עבור לתוכן

מה אני צריך לדעת כשאני קונה פלאפון יד שנייה?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה נשבר לי הטלפון הסלולרי ואני מעוניין לקנות מכשיר פשוט יד שנייה

אני לא כל כך מבין איך לבצע את התהליך ויש לי כמה שאלות:

אני מניח שהוא צריך להעביר את הטלפון על שמי.. איך זה מתבצע וכמה זה עולה?

האם אני יכול להשתמש במספר הקיים שלי בפלאפון ה"חדש"?

האם יש סיכונים בלקנות יד שנייה?

עוד משהו שצריך לדעת?

תודה

פורסם

אל תקנה את הפלאפון ממשהו שנראה ככה:

bushpimp1.jpg

עכשיו ברצינות,תמיד יש סיכונים..

אבל בעקרון כול מה שאתה צריך לעשות זה ללכת איתו לסניף שממנו הוא קנה את הפלאפון ולחתום על כמה מסמכים..

אם לפלאפון יש כרטיס SIM והפלאפון SIM FREE

אז פשוט תוכל להכניס את כרטיס הSIM שלך והמספר שלך ישאר זהה ;)

פורסם

גם אם הטלפון לא SIM FREE אתה יכול להשתמש ברשת שהיה למוכר.

העברת בעלות היא בסכום סמלי של לדעתי פחות מ100 שקל, והיא חשובה בגלל דבר אחד בלבד... נעילה.

ברגע שהמוכר נחשב בעל המכשיר הוא יכול סתם להתקשר לאורנג' ולנעול לך את המכשיר בלי סיבה (נקמה?! ;D).

מבחינת תקינות, ברגע שאתה עושה על המכשיר ביטוח בדרך כלל אורנג' שולחים אותך למעבדה לבדיקה כללית של תקינות המכשיר (הם לא ירצו לבטח מכשיר תקול).

פורסם

הרבה אנשים לא יסכימו לעשות העברת בעלות בגלל הטרחה או בגלל ש...

קח בחשבון שבנאדם שיסכים לעשות העברה בעלות בוודאי ימכור, לדעתי כדאי לדרוש העברת בעלות אבל אם מישהו מוכר לכם פלאפון יקר במחיר מצחיק אז אל תדרשו העברת בעלות כי הפלאפון בטוח נחשב כ"גנוב" בחברה.יתרונות חשוב שמקבלים כשעושים העברת בעלות זה שהמכשיר בטוח לא גנוב.

מכשיר שנחשב גנוב הוא לא בהכרח חייב להיות מכשיר שממש גנבו אותו, זה יכול להיות גם מכשיר שנאבד או מכשיר שנמכר ע"י מישהו שהיה לו ביטוח, אמר לחברה שהמכשיר נאבד וקיבל חדש, במקרה האחרון החברות הסלולאריות בדרך כלל מוסיפות את הפלאפון לרשימה השחורה שלהם ואז אי אפשר להתקשר ממנו ברשת של אותה חברה (כלומר עדיין אפשר לקבל ממנו שיחות נכנסות ולגלוש ממנו בGPRS). במקרה שהמכשיר נגנב החברות יכולות להוסיף אותו לרשימה השחורה למרות שלעיתים החברות אינן עושות זאת. אפשר להתנחם בכך שמכשיר שנחסם יכול להיות חסום רק בחברה אחת כלומר אם הוא חסום בסלקום אז אפשר להשתמש בו באורנג' (זה בגלל שכיום לכל חברה יש רשימה שחורה משלה, בעתיד ייתכן שהחברות ישתפו לכל אחד את מספרי IMEI שנחשבים לגנובים)

לדעתי, אם מישהו מציע לך מכשיר במחיר ממש טוב אז לך על זה גם אם הוא אי אפשר לעשות העברת בעלות, אם המחיר לא כ"כ מיוחד ואתה בכל זאת רוצה לקנות דרוש העברת בעלות!

טיפים:

1. לפני הקנייה בדוק שכל הדברים בפלאפון עובדים! בדוק את הרטט, צלצול בדוק שהקליטה טובה וששומעים טוב ושהצד השני שומע טוב, בדוק את כל המקשים, בדוק את הסוללה בדוק אם המכשיר SIM FREE או לא בקיצור בדוק כל מה שעולה לך לראש! בדוק את המכשיר עם הסים שלך וגם בדוק אותו עם 2 סימים ב2 הרשתות כלומר בדוק עם סים של סלקום וגם אחד של אורנג' זו שיטה דיי טובה לבדוק האם הוא גנוב. ואם אתה לא מצליח להתקשר ממנו באחד הסימים (חשוב!) סימן שהמכשיר כנראה נמצא ברשימה השחורה (נחשב גנוב ב100%) של אותה חברה ושאתה לא תוכל להשתמש בו בחברה הזאת גם אם תחליף סים! להחליף את מספר הIMEI של המכשיר זה לא דבר פשוט ולא כל אחד יכול לעשות. אם המכשיר נחשב גנוב זה מוריד הרבה מאוד מהערך שלו!

אם מישהו נותן לך את הפלאפון לכמה ימים ואתה רוצה להיות בטוח שהוא לא גנוב אז אתה יכול ללכת ליורו קום ולבדוק שם (יכול להיות שאפשר אפילו להתקשר אליהם ולבדוק בעזרת מספר הIMEI), מהניסיון שלי לא צריך לפחד כי גם אם הוא גנוב בדרך כלל לא יעשו לכם כלום ולא יקחו לכם את הפלאפון (אולי שינו את זה מאז ויש אפשרות שהמשטרה חייבה אותם לדווח על פלאפונים גנובים אבל לא נראה לי שעשו את זה). אם אתם מגלים שמישהו מוכר לכם פלאפון מבוטח והם מתכוונים למכור לכם אותו ולדווח עליו שהוא נאבד\נגנב אז תדעו שבדרך כלל החברות חוסמות מכשירים כאלו וזה גם מוריד הרבה מערכו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים