עבור לתוכן

מי זוכר פקודות בדוס? יש תמונה שתעזור לכם להבין את הבעיה בפירמוט הדיסק...

Featured Replies

פורסם

טוב. העניין הוא כזה:

יש לי שני דיסקים SATA של סיאגייט 150X2 ברייד 0 (סטריפ).=300 ג'יגה בייט,שזה בעצם כונן C:/ הוא עובד מצויין והמערכת טסה.

יש לי דיסק WD אחד של 80 ג'יגה 8 מגה בייט CACHE שמחולק לשני חלקים ( הוא היה הדיסק העיקרי על המחשב הישן באופן הזה:

- חלק אחד של 6 ג'יגה (בשביל מערכת ההפעלה)

- חלק שני של 70 ג'יגה (בשביל שאר הקבצים)

הוא עבד נפלא עם כונן C (שני כונני ה SATA ב RAID O ) והופיע כדיסק אחד G:/

====================================

אין לימושג למה, אבל לפני זמן מה הוא שוב איכשהוו התחיל להיות מזוהה כשני חלקים, והופיע כונן F (זה בעצם כונן 6 ג'יגה) יחד עם כונן G שבעבר היה אחד. פשוט כונן F נפרד מכונן G ועכשיו שניהם מרכיבים את ההארד דיסק הישן שלי. כשאני נכנס לכונן G אחרי שאני מפעיל איזהשהוא קובץ המחשב עושה RESET.

לכונן F (שנוצר פתאום) אי אפשר כלל להיכנס והוא מבקש לפרמט. הבעיה היא שגם בפירמוט דרך הווינדוס הוא עושה פתאום RESET.

אני מנסה לעשות פירמוט דרך הדוס ולכל הכוננים הפקודה הזאת עובדת יפה (,FORMAT C:, AND THEN YES OR NO) [glow=red,2,300]כאשר אני כותב אותה פקודה לכונן החדש הזה שעושה לי בעיות אני מקבל הוראה לכתוב את סוג מערכת הקבצים שאיתה אני צריך לפרמט...[/glow] אין לי מושג איך לכתוב את זה... קבלו תמונה:

format.JPG

פורסם

תרשום את הפקודה

Format f: /FS ntfs

פורסם
  • מחבר

הייתי בכיף אומר שזה עובד . . . אבל זה לא... תראו:

format.JPG

פורסם

מה עם fdisk?

אם הוא פיצל לך את הכונן, אז יש לך שני פרטישנים, ויכול להיות, אם זה נעשה סתם ככה פתאום, שזה גם נעשה גרוע... אז הייתי ממליץ להריץ fdisk, למחוק כל פרטישן שקיים, וליצור אחד חדש דנדש מההתחלה...

פורסם
  • מחבר

מה שאתה מציע, אני קורא לזה BRUTE FORCE . .

הרעיון הוא לשמור את כונן ה 70 ג'יגה עם החומר בתוכו . . .

FDISK מבחינת שימוש בפצצות גרעין במלחמה בשבילי. פשוט לא עושים את זה לפני שמיצית את כל הפתרונות שבעולם. אני פשוט אחבר למחשב אחר ואעתיק את הקבצים, אם אפשר לדיסק אחר. אם זה לא יעבוד אז אני אמחוק אותו. כרגע אני רק רוצה לפרמט את הכונן הבעייתי שזה F:/ ואני לא יודע איך

איך רושמים את הפקודה הזאת שמישהו אמר לי קודם? כמו שהוא ניסח- זה לא עובד תראו בתמונות מה המחשב אומר.

עוד רעיונות?

פורסם

קודם כל ה-Syntax של הפקודה הוא:

[tt]Format F: /FS:NTFS[/tt]

עם נקודותיים אחרי ה-FS.

דבר שני, מה הבעייה לכתוב ?/ format בכדי לקבל את ה-Syntax של הפקודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים