עבור לתוכן

מושגים - SWITCH, HUB, ROUTER: GATEWAY, BRIGE

Featured Replies

פורסם

שלום,

מישהו יכול לתת הסבר(מפורט) מה ההבדל בין המוגשים שלעיל?

בעיקר בין HUB וROUTER?

תודה

פורסם

HUB- מעין מפצל רשת רק שהוא מחלק את כל המידע בין כל המחשבים.

SWITCH- כמו HUB רק יודע לאיזה מחשב להעביר את המידע.

ROUTER- מודם שמבחור ע"י כרטיס רשת.

BRIDGE- מכשיר שמקשר רשת אלחוטית עם קווית.

פורסם
  • מחבר

SWITH וHUB אפשר לקנפג? כלומק הם מקצים גן כתובות IP בLAN?

פורסם

אני בטוח שחיפוש בגוגל יניב תוצאות מפורטות, אבל הנה תקציר:

האב - מבצע קידור בין רשתות ברמה 2, אבל מבצע זאת ע"י שידור בכל הפורטים של מה שמתקבל בפורט מסוים. יש לזה כמה השלכות: כל הפורטים יעבדו בקצה המשותף (כלומר מספיק פורט אחד של 10 מגה-ביט כדי שכל הפורטים יעבדו בקצב הזה). בנוסף הכל עובד ב- HALF DUPLEX. לא מומלץ היום, ולדעתי כבר לא נמכר יותר.

סוויצ' - פונקציונלית עושה מה שהאב עושה, (קישור ברמה 2), אבל עושה את זה ע"י קליטה ושידור מחדש רק לפורט שאליו מיועדים הנתונים. זה אומר שיותר מזוג פורטים אחד יכול לשדר בו זמנית, זה אומר גם שכל פורט יכול לעבוד בקצב במקסימלי שלו מול הסוויצ' ללא תלות בפורטים האחרים. בסה"כ היום נמכרים רק סוויצ'ים ולא האבים.

ברידג' - פעם קראו ככה לסוויצ' של 2 פורטים. היתה תקופה לפני 10 שנים או יותר שהטכנולוגיה היתה של האבים או אפילו כבלי קואקס ב- 10 מגה-ביט והיו שמים ברידג' בין 2 רשתות כדי לחלק את העומס ביניהן. היום כבר אין ברידג'ים למעט ברידג' אלחוטי שזה סיפור אחר.

GATEWAY - מושג כללי ולא משהו ספציפי, בגדול מדובר על התקן שמקשר בין רשתות מסוגים שונים, אפילו ברמת האפליקציה - למשל GATEWAY בין שרותי דואר אינטרנט לבין SMS.

ראוטר - ברמה הטכנית מבצע פעולת ניתוב כלומר קישור בין רשתות ברמה 3. הבדלים בפועל מול סוויצ' :

1. סוויצ' עובד רק על אותה טכנולוגיה, למשל אתרנט. אין סוויצ' בין אתרנט ל-ADSL כי זה חסר משמעות (לא ניתן לעשות מיתוג ברמה 2 בין טכנולוגיות רמה 2 שונות). ראוטר עובד ברמה 3 ולכן הוא יכול לקבל FRAME של אתרנט (ליחידת שידור ברמה 2 קוראים FRAME) להוציא מתוכה את ה- IP PACKET ולדחוף אותו מחדש ל- FRAME אחר ברמה 2 באתרנט או טכנולוגיה אחרת (למשל ATM). ראוטר יכול למשל לשבור פקט של IP ל-2 פריימים מה שסוויצ' לא יכול לעשות כי סוויצ' לא מתעניין במה שמשודר בתוך ה- FRAME. מאותה הסיבה ראוטר יכול להכיל FIREWALL ולסנן תעבורת IP וסוויצ' לא.

2. סוויצ' לא צריך שום הגדרות כדי לפעול באופן בסיסי. סוויצים חכמים ניתן להגדיר (דברים כמו VLAN למי שמכיר). לא קיים בסוויצים ביתיים של 100 שקל. ראוטר חייבים לקנפג.

ברור שההסבר שנתתי קצר מדי, אבל אל תצפה לקורס בתקשורת בהודעה אחת.

פורסם

SWITH וHUB אפשר לקנפג? כלומק הם מקצים גן כתובות IP בLAN?

סוויצ' טהור לא מתעניין ב- IP כלל.

סוויצ' טהור מתחיל בשידור כל מה שמתקבל אל כל הפורטים. כל פעם שמתקבל FRAME בפורט מסויים, הסוויצ' רושם בצד את ה- MAC ADDRESS ממנו הוא הגיע בטבלה יחד עם מספר הפורט ממנו הוא הגיע. בפעם הבאה שהוא צריך לשדר ל-MAC הזה, הוא ישדר רק לאותו פורט. כמובן שלטבלה יש גם זמן התיישנות ולכן אם תנתק התקן ותעביר אותו פורט הוא יעבוד גם בפורט אחר.

פורסם
  • מחבר

סוויצ' טהור לא מתעניין ב- IP כלל.

סוויצ' טהור מתחיל בשידור כל מה שמתקבל אל כל הפורטים.

האם התכוונת לכל הIP?

האם הוא מבצע שידור לכל המה שמחובר לסוויצ בBROADCAST?

פורסם

סוויצ' טהור לא מתעניין ב- IP כלל.

סוויצ' טהור מתחיל בשידור כל מה שמתקבל אל כל הפורטים.

האם התכוונת לכל הIP?

האם הוא מבצע שידור לכל המה שמחובר לסוויצ בBROADCAST?

נכון, אבל שים לב שמדובר ב- broadcast של אתרנט בשכבה 2, לא של IP בשכבה 3. סווויצ' ישדר ב- broadcast פריימים שנועדו ל-broadcast או פריימים של unicast שהוא עדיין לא מכיר את כמובת ה- MAC אליה הפריים מיועד. ברגע שהוא יקבל פריים מאותה כתובת MAC, הוא ידע באיזה פורט היא ממוקמת, יוסיף אותה לטבלה של אותו פורט ומאותו רגע ישדר פריימים כתובת MAC זו רק לפורט הנ"ל. (שים לב שמכיון שמותר לשרשר סוויצ'ים, יכול להיות מספר בלתי מוגבל של כתובות MAC לכל פורט. בד"כ כמובן יש טבלה עם מקום מוגבל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים