עבור לתוכן

איך WINDOWS מתפקדת כשמחליפים מחשב (לוח, מעבד, הכל)

Featured Replies

פורסם

אם הנושא שייך לפורום אחר , אני אשמח אם תעבירו למקום הנכון

אני קונה מחשב חדש

אפשר לקרוא הכל על המחשב החדש כאן (פורום מפרטים)

בעקרון, השדרוג מתבצע מפנטיום 3 ל AMD 64

אני מחליף כמעט הכל, כולל כרטיס מסך וזכרונות, אבל משאיר את הדיסקים הקשיחים שלי, ואיתם את מערכת ההפעלה.

איך WINDOWS תתנהג כשהיא תגלה שהיא על מחשב חדש לגמרי ?

האם היא תפעל בכלל ?

האם כדאי לי להתקין מחדש על מחיצה נקייה על המחשב החדש את מערכת ההפעלה ?

פרטים נוספים :

XP-SP2 , שלא נקנתה בחנות, אם זה משנה משהו.

כרגע יש לי שני כוננים - 200, 250 , מחוברים בתצורת ATA רגילה.

אף אחד מהם לא מחולק למחיצות.

פשוט כונן C וכונן D

אשמח לשמוע מה דעתכם.

פורסם

עדיף להתקין מחדש. דרייברים שהתאימו למחשב הקודם יכולים לתקוע את המחשב החדש, ובנוסף מחשב מטבעו צובר זבל (ב- registry ובעוד הרבה מקומות). ניקיון טוטאלי פעם בכמה שנים לא מזיק.

מה שכן, אתה יכול לייצא את הגדרות המשתמש מהמחשב הקודם ולייבא אותן למחשב החדש. זה כולל documents, favorites ועוד הגדרות.

פורסם

זה לא יתפקד.

לא יודע את ההסבר המלא למה זה ככה, אבל ברגע שאתה מחליף לוח מערכת ההפעלה לא תצליח לעלות.

בכל מקרה גם אם היה אפשר להשאיר את אותה מ"ה, עדיף להתקין הכל מחדש שיהיה נקי מזבל.

פורסם
  • מחבר

פירמטתי בדיוק לפני שבוע האמת

ההחלטה לקנות מחשב חדש באה בדיוק אחרי הפירמוט.. (ואחרי כמה ימים בפורום "מפרטים" הזמנתי מחשב חדש.

בכל מקרה, נראה לי שעדיף באמת לפרמט שוב עכשיו (עכשיו יש לי גם מיומנות פירמוט :) )

הבעיה היא, שההרדיסקים מלאים (ה200 מלא עד הסוף, וה-250 שעליו ה WINDOWS, מלא בערך ב100 ג'יגה)

את המחשב מרכיבים לי בלי ההרדיסקים בעקרון.

מה הדרך הכי טובה לדעתכם לעשות את זה ?

אני חשבתי לחלק את ההרדיסק של ה-200 למחיצה קטנה עבור מערכת ההפעלה, ומחיצה גדולה לכל השאר

למחוק את תיקיית ה WIN שמותקנת כרגע (את המחיקה אני אבצע או באמצעות איזשהו LIVE CD של לינוקס, או במחשב של חבר)

ואז פשוט להתקין מחדש

יש למישהו הצעות אחרות ?

פורסם

לדעתי ת'תקיה של הWIN אל תעשה קטנה ( מנסיון) אתה תמצא שפצאום חסר מקום - תתן לה איזה 60-80 ג'יגה .

פורסם
  • מחבר

אני אישית בכלל שונא לפצל הרדיסקים

אני חושב לעשות כמו שאמרתי בדיוק, ואחרי ההתקנה לבטל את המחיצה, שיחזור להיות כמו במקור

אני מקווה שזה אפשרי

פורסם

כל העניין של ביטול מחיצה סתם מסרבל את המערכת , תפצל אחד מהHDים ותתן לראשי (WIN) איזה 70 ג'יגה.

זה הכי עדיף כי ככה המחשה הרבה יותר מסודר ובמקרה של פירמוט העניין הכי קל מאשר ללכת למחשב אחר ולגבות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים