עבור לתוכן

שימוש במקדמי ISO שונים, מה זה, ומה זה נותן?

Featured Replies

פורסם

מכיוון שאני חדש בכל הקטע של צילום אני אשאל שאלות אולי דביליות לחלק מכם אבל תסלחו לי (כאמור חדש וגו')...

השאלה בכותרת, קראתי שזה קשור איכשהו לעומק השדה שהמצלמה תופסת, מישהו יכול אולי לעשות לי קצת סדר בנושא?

פורסם

בואר נסביר כמה דברים קודם:

1. ISO

הכוונה היא לASA שזה בעצם מידת הרגישות של הפילם או החיישן לאור. בתנאי חשיפה מוגדרים, צילום בISO 50 יוציא תמונה חשוכה בעוד שצילום באותם תנאים רק על ISO 400 יוציא תמונה מוארת מידי.

iso_1001600.jpg

2. עומק שדה

המידה שבה הסביבה מאחורי ומלפני האובייקט שאותו אתה מצלם נמצאים בפוקוס ולא מטושטשים

field_of_depth.png

יש 3 סוגים לשליטה על כמות האור בתמונה ולכל אחד חסרונות ויתרונות:

1. מהירות צמצם (מהיר = חשוך, איטי = מואר)

יתרון: אם אתה רוצה לצלם במועדון ואיך לך פלאש. אתה צריך מהירות צמצם איטית כדי שתמונה תצא לך מוארת מספיק.

חיסרון: כיוון שבמועדון כולם רוקדים, תצא לך תמונה מוארת אך מטושטשת.

פתרון: תשתמש בISO גבוה יותר, החיישן הופך להיות רגיש יותר לאור ואז אתה יכול לצלם במהירות צמצם מהירה. התוצאה היא תמונה מוארת וכל הדמויות יצאו ברורות ולא מרוחות

2. פתיחת תריס (פתוח = מואר, סגור = חשוך)

יתרון: יש לך תאורה חלשה. אין לך חצובה ולכן אתה לא יכול לשים את הצמצם במהירות נמוכה (היד הרועדת שלך תמרח את כל התמונה).

חסרון: בתריס פתוח, אין עומק שדה. וכל מה שמאחורי ולפני האובייקט ייצאו מטושטשים.

הפתרון: שימוש בISO גבוה יותר. כך תוכל לקלוט את האור, לשמור על צמצם מהיר (רעידות לא ישפיעו על התמונה) ותריס סגור (הרבה עומק שדה)

iso_compare.jpg

3. שים לב שצילום בISO גבוה יוצר בד"כ רעשים בתמונה (במצלמות מקצועיות יש פחות רעש)

800ISO_noise.jpg

פורסם

1. מהירות צמצם (מהיר = חשוך, איטי = מואר)

יתרון: אם אתה רוצה לצלם במועדון ואיך לך פלאש. אתה צריך מהירות צמצם איטית כדי שתמונה תצא לך מוארת מספיק.

חיסרון: כיוון שבמועדון כולם רוקדים, תצא לך תמונה מוארת אך מטושטשת.

פתרון: תשתמש בISO גבוה יותר, החיישן הופך להיות רגיש יותר לאור ואז אתה יכול לצלם במהירות צמצם מהירה. התוצאה היא תמונה מוארת וכל הדמויות יצאו ברורות ולא מרוחות

תריס, לא צמצם.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני חייב לשבח את התגובה שלך, פשוט ולעניין! תודה!! (ח"ח על תמונות העזר...  :xyxthumbs: )

דבר שני, מה בדיוק ההבדל בין "פתיחת צמצם" ל"מהירות הצמצם"?

כלומר כמו שהבנתי (ובהקבלה למצלמות פילים רגילות) צמצם הוא בעצם "תריס" שנפתח וחושף את הסרט לאור ואח"כ נסגר, כלמר אי אפשר לייצר תמונה עם צמצם סגור, מהירות צמצם אני מבין, כמה זמן הצמצם ישאר פתוח והסרט יחשף לאור, אבל לייצר תמונה עם צמצם סגור?

שוב תודה!

פורסם

כשאתה מצלם התריס נפתח בכל אופן. השאלה היא כמה הוא נפתח...

shutter.jpg

היחס הוא הפוך, ככל שהמספר קטן יותר, התריס פתוח יותר, עומק השדה נמוך יותר, יותר תאורה

במהירות, הכוונה היא כמה זמן הוא נשאר פתוח. למידע נוסף:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=128804.0

component - תודה, תיקנתי לתריס.

פורסם

כמו שאמרו - ISO גבוה יותר יתן לך יותר אור בתמונה ויעזור לך לצלם תמונות במצבים יותר חשוכים או לצלם תמונות במצבים חשוכים יותר כשאין לך מספיק שליטה על זמן החשיפה. רק חשוב לזכור, וכאן לא הדגישו את זה מספיק , ISO גבוה יותר גורם לרעשים (מן גרגרים) בתמונה וזה פוגע מאוד באיכות - ביחוד בISO 400, במצלמות מקצועיות וטובות ההפרעה היא אכן יותר נמוכה - אך אם אתה שואל שאלה זו - כנראה מצלמה מסוג זה לא בידך.

בכללי - עדיף להמנע משינוי ISO אלא אם כן אין ברירה. לרוב עדיף לקחת חצובת כיס קטנה (במקרה של מצלמה קומפקטית) ולהעדיף עוד קצת זמן חשיפה מאשר שימוש בISO גבוה על מצלמה לא מקצועית.

ההסבר על עומק שדה היה כאן נהדר. אם אתה מחפש איך לשלוט עליו במצלמה אז באנגלית זה נקרא Aperture Size או F NUMBER , תופעת לוואי של שינוי עומק השדה בעזרת אופצייה זו היא שינוי כמות האור הנכנס , ככה ששינוי של גודל פתיחת התריס יתלווה לשינוי מקביל של זמן החשיפה כדי לא לגרום לשינוי ברמת האור של התמונה.

כדאי גם שתציין איזו מצלמה יש לך לעזרה יותר ממוקדת.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תנו לי לראות אם הבנתי:

ISO זה בעצם מדד לרגישות הסרט (או החיישן במקבילה הדיגיטלית) לאור, כשמספר יותר גבוה יגרום ליותר אור לחדור דרך העדשה (וככה אפשרי לצלם בתנאי תאורה נמוכים יותר עם עם צמצם מהיר) אבל גם תייצר יותר "רעש" בתמונה, פתיחת התריס (F NUMBER) תסייע גם-כן ליצור תמונה "מוארת" יותר על חשבון עומק השדה, כשבעצם "חלון" הפוקוס (המרחק המינימלי והמקסימלי של האוביקטים המפוקסים מהמצלמה)  יצטמצם.

נכון?

(ותודה רבה על התשובה... :xyxthumbs: )

ד.א

יש לי את ה-Z3 של מינולטה.

פורסם

לא נכון  :P

אוקי, תנו לי לראות אם הבנתי:

ISO זה בעצם מדד לרגישות הסרט (או החיישן במקבילה הדיגיטלית) לאור, כשמספר יותר גבוה יגרום ליותר אור לחדור דרך העדשה לא נכון. החשיפה נשארת אותה חשיפה, המאפיינים של הפילם או של החיישן משתנים והוא יותר רגיש לאור.(וככה אפשרי לצלם בתנאי תאורה נמוכים יותר עם עם צמצם מהיר) אבל גם תייצר יותר "רעש" בתמונה, פתיחת התריס (F NUMBER) תסייע גם-כן ליצור תמונה "מוארת" יותר על חשבון עומק השדה, כשבעצם "חלון" הפוקוס (המרחק המינימלי והמקסימלי של האוביקטים המפוקסים מהמצלמה)  יצטמצם. אם בפוקוס אתה מתכוון לעומק שדה - אז כן

נכון?

(ותודה רבה על התשובה... :xyxthumbs: )

ד.א

יש לי את ה-Z3 של מינולטה.

ISO = רגישות של הסרט/חיישן לאור.

ערך גבוה = יותר אור + יותר רעשים.

ערך נמוך = פחות אור + פחות רעשים

F/Aparture - גודל פתיחת התריס.

ערך נמוך = תריס פתוח = יותר אור + פחות עומק שדה.

ערך גבוה = פחות אור + יותר עומק שדה.

מהירות צמצם = כמה זמן התריס פתוח

ערך גבוה = פחות אור + פחות חשוף לרעידות ומריחות של תנועה.

ערך נמוך = יותר אור + חשוף לרעידות ומריחות של תנועה (ניתן לבצע שימוש בחצובה, תמונות אומנותיות)

פורסם

לא נכון :P

מהירות צמצם = כמה זמן התריס פתוח

גבוה = פחות אור + פחות חשוף לרעידות ומריחות של תנועה.

נמוך = יותר אור + חשוף לרעידות ומריחות של תנועה (ניתן לבצע שימוש בחצובה, תמונות אומנותיות)

גבוה = 1/2000 לדוגמא, זה מהיר כאמור.

נמוך = מהירות כמו 1"(שנייה) או 2"(שניות) וכד'.. מהירות נמוכה.

::)

פורסם

תוקן.

התכוונתי למהירות גבוהה (ערך נמוך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים