עבור לתוכן

ועדת חינוך אישרה הנצחת זאבי

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107917,00.html

האם אתם מסכימים?

הביעו את דעותיכם.

אני חושב שפועלו בתחום הצבאי מקום המדינה ולפניה (נתינת דוגמא אישית של ה"אחרי", מרדפים אחרי מחבלים תוך כדי סיכון חיים שהוא בכלל לא היה צריך לצאת למרדפים), הערצתו לארץ ובקיאותה בה, בספרות שלה, והעברית המושלמת שהיתה בפיו, ראויות להערצה,

לעניות דעתי, הנצחת רחבעם זאבי ז"ל הי"ד, היא עניין חשוב,

וצריכה להתבצע אבל לא על הדרך הפוליטית בה בחר אלא על אהבת המולדת, הארץ, תרבותה ומורשתה.

פורסם

אני אישית לא מבין למה זה רק עכשיו אושר...

פורסם

לטעמי זה מאוד חשוב.....הוא היה אדם שאהב את המדינה שלנו כמו שצריך

ולא כמו כל השמאלנים במדינה הזאת שרוצים לתת כל חלק בה ושוכחים שאנשים נלחמו ונהרגו בשבילה וגם שבסוף לא יהיה לנו איפה לחיות...

איתן

פורסם

צורם לי שבוחרים להכיר במורשתו של איש לא בגלל משנתו והאידואלוגיה שלו בזכות עצמן, אלא רק משום שנרצח. אם זאבי היה בחיים זה לא היה קורה, מורשתו זכתה ללגטימציה להילמד במוסדות החינוך בארץ רק משום שנרצח, לאו דווקא בשל משנתו גרידא. אם למשל פרס יירצח גם, האם ילמדו את משנתו? סביר להניח שכן. אבל אם פרס ימות בשיבה טובה? במקרה הזה הסיכויים לכך פוחתים. זהו לא שיקול נכון לטעמי, ניתן לכבד זיכרו של אדם גם בדרכים אחרות וסימליות יותר, מה שגם משנתו נתונה לוויכוח ואינה אמת אוניברסלית.

פורסם

לטעמי זה מאוד חשוב.....הוא היה אדם שאהב את המדינה שלנו כמו שצריך

ולא כמו כל השמאלנים במדינה הזאת שרוצים לתת כל חלק בה ושוכחים שאנשים נלחמו ונהרגו בשבילה וגם שבסוף לא יהיה לנו איפה לחיות...

איתן

אני נורא אוהב את ההכללות האלה נגד שמאלנים.

זה שאנשים נלחמו ונהרגו בעבור מקום מסויים לא הופך אותו לקדוש. זה שאנשים מתו עבור אידיאולגיה מסויימת לא הופך אותה לנכונה.

אידיוט.

זאבי בהחלט היה אדם שאהב את המדינה, וזה חלק שראוי שיזכר ממנו.

עם זאת, הוא היה גזען, פשוטו כמשמעו, ועל כן לדעתי אסור ללמד את מורשתו בבתי הספר.

ראוי שערכי אהבת הארץ בהם האמין ילמדו בבתי הספר (בלי קשר לזאבי יש צורך בלימוד הזה, דמותו יכולה רק לעזור), ובהחלט ראוי שילדי ישראל ידעו מי היה זאבי (כידע היסטורי). עם זאת, יש להבהיר כי עם אהבת הארץ העצומה הזו, לאדם היו דעות קיצוניות שלא הולכות יד ביד עם הערכים הדמוקרטיים של כבוד האדם והשיווין עליה הארץ הזו אמורה להיות מכוננת.

פורסם

אני לא רואה סיבה להפלות בינו לבין רבין. שניהם נרצחו במעשה טרור - האחד ע"י הימין הקיצוני והאחד ע"י הפלשתינים. לכל אדם יש את היתרונות והחסרונות שלו. אני די סמוך ובטוח שלרחבעם זאבי היה יחס יתרונות/חסרונות גבוה יותר מרוב האנשים כאן, בטח אלה שמכנים אותו גזען, בכזאת שנאה טיפוסית...

(אגב, סתם הערה, הייתי מהמר גם על יחס גבוה יותר משלי... ונכון, לא הגדרתי את זה במדוייק וזה ערטילאי, אבל הרעיון ברור...)

פורסם

זה לא נכון לומר ששניהם נרצחו במעשה טרור ולכן הם שווים. רבין (ובאמת בלי קשר לדרכו המדינית) היה ראש ממשלה בישראל שנבחר ע"י העם ונרצח ע"י יהודי, זה תקדים בכל ההיסטוריה של העם היהודי מאז ומעולם.

רחבעם זאבי מצד שני נרצח ע"י מחבלים, כמו רבים אחרים מאזרחי המדינה. נכון, הוא היה שר בממשלה, אבל מלבד זאת הוא אינו שונה מכל אדם אחר שנרצח בפיגוע טרור.

אני לא אומר שלא צריך להנציח את זכרו, אין לי ממש דעה בנושא, אלא רק שזה מקרה שונה לחלוטין מרצח רבין, ויש לשקול את הדברים בהתאם.

פורסם
  • מחבר

זה שונה לחלוטין מרצח רבין....

רצח רבין היה הרצח הפוליטי הראשון של ראש ממשלה/מנהיג (ע"י יהודי) מאז רצח גדליה בן אחיקם ע"י ישמעאל בן נתניה.

הרקע היה פוליטי... (אגב תקדים זה לא, אולי בתקופה המודרנית)

רחבעם זאבי נרצח ע"י טרוריסט.

הרקע היה לאומני...

אז יש הבדל,

אבל זה לא משנה את מה שהאדם היה...

פורסם

אני לא רואה סיבה להפלות בינו לבין רבין. שניהם נרצחו במעשה טרור - האחד ע"י הימין הקיצוני והאחד ע"י הפלשתינים. לכל אדם יש את היתרונות והחסרונות שלו. אני די סמוך ובטוח שלרחבעם זאבי היה יחס יתרונות/חסרונות גבוה יותר מרוב האנשים כאן, בטח אלה שמכנים אותו גזען, בכזאת שנאה טיפוסית...

(אגב, סתם הערה, הייתי מהמר גם על יחס גבוה יותר משלי... ונכון, לא הגדרתי את זה במדוייק וזה ערטילאי, אבל הרעיון ברור...)

טיפוסית? למי בדיוק.

הטיפשות שלך אולי טיפוסית.

אין וויכוח על היות זאבי גזען.

כמו שאדם שחושב שיהודים נחותים הוא גזען, כך גם אדם שחושב שערבים נחותים (או משוללי זכויות) הוא גזען.

אין לי שום שנאה אל האדם, אם היית קורא את מה שכתבתי לעומק, היית רואה שאני מעריך מאוד את מורשתו הלא פוליטית של האדם, שהוא באמת אוהב ארץ אמיתי, ואין לי בעיה להגיד את זה.

אין הבדל בינו לבין רבין?

הצחקתם אותי. מלבד זה שרבין נרצח ע"י יהודי ממחנה פוליטי נגדי לו (אממ, ננחש איזה מחנה זה), רבין היה ראש ממשלה ונושא משרה שנבחר על ידי רוב העם, ולגבי פעולותיו האישיות כמו הפוליטיות אין אות קלון (לא משנה כמה תגנו את אוסלו, ההסכם התקבל יפה מאוד בזמנו ע"י רוב בכנסת).

זאבי נרצח על רקע לאומי, ע"י מתנקש ערבי. עוד בחייו היה זאבי בעל דעות פוליטיות קיצוניות שנודו ע"י רובו המוחלט של העם, ועם זאת, על תרומתו האישית לארץ ישראל אין עוררין.

אין ללמד מורשת גזענית בבתי הספר.

פורסם

זה לא נכון לומר ששניהם נרצחו במעשה טרור ולכן הם שווים. רבין (ובאמת בלי קשר לדרכו המדינית) היה ראש ממשלה בישראל שנבחר ע"י העם ונרצח ע"י יהודי, זה תקדים בכל ההיסטוריה של העם היהודי מאז ומעולם.

רחבעם זאבי מצד שני נרצח ע"י מחבלים, כמו רבים אחרים מאזרחי המדינה. נכון, הוא היה שר בממשלה, אבל מלבד זאת הוא אינו שונה מכל אדם אחר שנרצח בפיגוע טרור.אני לא אומר שלא צריך להנציח את זכרו, אין לי ממש דעה בנושא, אלא רק שזה מקרה שונה לחלוטין מרצח רבין, ויש לשקול את הדברים בהתאם.

גם גנדי נרצח רצח פוליטי!.

אמנם לא ע"י יהודי אלא ע"י מחבל, אך גם הוא נרצח בשל דעותיו הפוליטיות.

זה לא כמו שמחבל נכנס לבית קפה ומחסל את הבן אדם הראשון שהוא רואה.

זה רצח שתוכנן בקפדנות על מנת לפגוע דווקא בו, בשל דעותיו הפוליטיות.

אז נכון שזה שונה מרצח רבין, אך זה גם בהחלט שונה מנרצח בפיגוע כלשהו...

פורסם

אין ספק שהמחבלים בחרו בזאבי בגלל דעותיו הפוליטיות, אבל לדעתי המניע לרצח הוא לאומני - להראות שגם ארגוני הטרור מסוגלים לפגוע במנהיגי המדינה, כפי שאני מסוגלים לפגוע במנהיגיהם.

לולא האינתיפדה, זאבי לא היה נרצח. רבין, לעומת זאת, נרצח הרבה לפני האינתיפדה.

פורסם
  • מחבר
גם גנדי נרצח רצח פוליטי!.

אמנם לא ע"י יהודי אלא ע"י מחבל, אך גם הוא נרצח בשל דעותיו הפוליטיות.

זה לא כמו שמחבל נכנס לבית קפה ומחסל את הבן אדם הראשון שהוא רואה.

זה רצח שתוכנן בקפדנות על מנת לפגוע דווקא בו, בשל דעותיו הפוליטיות.

אז נכון שזה שונה מרצח רבין, אך זה גם בהחלט שונה מנרצח בפיגוע כלשהו...

נכון שזה שונה מנרצח בפיגוע כלשהו, הוא היה שר התיירות, והוא מטרה שנבחרה בקפידה, אבל זה לא אומר שהרקע לא היה לאומני.

(האמת שבהתחלה לא הבנתי איך גנדי קשור לעניין, משום מה חשבתי על מהטמה :), קראו לזאבי גנדי רק משום שפעם הוא התחפש אליו)

פורסם

פסיכודליק אתה חתיכת אפס ! כן! אפס ואני לא מתבייש להגיד את זה!

איך אתה מדבר על גנדי כאילו אתה מגיע לביצים שלו! מי אתה מכלל?!? גזען?!? בגלל אנשים כמוהו אתה חי וחי במדינה שלך!

ומינימייזר... אז אוקיי גנדי נרצח בזמן האיניפאדה.. אז זה נותן לזה לגיטימציה?? כי אני ממש לא מבין למה אתה מתכוון!

ועוד משהו מעניין... עכשיו אנחנו נראה אם ההנהלה תצנזר את ההודעה שלי כי השתמשתי במילה אפס... כי אם כן זה יהיה מאוד מעניין לאור העובדה שמינימייזר קילל את יוט בדיון אחר פה

פורסם

...אני ממש לא מבין למה אתה מתכוון!

וואו איזו הפתעה ::)

פורסם

פסיכודליק אתה חתיכת אפס ! כן! אפס ואני לא מתבייש להגיד את זה!

איך אתה מדבר על גנדי כאילו אתה מגיע לביצים שלו! מי אתה מכלל?!? גזען?!? בגלל אנשים כמוהו אתה חי וחי במדינה שלך!

ומינימייזר... אז אוקיי גנדי נרצח בזמן האיניפאדה.. אז זה נותן לזה לגיטימציה?? כי אני ממש לא מבין למה אתה מתכוון!

ועוד משהו מעניין... עכשיו אנחנו נראה אם ההנהלה תצנזר את ההודעה שלי כי השתמשתי במילה אפס... כי אם כן זה יהיה מאוד מעניין לאור העובדה שמינימייזר קילל את יוט בדיון אחר פה

משפטים טיפוסיים של ילד בן ארבע וחצי בעל מנת משכל של 60 IQ.

גנדי לא גזען? "מורשתו" של גנדי הייתה טרנספר לערבים.זה שהוא היה שר ו"אהב את א"י בעל מאודו" לא אומר שהוא שווה יותר מכל אחד אחר כאן. הבעייה הגדולה ב"אנשים כמוהו" (כפי שאתה הגדרת) היא שהם תמיד מדגישים את אהבתם לארץ ישראל, אך הם אינם אומרים כי הם אוהבים את מדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים