עבור לתוכן

AMD 64 Bit - האם כדאי ? ועם איזה לוח אם וזיכרון ?

Featured Replies

פורסם

שלום  לכולם,

אז הגיע הזמן לקנות מחשב חדש , וחשבתי על amd 64 bit

היות ומזמן לא מעודכן בשוק, רציתי לדעת :

1. האם באמת כדאי להשקיע ב 64 bit ? לא צריך מחשב חיה, אבל קונה לשנים הקרובות. ובהתחשב בזה ש dual-core ו multi-core כבר בפתח, האם כדאי לקנות טכנולוגית 32bit זולה יותר, ולהמתין להתפתחויות ?

2. קיבלתי המלצה על ASUS - A8N-E  (קישור - http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=0&model=455&modelmenu=1)

כמה הוא טוב ? האם יש המלצה על לוח אחר ? ומי מכיר איך עובד firewall מובנה על לוח אם, כדוגמת A8N-SLI (קישור - http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=0&model=382&modelmenu=1 )

3. שאלת השאלות - amd 64 מול pentium 64  - מה כדאי ? מי מרעיש פחות (המחשב בחדר השינה) ?

4. זכרון - ההמלצה על dual channel , 512 400mh  . מה דעתכם ?

אודה על כל עזרה,

גולן

פורסם

1 - מיותר לקנות ספציפית מעבדי 32 ביט כשיש לך 64 ביט במחיר דומה

2 - הוא די טוב, יש יותר טובים, תלוי גם בצרכים שלך מהלוח. יש לו את הפיירוול המובנה

3 - ה-A64 פולט פחות חום בצורה משמעותית. חום = רעש. עניין הביצועים זה שוב עניין של השימושים שלך במחשב.

4 - כל חברה מוכרת תתאים, ואם יש לך כוונה לעלות לג'יגה אי פעם, סטיק בודד של 512MB יהיה עדיף.

פורסם

שלום גולן,

1.. טכנולוגית הליבה הכפולה רק בחיתולים, היא בנתיים יקרה מאוד והמחירים לא צפויים לרדת בקרוב, אתה לא צריך לחכות בכל מקרה.

כל מעבדי 64 ביט הבייתים, תומכים גם במשימות 32 ביט, אני לא רואה סיבה למה לקנות מעבד 32 ביט זול כרגע (כמובן שתלוי בתקציב).

2. בקשר ללוח, הלוח הנ"ל של אסוס הוא לא רע (בגירסה הרגילה לא בגירסת הSLI, בגירסת הSLI יש בעיות).

אבל אם המחשב צפוי להיות בחדר השינה, יש לחברה ג'יגאביט לוח מקביל (NF4U), מקורר פאסיבית (ללא חלקים נעים כמו מאורר), מכיוון שכך שווה לך ללכת על הלוח של ג'יגאביט (שקטט...).

3. בקשר למעבד, מבחינת ביצועים, יהיה חילוקי דיעות בין חברי הפורום (AMD 64 או 64 INTEL), אבל מבחינת רעש, ללא שום ספק עדיף AMD 64.

(דגם מועדף יהיה ה3000, אתה לא צריך דגם יותר חזק ממנו (לרוב השימושים), עם ליבת Venice החדשה, הוא קריר, שקט ונוח).

4. בקשר לזיכרון, היום במחיר נמוך אתה יכול לקנות 1024MB (שני סטיקים של 512 , לא שנים של 256), זה שיפור כדאי למערכת ללא הוספה גדולה מידי של כסף, אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל אני ממליץ לנסות ללכת על 1024.

גם אם אתה צריך מחשב לשימושים בייתים אני ממליץ על 1024, אישית הרגשתי הבדל גם בעובדות יום - יום (לא רק בביצועי משחקים).

דבר אחרון שאני ממליץ בחום, זה שתקבע תקציב שאתה רוצה למערכת שלך, תפנה לפורום 'מפרטי מחשב' ויבנו לך שם את המפרט הטוב ביותר לדרישותך.

פורסם

נא לשנות את הכותרת בהתאם ל חוקי הפורום

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה ...

אז זה מסתכם אצלי ככה -

מעבד - amd 64 3000

לוח אם - נימרוד המליץ על NF4U של gugabyte , האם asus לא נחשבים טובים יותר ? וכמה ? כי מוצא חן בעיני לוח אם שקט ... אבל רוצה אותו גם עמיד (OC לא מעניין אותי)

זיכרון - מה היתרונות של dual channel ? בכמה יותר טובים מ ddr רגיל ביחס עלות/תועלת ? או ששוב, זהו הדור החדש לעומת הישן ? כי אם כן, אין טעם להשקיע בדור נעלם ...

לגבי שאר החלקים - תודה, אבל כבר יש ... ולכן לא חושב שצריך את פורום מפרטי המחשב ... אבל תודה על ההצעה ...

ושוב - תודה על העזרה ...

פורסם

תראה, יש כאלה שאומרים שיש בעיות עם הלוחות של ג'יגאביט, למרות זאת, זה חברה גדולה, טובה שמאוד אנשים משתמשים בה ומרוצים, אם המצב לא היה ככה, ממזן היא הייתה נסגרת (פשיטת רגל).

בכל מקרה, לפי דעתי, אם אתה לא צריך OC ואתה לא רוצה ג'יגאביט, קח את הלוח של MSI.

תראה בחור, אתה עושה באלגן שלם עם הזיכרונות, עשית סלט טורקי שלם, האמת שאין לי זמן להבהיר לך הכול, אני יסכם בקצרה שאתה צריך שני סטיקים של זיכרון בנפח 512 MB (ביחד 1024), כל אחד מהסטיקים צריך להיות משהו כזה:

512MB DDR 400 PC 3200 וצריך להיות כתוב איזה חברה מיצרת אותו (חשוב שיהיה של חברה). לדוגמא A-data.

תקנה 2 כאלה.

בקשר למפרט, במקומך הייתי מראה את המפרט השלם בפורום מפרטים, מחכה לחוות דעת, מה יש לך להפסיד :)

פורסם

אויש זה ממש לא נכון ,

בלוחות של גיגה בייט יש ביוק אותה כמות של בעיות כמו שיש בלוחות של אסוס או של MSI

אם יש לך העדפה אישית לאחת מהחברות אז זה כבר משהוא אחר

פורסם
  • מחבר

בעצתכם, העברתי את השאלות לפורום מפרטי מחשב

עדיין, הייתי שמח להבין האם לצורך העניין כדאי לקנות זכרון של 256*2 dual channel , או אחד של 512 .

שוב, תודה לכולם ...

פורסם

עם אתה לא מתכנן (או קטן) OC לוח גיגבייט יהיה מושלם בישבילך.

יאיתי ממליץ לך ללכת על הדגם של 3200+ זה תוספת מאוד קטנה של כסף ותוספת של 200MHZ תאמין לי הרבה יותר יפה נראה 2000MHZ מאשר 1800MHZ (וגם הורדה של כמה שניות בסופר פיי)

בקשר לכרטיס מסך אני ממליץ על 6600GT\6800NU שניהם במחירים דומים ה 6800NU טיפה יותר חזק.

עם אתה רוצה כרטיס תותח קח X800XL.

זיכרונות של ADATA PC3200 400MHZ DDR 512 X 2 ב480 שקל כולה.(KSP)

בהצלחה. :)

פורסם

thegodx מה זה העצות האלה?

Gigabyte K8NF-9 זה לא לאוברקלוק

ללכת על 3200 בגלל ש 2GHz נראה יותר יפה מ 1.8GHz?

אחת הסיבות הכי טיפשיות ששמעתי בחיים שלי להשקיע במעבד יותר חזק

ו 6800NU ב PCI-Express עולה כמעט כמו X800XL

לפחות בקשר לזכרון היית בסדר

פורסם
  • מחבר

חברה - תודה על התגובות , אבל שוב - לא מחפש oc ... מחפש חלקים אמינים ושקטים ... וגם להבין למה ההמלצה היא לא לזיכרון dual channel , או שלא הבנתי טוב ...

פורסם

כדאי כי הוא בכל מקרה יתמוך ביישומי 32BIT והוא גם מאפשר הכנה לעתיד שאז יהיו הרבה יישומי 64BIT שירוצו רק על מעבד 64BIT ומהר יותר.

כדאי גם כי הוא עולה כמו מעבדי 32BIT שפחות טובים ממנו.

כדאי עם זכרון512MB (וכמובן שאם אפשר גם ג'יגה אז יותר טוב) A-Data VT ולוח MSI Neo4-F.

זה לא שלא מומלץ שיהיה דואל-צ'אנל, פשוט בAMD אין לזה כמעט השפעה על הביצועים ואם אפשר לחסוך סלוטים של זכרון ולאפשר עבודה ב400MHZ ו1T (מושגים שמסמלים מצב שבו הביצועים הם האופטימליים) אחרי שדרוג, אז למה לא?

פורסם

thegodx מה זה העצות האלה?

Gigabyte K8NF-9 זה לא לאוברקלוק

ללכת על 3200 בגלל ש 2GHz נראה יותר יפה מ 1.8GHz?

אחת הסיבות הכי טיפשיות ששמעתי בחיים שלי להשקיע במעבד יותר חזק

ו 6800NU ב PCI-Express עולה כמעט כמו X800XL

לפחות בקשר לזכרון היית בסדר

דבר ראשון עם קשה לך לקרוא לא רשמתי ש K8NF טוב ל OC (ובכלל הלוחות של גיגבייט) אבל הם אמינים וטובים.

ה 200MHZ האלה מביאים שיפור ב SUPER PI ובבנצ'מקרים ככה שהיא תורמת הרבה ושווה את הכסף.

ומה פשר המשפט "לפחות בקשר לזכרון היית בסדר" אני לא מבקש שיבאו לי ציון לפי ההמלצה שלי..אתה יכול לחסוך משפטים מהסוג הזה.

פורסם

אמרת שהוא טוב לאוברקלוק קטן

מנסיונות שיצא לי לראות הוא לא הגיע בכלל רחוק, בקושי כמה מגה הרצים נוספים

אם אתה מעגל את התוצאה קיבלת את הסטוק

אם אתה משלם עוד 300 שקל בשביל תוצאה יותר טובה ב Super-PI ובבנצ'ים אז אתה טיפש

פורסם

יש לי לוח גיגבייט (K8NS) ומעבד A64 3000 754 ועשיתי OC יציב FSB 245 @ 2450MHZ וזיכרון 220 ..עם בישבילך זה כמה MHZ נוספים אני לא יודע מה להגיד לך.

עם הבאנצ'ם והספור פיי לא משנים לך אתה יכול לעבוד גם עם P3 800MHZ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים