עבור לתוכן

כיצד מעבירים קבצים ממחשב אחד למחשב שני?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל מי שעדיין ער, וכל מי שבקרוב יתעורר! ::)

אני צריך להעביר בערך 3GB של קבצים ממחשב עם WIN98 אל מחשב עם WINXP. נאמר לי שאפשר לעשות זאת עם כבל מוצלב. אז יש כבל.

אודה מאוד למי שידריך אותי כיצד לעשות זאת (כיצד המחשבים מזהים אחד את השני וכו').

בוקר טוב ותודה רבה! :jump:

פורסם

בוקר טוב!

אז ככה, יש לך שתי אפשרויות:

הראשונה אותה כבר ציינתה היא להקים רשת בין שני המחשבים. לשם כך עליך קןדם כל להתקין שני כרטיסי רשת, אחד בכל מחשב. לאחר מכן לחבר את שני כרטיסי הרשת עם הכבל המוצלב, לבצע כמה שינויי הגדרות קלים ולהעביר את המידע.

אפשרות שנייה עליה אני ממליץ לך משום שהיא פשוטה, נוחה ולא כרוחה בקנייה כלשהיא היא לחבר את ההרדיסק של מחשב אחר לאחר.

םשוט נתק את ההרדיס מאחד המחשבים ( לא משנה איזה) וחבר אותו למחשב האחר. בהפעלה של ווינדווס יאמר לך כי הותקנה חומרה חדשה (ההרד דיסק) ועם סיום ההתקנה תוכל לראות את הכונן החדש ב "מחשב שלי".

עכשיו פשוט עשה COPY , PASTE מכונן אחד למשנהו.

טיפ: לפני שאתה מבצע את ההעברה בדוק כי הקונן החדש נמצא במצב UDMA מקסימלי. זה יחסוך לך הרבה זמן מיותר בהעברת הקבצים.

נוסף על כך, אל תתפלא עם ידרש הרבה זמן להעביר את המידע בכל מקרה, הרי מדובר ב 3 גיגה.

פורסם
  • מחבר

DoctorBurp, תודה על תגובתך! ::)

אני מעדיף להתעסק פחות עם הוצאה והכנסה של דיסק קשיח ולהשתמש בכרטיס רשת והמוצלב.

כבר יש ברשותי כבל מוצלב, כמו כן בכל מחשב כבר מותקן כרטיס רשת. השאלה כיצד אני בדיוק מגדיר כדי שהם יוכלו "לתקשר" ביניהם?

תזכורת: אני צריך להעביר מ- WIN98 ל- WINXP.

תודה רבה! :jump:

פורסם

תראה, זו לא בעיה קשה במיוחד לדעתי,

א. תחבר את שתי המחשבים בכבל המוצלב

ב. תגדיר את המחשב עם האקס פי כשרת (יש לך אפשרות בתוך מיקומי הרשת שלי>הגדר רשת ביתית...)

לדעתי לפחות עדיף להגדיר דרך האקס פי כי הוא ממש מעולה

כשנגמר הפעולה של האשף, וזה יעבור חלק, בסיום הפעולה הוא שואל אותך אם אתה רוצה ליצור דיסק עם הגדרות הרשת, תבקש כן שיהיה לך אחד בכל מקרה,

תעבור ל98, שם אני כבר לא זוכר בדיוק איך מגדירים את זה, תכניס את הדיסק, תראה מה יש בו, אם זו תוכנית התקנה אז מעולה, אם זה רק קבצים תנסה להגדיר את זה דרך אחד האשפים שם, מצטער שאני לא זוכר, אבל פשוט אני עובד בבית באקס פי מול אקס פי

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

ניסיתי להגדיר כרשת ולא הצלחתי... :-\

האם פשוט יותר להעביר הארד דיסק ממחשב אחד לשני? אם כן, כיצד עושים זאת?

אני "קצת" בור בנושא...

איך אני מנתק את ההרד דיסק?

איך אני מתקין אותו במחשב השני? צריך לחבר אותו גם לספק?

אודה מאוד לתשובות! :jump:

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק.

בכל מקרה, אני מנסה לפרק את הדיסק הקשיח, אך מעליו ומעל הסידי-רום יש מין מלבן פלסטיק שכאילו מחזיק את הכל ואני לא מצליח להסיר את הפלסטיק...

מישהו יודע מה לעשות...?

תודה! :jump:

פורסם

מלבן פלסטיק אתה אומר... מוזר ???

יש לך במקרה מחשב שנקנה מחברת COMPAQ?

אני זוכר שראיתי במחשבים הישנים שלהם מלבני פלסטיק ארוכים שזזים על מסילה, ומאפשרים לך להכניס כוננים גם כאשר המארז במצב מאונך, וגם כאשר המארז במצב מאוזן.

בכל מקרה, אם אין לך משהו כזה אז באמת אין לי מושג. בגדול, ההרד דיסק צריך להיות מחובר באמצעות ברגים לדפנות של המארז. ממנו יוצאים שני כבלים: כבל עם ראש לבן המעביר חשמל מן הספק, וכבל אפור עם פסים וראש שחור שמעביר מידע.

אם אתה בכל זאת רוצה להעביר את ההרד דיסק למחשב השני, נתק את שני הכבלים הללו.

לאחר מכן חפש במחשב השני את אותם הכבלים וחבר אותם להרד דיסק אותו הוצאת. אתה יכול אפילו לנתק את הכבלים הללו באופן זמני מהסי די רום ולחבר אותם להרד דיסק. (אל תשכח שאת כל זה אתה עושה כאשר המחשב כבוי...)

בנוגע להגדרות של הרשת אני פשוט לא זוכר מה בדיוק להגיד לך. אתה צריך לראות אם יש לך סימן של שני מחשבים (כמו זה של האינטרנט)

ליד השעון. אם יש לך אז הרשת מחוברת וכל מה שנשאר לך זה לעשות SHARING.

אבל גם אם הסימן לא מופיע זה לא הבכרח אומר שהרשת לא פועלת, ולכן בכל מקרה עשה כך:

לחץ לחצן ימני על כונן C בכל אחד מן המחשבים. לך לחוצץ SHARING וסמן SHARE THIS FOLDER

אני לא בטוח אם החוצץ הזה קיים גם ב WIN 98 , אני פשוט משתמש ב XP.

פורסם
  • מחבר

דוקטור, המחשב הוא אכן של Compaq! הפלסטיק הזה פשוט חוסם את אחד מהברגים...

ניסיתי להזיז אותו, אך לא הצלחתי...

תודה רבה! :jump:

פורסם
  • מחבר

נו טוב... נעזוב את הרעיון של חיבור פיזי של הדיסקים הקשיחים.

אני חושב שהצלחתי להגדיר את המחשב עם WIN98 שישתף את הדיסק הקשיח שלו.

לא הצלחתי להגדיר את ה- XP שיתקשר איתו... איך אני מגדיר רשת ב- XP?

אודה לעזרה! :jump:

פורסם

ב XP העבודה ממש פשוטה

לך ל CONTROL PANEL

בחר ב NETWORK CONNECTIONS

בתוך NETWORK CONNECTIONS בחר ב NETWORK SETUP WIZRAD

זהו, עכישו כל שנותר לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות שאל המסך ולקוות לטוב...

אני ממליץ לך גם לנסות את ה HELP של ה XP אם אתה נתקל בבעיות נוספות. ברגע שיודעים כיצד להתשמש בו הוא יכול להיות מאוד יעיל.

פורסם

ב. תגדיר את המחשב עם האקס פי כשרת (יש לך אפשרות בתוך מיקומי הרשת שלי>הגדר רשת ביתית...)

באמת אך עושים את זה ?!?

:lol: :lol: :lol:

זה לא אפשרי !!!

פורסם

עם כל הרצון הטוב, נראה לי שבלי לדעת בדיוק מה אתה עושה, אתה רק יכול לגרום נזק. הייתי הולך על חיבור מחשב מול מחשב דרך USB או LPT (החיבור של המדפסת). כדאי לך לעשות את זה דרך תוכנה שנקראת GHOST. תשיג אותה איכשהוא וגם כבל מוצלב של USB או LPT והיא כבר תעשה לך חיים קלים.

פורסם

הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת והלא יקרה היא דרך רשת

תצור רשת ביתית בין 2 המחשבים וכך תעביר במהירות המירבית את הקבצים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים