עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה עד 2000

Featured Replies

פורסם

אני צריך מצלמה לצילום נופים עירוניים ובניינים. ברור שאני לא צריך משהו מקצועי, אבל שתהיה איכות "מעולה" בקנה מידה חובבני, עד כמה שניתן עם מצלמה בטווח מחיר כזה(2000 שקל ללא כרטיס זיכרון וסוללות נטענות זה פחות או יותר המקסימום).

אני לא צריך זום גדול, לכן לא רואה טעם לקנות מצלמה יקרה שמה שמייחד אותה זה הזום העצום שלה. זום "סטנדרטי", לא יותר. אני גם לא רוצה שהמצלמה תהיה מיניאטורית כמו דגם מסוים שראיתי, שבקושי אפשר להחזיק אותה ולמצוא את הכפתורים...

אשמח לכל המלצה.

פורסם

קאנון A95 או A520

איה מצלמה מיניאטורית ראית?

פורסם

A95-גדולה יותר, 4 סוללות, מסך שיוצא, 5MP

A520-קטנה יותר, 2 סוללות, מסך רגיל, 4MP

פורסם
  • מחבר

האם התוספת 1MP מביאה שיפור משמעותי באיכות התמונה ומצדיקה את ההפרש במחיר?

פורסם

כן, חוץ מזה שראיתי את ה- 510/20 במציאות והיא פשוט נראית קטנה מדי.

המסך המפרקי עשוי להיות שימושי.

פורסם

כן, חוץ מזה שראיתי את ה- 510/20 במציאות והיא פשוט נראית קטנה מדי.

המסך המפרקי עשוי להיות שימושי.

תסביר לי על-סמך מה אתה קובע שיש "שיפור משמעותי" באיכות התמונה בין 4 ל-5 מגהפיקסל?

שאלת את המשתמש האם הוא מתכוון להגדיל את התמונות שהוא מצלם ולאיזה גודל?

אני שונא את האנשים האלו שמסתנוורים ממספרים (וואו 5 מגה-פיקסל, אני חייב לקחת!) ומסנוורים אחרים...

בקיצור אם אתה לא מתכוון להגדיל את התמונות שלך למעבר לגודל A4 (דף מדפסת תקני) אתה ממש ממש ממש לא צריך יותר מ-4 מגהפיקסל.

ו"שיפור משמעותי" זה תלוי בסוג השימוש שלך במצלמה, אם אתה מתכוון גם לצלם תמונות "אומנותיות" ה"שיפור המשמעותי" יבוא מכיוון השליטה על המצלמה (צמצם, תריס, חשיפה, פלש, פוקוס וכו') ככה שאם גם זו המטרה שלך תתעקש על שליטה ידנית מלאה בנוסף למצב אוטומטי.

אם השימוש שלך במצלמה מסתכם באלבום התמונות המשפחתי אז אתה יכול להסתפק במצלמה ללא שליטה ידנית מי-יודע מה.

בכל מקרה,  אם אתה לא מתכוון ממש להגדיל את התמונות שאתה מצלם אתה ממש לא צריך יותר מ-4 מגהפיקסל.

ישנם תכונות הרבה יותר חשובות מהמספר הזה.

נ.ב

את ה"שיפור המשמעותי" הכי גדול באיכות התמונות אתה תראה כשתתאמן ותשתפר בתחום.

פורסם

יש הבדל באיכות גם ככה.. בין ה- A95 ל- A510/20 החיישן ב- A95 יותר גדול שזה גם משפיע על האיכות.

תלוי באמת לאיזה שימושים הוא רוצה את המצלמה.

ו- SHUY לא נכון המגה פיקסל בכלל לא מסנוור אותי.... יש עוד דברים אחרים רבים חשובים.

פורסם

אני צריך מצלמה לצילום נופים עירוניים ובניינים.

בשביל נופים עירוניים כדאי מאוד שתחפש מצלמה עם עדשה שמתחילה ב-28mm או פחות. המצלמות שהוזכרו לא כוללות עדשה כזו, אבל הנה מספר מצלמות שכן:

Fuji E500, Fuji E510, Ricoh R1, Ricoh RX, Canon S60, Olympus C5060

הקאנון והאולימפוס מעל התקציב שלך, אבל מציעות איכות צילום גבוהה יותר משאר המצלמות שברשימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים