עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את הCANON A60 שלי למצלמה חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום! אני דיי מרוצה מהמצלמה שלי CANON A60, חוץ מהקטע שהיא קצת גדולה וכבדה. למרות שהיא ישנה ושכבר לא מוכרים אותה

הערך שלה והמחיר החזיק הרבה מאוד זמן. עכשיו שיש מצלמות חדשות כמו CANON 510 שאפשר להשיג דיי בזול יחסית אני חושב שכדאי לי למכור

את שלי כמה שיותר מהר כדי שישאר לי עודף להוסיף על מנת לקנות את אחת מהמצלמות החדשות יותר.

השאלה שלי היא מה ההבדלים בין A60 ל- A510 האם יש הבדלים משמעותיים באיכות? אני כבר יודע שהיא יותר קטנה וקלה שזה בשבילי יתרון.

ראיתי באתר בנצ'מארק סרטון וידיאו שנעשה בA510 וראיתי הבדל גדול באיכות (פשוט רואים חלק). בקשר לתמונות דוגמא באתרים אני לא כלכך סומך

כי מראים את התמונות הכי מושלמות שיכולות להיות וזה לא בהכרח אותן תמונות שיצאו בכל צילום שאני אעשה.

חשבתי גם על הA95 בגלל המסך המסתובב אבל החלטתי שיותר חשובה לי הקומפקטיות.

בקשר לA520 - יש הבדל משמעותי בינה לבין A510 חוץ מזה שהיא 3 פיקסל? אני מעדיף כמה שיותר מחיר זול.

פורסם

הרבה מאד הבדל לא תרגיש מלבד רזולוציית תמונה גדולה יותר ב-A510.

ה-A510 קטנה יותר, קלה יותר וכפי שאמרת - זה מתאים לך (אתה יכול לראות ולצלם איתן בתצוגה באופיס דיפו, הם מרשים..).

בין ה-A510 ל-A520 אין הבדל מלבד רזולוציה.

פורסם

הרבה מאד הבדל לא תרגיש מלבד רזולוציית תמונה גדולה יותר ב-A510.

בין ה-A510 ל-A520 אין הבדל מלבד רזולוציה.

לרובנו זה לא משנה...

פורסם

מצטרף להמלצה על הקאנון A510 \520 אם אהבת את A60 אתה ממש תואהב אחת מאלה

מהסיבה הפשוטה שלדעתי לקחו את הטוב שהיה בכל הסדרה הישנה (A70,60,80 וכו') הקטינו אותם והגדילו קצת את המסך והזום...

חוץ מיזה המחירים שלהן ממש זולים יחסית...(A510 אתה יכול להשיג קומפלט אם כרטיס זכרון של איזה 256 ב 1500ש"ח)

פורסם

אה שחכי אם אתה מחפש מצלמה במיוחד לוידאו תבדוק את קוניקה מינולטה Z10 ותשאיר את ה-A60 ללילות...

פורסם

המחיר של המצלמה שהוא ציין הוא מחיר המצלמה עם 3 שנות אחריות מצד קרט.

פורסם
  • מחבר

הוידיאו של A510 כפי שנראה באתר הבנצ'מארק מספק אותי לגמרי, חוץ מזה שהמצלמה Z10 שהמלצת גם גדולה וכבדה יותר וגם הוידיאו

שלה הוא ללא קול

פורסם

השאלה הגדולה היא אם אתה באמת צריך לשדרג או שאתה רוצה לשדרג.

לקפוץ ל 510 מ A60 זה קצת בזבוז לדעתי אם מדובר בצורך לשדרג, בגדול מדובר באותה מצלמה ולא איזה שיפור מהותי ב"ליבה". כיוון שהשימוש שלך יהיה ברובו צילום תמונות (כמה מפתיע) יומיומיות אתה לא ממש תרגיש הבדל יחסית לתוספת הכסף , גם אם מדובר בעריכה. אם כבר לשדרג אז ל 520 שכאן כבר רזולוצייה נכנסת לעיקר "ההשקעה" בשידרוג שבאה ביחד עם יתרונות של נוחות שימוש (מסך , סוללות , אופציות) זום טיפונות יותר טוב , ואני מניח שיפור מסויים באיכות הרכיבים והאופטיקה. אבל כל ה"בונוסים" האלו ללא שיפור רציני ברזולוצייה לא מצדיק הבדל כסף גדול.

אם קומפקטיות זה מה שחשוב לך אני ממליץ לך לבדוק את הסדרות הקומפקטיות של קאנון בהנחה שאתה מוותר על חלק מהאופציות הידניות כשהיתרון אצל קאנון במצלמות מסוג זה הוא עדיין שליטה ידנית לא רעה ואיכות טובה שמאפיינת את קאנון. אך כאן התקציב כנראה לא הכי יתאים , אלא אם כן תמצא מציאה.

פורסם

אתה מנסה להגיד ששדרוג מצלמה צריך להתבטא ברזולוציה גבוהה יותר?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתה צודק. הבונוסים שאני אקבל (כולל הוידיאו שנראה קצת יותר איכותי) יהיו נחמדים אבל לא יהוו שיפור משמעותי.

ויכול להיות שאני אוכל לוותר על האפשרויות המתקדמות של CANON כפי שאמרת, כי האמת שכמעט אף פעם לא השתמשתי בהם.

ולכן חשבתי ללכת על CANON SD200 \ IXUS30 (זה אותו דגם עם שני שמות שונים).

אני חושב שהיתרון הכי ברור של CANON SD200 הוא הקומפקטיות שלה שהיא ממש קטנה.

מבחינת הביצועים נראה של- CANON A510 יש יתרון קל. השאלה מי תהיה טובה יותר בשבילי.

מאוד חשובה לי הקומפקטיות. היתרונות אחת על השנייה ששמתי לב אליהם עד עכשיו:

CANON SD200

1. נחשבת יוקרתית, בחו'ל עולה יותר ובארץ ניתן להשיגה במחיר של A510 אם היא "מחודשת".

2. קומפקטית מאוד

3. מסך LCD ש 2 אינ'ץ

4. מגיעה עם סוללת ליתיום ומטען - גם יתרון וגם חיסרון.

5. הקלטת וידיאו ב60 פריימים לשנייה וללא זמן הגבלה (למרות שלא שמתי לב להבדל באיכות)

CANON A510

1. זום כפול 4 שזה זום 1 יותר.

2. אפשר להחליף סוללות ברגע שנגמרות בניגוד לסוללת ליטיום.

3. יש פוקוס ידני

יש עוד כמה הבדלים חלקם מהווים יתרון נוסף לA510 שאני לא כלכך מבין אז...

קישור להשווה בין שני המוצרים:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a510%2Ccanon_sd200&show=all

פורסם

אתה מנסה להגיד ששדרוג מצלמה צריך להתבטא ברזולוציה גבוהה יותר?

ממש לא ,אני מנסה להגיד שהA60 מול ה510 זה לא הבדל כזה גדול שמצדיק שדרוג בשביל צורך בעד הפרש כסף גדול (בהנחה שקונה במחיר סטנדרטי ומוכר את הישנה במחיר מקובל), אם כבר אז להכניס לשדרוג רזולוצייה שייתן יתרון משמעותי מול רזולוצייה גבולית של 2 מגהפיקסל.

תגיד לי A60 מול G3 או A60 מול S410 , זה כבר משהו אחר.

ההתלבטות היא באמת קשה , סדרת ה SD (מדגם 200 ומעלה) נראת די מענינת ונותנת איכות די מפתיעה יחסית למצלמות גדולות ממנה , אך עדיין לא משתווה באיכות למצלמות הגדולות יותר בפרטים הדקים , למרות שההבדלים הם לא ממש בולטים. אם הם עדיין שמרו את האופצייה של החשיפה הארוכה (שנייה עד 15) סדרה זו היא ממש אופצייה מענינת. אני בתקופה מסוימת נאלצתי לעבור מ A70 ל S400 עקב העובדה שהA70 נגנבה ולא ממש היתי במדינה ששם העסק הדיגיטלי זול ובעל מבחר. וממש התרשמתי למרות איבוד כמה תכונות ידניות ועדשה קטנה יותר , חלק מהתמונות הכי טובות שלי יצאו מהמצלמה הזו , וכל זה עם שליטה ידנית קצת מוגבלת (אני עדיין מחזיק גם A80) אני מאמין שבסדרת ה SD העסק רק השתפר , ככה שבחירה רעה זה בטח לא , היתרון שהמצלמה נכנסת לכיס הוא בעל משמעות רבה. ה 510\520 לא ממש נכנסות לכיס. למעשה, אם אני לא טועה, הן אפילו טיפה יותר עבות מסדרת ה A , וחבל.

רק חשוב לזכור - המצלמות הללו משתמשות בבטריות מיוחדות שהן נדירות ועולות הרבה. אני נאלצתי לקנות סוללה רזרבית בלמעלה מ 60 דולר , ואין מצב להסתובב בלי סוללה רזרבית, ככה שהעסק של הקומפקטיות היוקרתיות האלו לא תמיד יצא זול , והיתרון של סוללות סטנדרטיות (ביחוד רק 2) הוא די מבורך.

פורסם
  • מחבר

כן הקטע זה שאם אני קונה את הSD200 אני כנראה קונה אותה "מחודשת" וכנראה שגם הבטריה שלה לא תהיה חדשה לגמרי.

השאלה אם היא יכולה להחזיק משהו כמו שנה - שנתיים כמו שצריך כי אני מאמין שתוך שנה שנתיים אני אחליף אותה שוב לדגם קצת יותר טוב.

יש לי את הסכום לקנות כזאת חדשה, אבל באופן כללי זה נראה לי יקר העסק של דיגיטליות וגם אם תיהרס לגמרי או תיגנב אז זה אבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים