עבור לתוכן

לוח אם של MSI לעומת לוח אם של ASUS

Featured Replies

פורסם

1. מה מומלץ לוח אם MSI-K8n NEO4 platinum s939 nf4ultra או Asus A8N -E?

2. האם זה נכון שלוח האם של ASUS פחות טוב כי המאוורר שלו יותר רועש?

בחנות שאני קונה את הלוח של MSI ואמרו לי שלהשיג יקח להם לפחות 10 ימים ואת ה ASUS יש במלאי, האם כדאי לחכות ל MSI?

עריכה:

הם יש לכם המלצה עם לוח אם טוב כמו הMSI אבל של חברה אחרת, אולי Gigabye GA-K8N ultra-9 nVIDIA nFORCE4 Ultra socket 939?

האם זה אותו לוח של MSI רק חברה אחרת?

אם אני לא רוצה לחכות שיגיע ה MSI, מה כדאי לקחת?

פורסם

הגיגהבייט קטלני ביותר אבל האמאסאיי יותר טוב באוברקלוק.

פורסם

תחכה ל-MSI, הוא שווה את זה, הוא אחד הלוחות המשובחים ביותר לסוקט 939.

פורסם

לסיכום:

איזה לוח אם יותר טוב, של MSI או של GIGABYTE?

האם הם אותו דגם רק של חברות אחרות?

פורסם

MSI

פורסם

MSI

יש לי אותו

ואני מרוצה מאוד

פורסם

שלום,

גם אני לפני קניית לוח-אם, ולאחר הרצת חיפוש בפורום, גם לי התלבטות קשה בין הלוחות, ואני מצטרף לשאלתו של פותח השירשור ומוסיף כמה שאלות משלי:

1. לא ברור לי למה ללוח A8N-E, של חברה מובילה כמו ASUS, אין שום BENCHMARK או מבחן השוואה מסודר ורישמי באף אתר (חיפשתי רק באתרים באנגלית). זה מוזר ומעורר תהיות לגבי אמינות הלוח מחד, וחוסר בהירות לגביי ביצועיו בהשוואה למתחרה כמו MSI NEO4 Platinum מאידך. אם מישהו מכיר מבחן השוואתי כזה, שיוכל לעזור בהחלטה - הוא מוזמן להפנות אותי אליו.

2. MSI תמיד ניתפסה אצלי כחברה קוריאנית טובה, אך נחותה מ-ASUS. השאלה האם באמת ה-NEO4 Platinum אמין ואיכותי ועומד בשורה אחת עם מוצרי ASUS? הבנתי שהוא מאוד יציב עם תאימות חומרה גבוהה, אבל כאמור הנתונים הללו חסרים לגבי ה-ASUS, מפני שכאמור לא נערך לו שום מבחן השוואה נורמאלי.

3. ה-A8N-E זול משמעותית (בכ-200 ש"ח) מה-MSI המדובר - עוד דבר המעורר תהיות ומקשה על ההחלטה איזה לוח לקחת. שכן כלל האצבע במחשבים הוא בדרך כלל-מה שיקר טוב יותר. מה הסיבה לדעתכם לתימחור הנמוך של ה-ASUS לעומת ה-MSI?

4. ה-LAYOUT של ה-ASUS טוב יותר לדעתי מה-MSI, במיוחד מיקומו של ה-NB יחסים ל- PCI-E (מרוחק יותר לצד מאשר ב-MSI), והמרווח בין חריצי הזכרונות (מרווח יותר מה-MSI).

5. לשני הלוחות מאוורי- NB מרעישים.. השאלה היא -של מי רועש יותר?

דעתכם?

פורסם

סדרת הNEO4 של MSI היא סדרה במוצלחת במיוחד (לעומת סדרות קודמות)

ואילו A8N היא לא סדרה מוצלחת

אל תנסה למצוא את A8N E קרוב לוודאי שתמצא דברים אחרים , מאותה משפחה , לא ידוע למה A8N E לא נסקר

אבל חרשו כבר את הנושא בדיוק עם 2 הלוחות הללו

הNEO פשוט יותר טוב

ובלוחות תמיד שווה להשקיע

פורסם

ובכן, את ה -A8N-E אפשר למצוא בקלות בזיגזג :

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_314_330&products_id=3115

במחיר של 794 ש"ח, ו-770 ש"ח במזומן, לעומת 910 ש"ח עבור ה-MSI באתר של KSP.

לגבי סדרת ה-A8N, ידוע לי שהיו בעיות עם דגמי ה-SLI וה-DELUXE, תקנו אותי אם אני טועה, שניפתרו בדגם הספציפי A8N-E - מה ששוב יוצר את הדילמה - האם אכן אותן בעיות ניפתרו לחלוטין (בעיית המאוור הרועש שוב חוזרת כידוע גם בדגם זה)?

על MSI שמעתי שמועות שונות כמו למשל תביעה נגדם מהתקופה האחרונה על שימוש בחלקים משומשים.

הדילמה קשה, ולא ברור לי על סמך מה הנחרצות שה-MSI טוב יותר מה-ASUS הנ"ל - איפה ההוכחות?

אני כבר כמה ימים מחפש איזו שהיא השוואה בין השניים, קראתי פה כמה שירשורים על שני הלוחות, כולל בפורום מפרט מחשב, ובינתיים לא מצאתי שום דעה נחרצת לכיוון ה-MSI (שלך היא הראשונה בינתיים  :) ) או ה-ASUS.

דעות נוספות בכל זאת? ההחלטה קשה..

פורסם

ממה שאני שמעתי האסוס הזה דווקא טוב, אין לו את הבעיות של הלוחות הקודמים.

לגבי התביעה של MSI, זאת תביעה שנוגעת למוצרים שהחברה יצרה לפני שלוש שנים או יותר.

בכל מקרה הלוחות של MSI לאטלון 64 מומלצים ביותר, בעיקר הNEO4.

פורסם

ה A8N-E הכי מוצלח מכל ה A8Nים

הוא היחיד שאין לו בעיות כלליות

פורסם

ה-A8N-E יצא מאוחר, בגלל זה אין עליו הרבה ביקורות

הוא לוח טוב, אין לו באגים רציניים (בניגוד ל-A8N-SLI). הוא באותה רמה של ה-MSI לדעתי

פותח הת'רד, אם אתה לא רוצה לחכות, לך על ה-A8N-E

והג'יגהבייט לא קטלני בשום צורה.

פורסם
ה-A8N-E יצא מאוחר, בגלל זה אין עליו הרבה ביקורות

הוא לוח טוב, אין לו באגים רציניים (בניגוד ל-A8N-SLI). הוא באותה רמה של ה-MSI לדעתי

תודה על התגובות.

שוב אני מעלה את השאלה - על סמך מה אתם קובעים שה-ASUS נטול באגים רציניים? שהוא באותה רמה של ה-MSI? הרי לא נערכה שום השוואה בינהם לעולם הפנו אותי למאמרים, השוואות, BENCHMARKS.. מה זאת אומרת יצא מאוחר? הלוח כבר קיים לפחות חצי שנה בשוק, ללא מבחן מסודר- לא תמוה בעינכם?

יש פה תחושה שהדברים נאמרים על סמך שמועות, תחושות בטן וכד', ללא גיבוי של עובדות.

אם למשל תשוו בין ה-MSI ל-CHAINTECH, אוכן להפנות אתכם למאמר הזה למשל:

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=6&id=1567

ולהגיד שה-MSI עדיף.

אבל במקרה של ה-ASUS A8N-E - כאמור, אין שום השוואה רצינית או כתבה מעמיקה לגביו.

אז ... MSI NEO4 או ASUS A8N-E ?

:s05:

פורסם
  • מחבר

האם הלוח Gigabye K8N XP-9 Nforce 4 ultra socket 939 יותר טוב משלושתם?

פורסם

אני בכלל לא אוהב את גיגה ביט

אם יש לך ברירה בין ה3 , הנה הדרוג שלי:

1. MSI

2. ASUS

3. Gigabye

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים