עבור לתוכן

איך להקים רשת של 5 מחשבים?

Featured Replies

פורסם

ככה, אני רוצה להקים רשת אצלי בבית בשביל לשחק משחקי רשת, לשטף קבצים וכדי שכל המחשבים בבית יוכלו לגלוש

באותו חיבור אינטרנט.

אני צריך לחבר אליה 5 מחשבים (סיכוי גדול שהכמות תגדל בעתיד) הם נמצאים די רחוק אד מהשני (וגם בחדרים שונים)

בכל המחשבים יש לי כרטיסי רשת 10/100 MB (ethernet) ואני לא ממש מבין ברשתות.

מה עדיף לחבר אותם ברשת חוטית או אל-חוטית?

כמה יעלה לי כל אחד?

ואני צריך מדריך שילמד אותי איך עושים את זה.

פורסם

אם יהיה נוח להעביר כבל מכל מחשב אל נקודה מסוימת שבה יהיה רכז (switch\hub\router) אז מומלץ בחום לבחור באפשרות החוטית.

כדי לחבר מחשבים ללא אינטרנט (רק חיבור בין כולם) תצטרך סוויץ' או האב. אלה מכשירים שיוצרים חיבור בין כל המחשבים (במישור החומרה) ונותנים את הבסיס ליצירת רשת (במישור התוכנה).

אם אתה רוצה שכל המחשבים יוכלו לגשת לאינטרנט, תצטרך, בעיקרון, ראוטר (בעברית=נתב) - שהוא בעצם סוויץ' שיכול לשתף אינטרנט לכל המחשבים מלבד יצירת רשת ביניהם.

במקרה שלך הייתי מתחיל בקניית סוויץ' עם 8 פורטים (בגלל הצירוף בעתיד) כמו זה-

edimax_8_port_switch_fs.jpg

ומחבר אליו את כל המחשבים ע"מ ליצור רשת.

יחד עם הסוויץ' תצטרך 5 כבלי רשת ("כבל רשת מוצלב"5X בעיקרון) באורכים המתאימים (מהמחשבים לנתב).

פורסם
  • מחבר

אני צריך גם אינטרנט

יש לי ראוטר של 4 מחשבים (אין לו UPLINK) אפשר לחבר אליו סוויטש? או ראוטר נוסף?

אני יכול לקנות ראוטר של 8 בלי חלקים אחרים ולחבר דרכו את הרשת? אם כן אז מה אתם מציעים(איזה)?

ומה HUB עושה?

פורסם

1. לראוטר שלך יש בהכרח יציאה שאליה מתחבר המודם (אם לא אז הוא פשוט לא ראוטר)

2. אם יש לך ראוטר ואתה צריך עוד חיבורים, קנה סוויץ' וחבר אותו לאחת מ4 היציאות של הראוטר.

3. בעיקרון כן, אבל ראוטר עם 8 פורטים אמור להיות יקר (אני לא זוכר אם ראיתי כזה בכלל) ובעיקרון פתרון 2 יהיה הכי טוב בשבילך.

4. HUB הוא בעצם "מוליך". הוא מחבר את כל המחשבים ברשת ביחד ואז אפשר ליצור רשת מקומית. ההבדל בינו לסוויץ' (ולראוטר שבו יש סוויץ' מובנה), הוא שההאב מקבלת מידע ופולטת אותו לכל היציאות (לכן אמרתי "מוליך"), וסוויץ' יודע להעביר את המידע מהמחשב השולח למחשב הנמען (בלי לשלוח אותו לכל היציאות).

פורסם

.

יחד עם הסוויץ' תצטרך 5 כבלי רשת ("כבל רשת מוצלב"5X בעיקרון) באורכים המתאימים (מהמחשבים לנתב).

כבל רשת ישר בין המתג למחשבים לא מוצלב! החורים בסויץ מסודרים בצורה שיסגר המעגל עם החוטים של הכבל של ישרים ויצאו ממחשב כי תכננו את היציאה כדי שיתחבר אליה מחשב במוצלב אתה משתמש בשביל לחבר שני מכשירים זהים (מתג למתג או נתב לנתב באתרנט) וכאן אם אתה מחבר את המתג למתג שמובנה בנתב ואותו אתה כן מחבר בכבל מוצלב

בקיצור אתה צריך כבלים ישרים בכמות של המחשבים שצריך וחבר ועוד כבל מוצלב בין המתג למתג שמובנה בנתב

פורסם
  • מחבר

אז בשביל מה הHUB טוב?

וכשאמרתי שאין לי UPLINK התכוונתי שאין לי פורט מיוחד שנועד לחבר את הראוטר לסוויטש.

אני יכול לחבר SWITCH בכל מקום שמחשב היה יכול להתחבר? אתם בטוחים בזה?

פורסם

האב פחות טוב ממתג פעם פשוט המתגים היו יקרים יותר וקנו האבים בשביל לחסוך כסף

אתהב יכול בתוך לחבר מתג לפורט במתג של הנתב- שזה המקום שמחברים אליו את המחשבים -זה לא פורט אמיתי של נתב ההבדל ממש גדול דרך אגב כול עוד אתה משתמש בכבל רשת מוצלב(יכול להיות שהנתב יתמוך גם אם כבל רשת רגיל אבל זה לא בטוח ותלוי בדגם וזה גם לא לפי התקן שאם אתה יכול עדיף לשמור עליו)

פורסם
  • מחבר

האב פחות טוב ממתג פעם פשוט המתגים היו יקרים יותר וקנו האבים בשביל לחסוך כסף

אתהב יכול בתוך לחבר מתג לפורט במתג של הנתב- שזה המקום שמחברים אליו את המחשבים -זה לא פורט אמיתי של נתב ההבדל ממש גדול דרך אגב כול עוד אתה משתמש בכבל רשת מוצלב(יכול להיות שהנתב יתמוך גם אם כבל רשת רגיל אבל זה לא בטוח ותלוי בדגם וזה גם לא לפי התקן שאם אתה יכול עדיף לשמור עליו)

מצטער אבל לא הבנתי מילה  :s05:

אם יש לי ראוטר אני יכול לחבר אותו כך:

לפני:

אינטרנט--------ראוטר-------(קבל ישר)-------[נקודת חיבור בקיר]----------מחשב

/____מחשבים

אחרי:

\------(ישר)--------מחשב 3

אינטרנט--------ראוטר-------(קבל ישר)-------[נקודת חיבור בקיר]--------(קבל מוצלב)--------SWITCH-----(ישר)----מחשב1

/____מחשבים                                                      |  /___(ישר)______מחשב2

|

/_____(ישר)_____מחשב 4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים