עבור לתוכן

התלבטות לגבי מארז וספק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה להחליף את המארז והספק שלי.....

שניהם יעבדו עם מערכת מבוססת A64 עם NF4U , זיכרון 1 GB , כרטיס מסך X800XL או GF 6800GT. אני לא מתכוון לעשות OC גדול והוא יהיה רק למעבד. בעתיד בטח תיהיה גם מערכת יותר חדשה שגם אותה הספק צריך להחזיק.

בהתחלה חשבתי לקנות את המארז RAIDMAX Scorpio 868 עם הספק 420WATT שבא איתו, אבל אחרי התקלה עם הספק הנוכחי שלי שדפק לוח אם וכרטיס מסך החלטתי ללכת על ספק איכותי של ANTEC , ENERMAX, OCZ או TAGAN. החלטתי לקנות את המארז ההוא וגם ספק 430WATT (פחות או יותר) של אחת מהחברות שציינתי.

רציתי בהתחלה TAGAN 2FORCE TG430-U22 430Watt Active PFC אבל המחיר שלו בפנדה עלה בזמן האחרון ועכשיו הוא יקר לי מידי.

גם המחירים של OCZ ModStream Power Supply 450W עלו (עליית הדולר :angryfire:) ככה שגם אותו אני לא יכול לקנות.

מה שנשאר לי זה ANTEC SMART POWER 2 450W או ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series

שניהם עולים טיפה פחות מ -500 ש"ח. יש גם את Antec TruePower 430W שעולה בסביבות 530 ש"ח וזה גם בסדר.

היום ראיתי בנועה מחשבים את המארז הבא ANTEC SONATA II +450W http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3732&catcode=183

לפי האתר של ANTEC הוא בא עם ANTEC SMART POWER 2 450W (אבל יש שם קטע מוזר כי במקום אחד הם כותבים שהוא בא עם מאוורר אחד למרות שבנתונים של ANTEC SMART POWER 2 450W כתוב שהוא עם שניים).

האם כדאי לקנות את המארז הזה עם הספק או את RAIDMAX Scorpio 868 ולקנות ספק בנפרד?

מה שחשוב לי במארז הוא שיראה נורמלי , יהיה בו מאוורר מאחורה ומקום למאוורר בדלת כדי שהאיורור יהיה נורמלי.

הסקורפיו ניראה יותר טוב ויש לו גם 3 מאווררים בנויים ואם אני קונה אותו אז גם אקבל את הספק שאוכל לעשות איתו משהו. לעומת זאת המארז של ANTEC הוא ללא ספק איכותי יותר , יש לו תעלת אוויר למעבד (לפי האתר של ANTEC) ועוד מקום נוסף למאוורר בדלת.

http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=15139

מה ביכלל עדיף ANTEC SMART POWER 2 450W או Antec TruePower 430W? ל- TruePower יש רק 20 פינים....

אני צריך בסביבות 28 AMPER במסילה של 12V עבור כרטיסי המסך של הדור הבא (מעבר ל -G70) בתיקווה שזה יספיק.

אם יש לכם רעיונות לשילובים אחרים , תציעו , רק בבקשה בלי ספקים של HEC או THERMALTAKE...... תקציב עד 900 ש"ח ולא שקל יותר.....

יש בנועה גם שילובים של כל מיני מארזי שרתים עם ספקים טובים אבל לצערי הם גדולים מידי ולא יכנסו לאיפה שהמחשב שלי אמור להיכנס.....

תודה לעוזרים

פורסם

יש המון מארזים טובים בתקציב של 450 שקל בערך

CoolerMaster Centurion למיניהם

Sunbeam Samurai

וכו'

מארזים טובים עם מאוורר בדלת לא חסר בתקציב כזה

אבל אני הייתי מוסיף קצת לתקציב ולוקח Antec TX1088 עם ה Antec TruePower 2.0 480W

פורסם
  • מחבר

יש המון מארזים טובים בתקציב של 450 שקל בערך

CoolerMaster Centurion למיניהם

Sunbeam Samurai

וכו'

מארזים טובים עם מאוורר בדלת לא חסר בתקציב כזה

אבל אני הייתי מוסיף קצת לתקציב ולוקח Antec TX1088 עם ה Antec TruePower 2.0 480W

Sunbeam Samurai ניראה כמו הצרות שלי...... ;D ול- CoolerMaster Centurion ניראה לי אין מאוורר בדלת. בכל מקרה , הם באים בלי ספק ואז אני כבר מעדיף את הסקורפיו......

לגבי Antec TX1088 , גם אני חשבתי לקנות אותו אבל אחרי שראיתי את המידות שלו הבנתי שהוא לא יכנס לי למקום בו המחשב צריך לעמוד..... ככה עם כל מארזי שרתים של ANTEC.....

פורסם

ל Centurion 5 / 530 / 531 יש אפשרות למאוורר בדלת (אלה שבלי חלון)

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, עדיין נשאלת השאלה איזה ספק לקחת:

1. Antec TruePower 430W שהוא בעל 20 PIN

2. ANTEC SMART POWER 2 450W

או 3. ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P

כששני האחרונים הם ATX 2 ועולים פחות אבל אמורים להיות פחות חזקים......

ומה רע ב- ANTEC SONATA II +450W ?

פורסם

אני מצביע בעד ה-Sonata 2, מארז שקט ביותר עם ספק טוב

ה-Truepower אומנם קצת יותר טובים מבחינת מתחים, אבל אלה ספקים עתיקים

פורסם
  • מחבר

אני מצביע בעד ה-Sonata 2, מארז שקט ביותר עם ספק טוב

ה-Truepower אומנם קצת יותר טובים מבחינת מתחים, אבל אלה ספקים עתיקים

אתה חושב שהספק שלו יחזיק מערכת של דור הבא, מעבר לכפולי ליבה, NF4 ו-GF7800GTX?

פורסם

יחזיק בלי בעיה לדעתי כל עוד תישאר עם מעבד בודד וכרטיס מסך בודד

פורסם
  • מחבר

טוב, מצאתי ביקורות על SONATA2

http://www.futurelooks.com//?m=show&id=156&page=1

תעלת האוויר הזאת היא ניראת לי ממש על הפנים כמו שהיא בנויה , אצטרך לקנות בשבילה עוד מאווררים והיא גם מגבילה את השימוש ב- HSF שאפשר להישתמש בו....

ניראה לי שאקח את הסקורפיו אחרי הכול, הוא גם בא עם 3 מאווררים.... פשוט אחליף את הספק ב- SMART POWER 2 450W......

חבל שמחיר של ה- TAGAN עלה :pissed:

פורסם

לא הבנתי את הסיפור על התעלת אוורור, אבל אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בה, ואף אחד לא אמר שזה יתנגש לך עם הגוף קירור

הסקורפיו בנוי על מאווררי 80 מ"מ, נראה לי בחירה די גרועה מול הסונטה 2

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את הסיפור על התעלת אוורור, אבל אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בה, ואף אחד לא אמר שזה יתנגש לך עם הגוף קירור

הסקורפיו בנוי על מאווררי 80 מ"מ, נראה לי בחירה די גרועה מול הסונטה 2

אם אני לא אשתמש בה אז אין לי כניסת אוויר נוספת חוץ מקדימה

לדעתי הכניסת אוויר הכי טובה זה מהצד, יש לי את זה עכשיו עם מאוורר 90MM ודלת שהכנתי בעצמי.... הבעיה עם דלתות כאלו זה פילטר לאוויר הנכנס.

לא יהיו את הבעיות הללו עם SCORPIO כי יש לו כניסת אוויר עם 80MM מהצד ושני יציאות אוויר עם מאווררי 80MM מאחורה. בנוסף לזה אוכל לשים מאוורר 90MM שיש לי עכשיו מקדימה.

לעומת זאת עם הסקורפיו אצטרך לחפש מאוורר 92MM ו- 80MM בשביל התעלה (עוד הוצאה כספית) וגם לא אוכל להישתמש ב-HSF שתיכננתי , Arctic Cooling Freezer 64 שבו המאוורר מתלבש על ההיטסינק מהצד ולא מלמעלה ואז יוצא שהיעילות של תעלת האוויר תרד. לפחות ככה נידמה לי....

פורסם

עם הסקורפיו ממילא תהיה לך זרימת אוויר חלשה בגלל ה-80 מ"מ

עם הסונטה אתה יכול להוסיף מאוורר 120 מ"מ מקדימה, ולא להשתמש בתעלה, ועדיין קיבלת זרימת אוויר הרבה יותר טובה מאשר עם הסקורפיו

פורסם
  • מחבר

עם הסקורפיו ממילא תהיה לך זרימת אוויר חלשה בגלל ה-80 מ"מ

עם הסונטה אתה יכול להוסיף מאוורר 120 מ"מ מקדימה, ולא להשתמש בתעלה, ועדיין קיבלת זרימת אוויר הרבה יותר טובה מאשר עם הסקורפיו

בסקורפיו אני יכול לשים 90MM מקדימה לקירור ואז יוצא שיש 80MM מהצד , 90MM מקדימה ו80MM X2 מהאחורה שמוציאים אוויר.

בסונטה ללא תעלת האוויר יהיה לי 120MM שיכניס אוויר מקדימה ויקרר את הדיסקים הקשיחים ואז המעבד והכרטיס מסך לא יקבלו הרבה אוויר קר. עם אני כן אשתמש בתעלת האוויר אז אצטרך לקנות מאוורר 92MM ו- 80MM וגם אולי לחפש HSF אחר. יצא לי יותר יקר.....

חוץ מזה שעם הסקורפיו אני מקבל ספק כוח שבהחלט יש לי שימוש בו (מחשב אחר עם המפרט שבחתימה, הספק שלו ניראה לי על הפנים .....)

פורסם

אתה לא יכול להשוות את דחיפת האוויר של מאווררי 80 מ"מ לזו של מאווררי 120 מ"מ.

ה-120 דוחפים הרבה יותר אוויר והם גם הרבה יותר שקטים. לדעתי 2x120 יהיה עדיף על 3x80 + 1x92 מכל בחינה, גם זרימת אוויר וגם רעש.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להשוות את דחיפת האוויר של מאווררי 80 מ"מ לזו של מאווררי 120 מ"מ.

ה-120 דוחפים הרבה יותר אוויר והם גם הרבה יותר שקטים. לדעתי 2x120 יהיה עדיף על 3x80 + 1x92 מכל בחינה, גם זרימת אוויר וגם רעש.

זה תלוי במהירות המאווררים.....

בכל מקרה, אני לא כל כך מודאג מהאיורור כי בשניהם הוא יהיה טוב. אולי בסופראנו טיפה יותר טוב אבל לא חושב שארגיש את זה..... או המעבד שלי.... ;D

אם הבנתי נכון הם גם שניהם עשויים מאותו החומר ואפילו באותו עובי פח.....

מהרבה ביקורות שקראתי על סקורפיו לא התלוננו עליו .....

יותר מטריד אותי העסק עם הספק כוח....

יותר מטריד אותי הספק.....

ה-SMART POWER2 הרבה פחות טוב מה- TAGAN 2FORCE, OCZ MODSTREAM או TRUEPOWER2? מה ההבדלים ביכלל..... מישהו יודע כמה חיבורי MOLEX יש לו?

אולי עדיף לקחת את ה -NOISETAKER P של ENERMAX?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים