית , אם למשל הסיליקון לא היה עולה כל כך הרבה כסף והיה אפשר להשיג אותו בקלות , אז גודל המעבד היה עולה והיה אפשר להכניס למעבד הרבה יותר טכנולוגיות ובכלליות הוא היה הרבה יותר טוב .

עכשיו אני צריך למצוא חומר זול שמתאים ליצור מעבדים.

ידוע לך מה כל כך מיוחד בסיליקון שמשתמשים בו דווקא?

תודה

• תגובות 49
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיליקון בעצמו לא יקר בכלל (100 ש"ח לטון - חול ים עשויי מסיליקון).

מה שעושה את זה יקר זה שהוא צריך להיות אחיד, טהור (כמעט) וחלק לחלוטין.

הנה WAFER כזה לאחר שהקרינו עליו את הצ'יפים:

wafer.gif

פורסם

ה ATHLON XP מבחינת מבנה פנימי הוא כמעט שני מעבדי PIII דבוקים, הוא פועל בדיוק כמו PIII אבל יש לו יותר צינורות עיבוד.

אני הייתי נמנע מהצהרות גורפות כאלה... זה בד"כ לא חכם בכלל.

אני יכול למנות מהראש 10+ הבדלים גדולים מאוד בין ה K7 לפנטיום 3 החל מטופוגרפית הבאס דרך זיכרון המטמון הקדמי (L2, L1 instruction cache) לליבת הביצוע ובתוכה המפענח, המתזמנים, יחידות הביצוע, מבנה זיכרון המטמון האחורי (L1 Data Cache) והBUS שוב פעם... וזה בלי בכלל להתעמק בשיטות חיפוש בזכרון המטמון ובמבנה השעון שגם הם שונים.. ועוד 101 דברים אחרים שקיימים אבל אני לא יודע מה הם אז אני לא יוצא בהצהרות לגביהם.

יש יותר הבדלים בין פנטיום 3 לפנטיום 4. אבל יש המון הבדלים בין פנטיום 3 ל K7. זה הרבה יותר מיותר יחידות ביצוע על המעבד.

פורסם

ה WAFER יקר כיוון שהוא תוצאה של התפתחות גביש סיליקון (איזוטופים מסויימים של סילקון) בתנאי מעבדה לכן אגב זה למה הוא עגול.

פורסם

קצת הגזמתי אבל זה לא רחוק כל כך מהמציאות.

אני מודע שהבאס שלו לקוח מהאלפא וקשאני קורא את מה שבעצמי כתבתי אני מבין שזה לא היה ברור

אבל התכוונתי לליבת הביצוע עצמה (ואמרתי כמעט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים