עבור לתוכן

בחירת רכיבים לרשת אלחוטית.

Featured Replies

פורסם

שלום. יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים כרגע ברשת חוטית, ועכשיו אמא שלי קיבלה מהעבודה מחשב נייד חדש, מה שאומר שצריך להפטר מהכבלים (:

אני לא כ"כ מבין בחומרה של רשתות (בצד הטכני אין לי כ"כ בעיה להתקין/להגדיר/כל מה שצריך), ככה שאני לא ממש יודע מה אני צריך.

בגדול אני צריך שני כרטיסי רשת אלחוטיים למחשבים הנייחים, וראוטור/נתב/סוייצ' או כל דבר אחר שינהל את הרשת, כמו שאמרתי אני לא ממש מבין בזה (:

המודם (אלקטל speed touch home, מחובר באתרנת') מחובר למחשב שלי, ובמחשב הנישא יש חיבור אלחוטי 802.11b/g. ממה שהבנתי G יותר מהיר (54Mbps לעומת 11 של ה-B), ככה שאני מעדיף שהרשת תעבוד בפרוטקול G.

אני מחובר ב-ADSL 750MB.. זה יספיק לי? אני יודע שהרשת "מחלקת" את רוחב הפס בין כל המחשבים, אז יכול לצאת מצב שהאינטרנט יזחל? אני משחק הרבה במשחקי רשת, ככה שזה יכול להיות ביעה.. יהיה צורך להגדיל את החיבור ל-1.5?

לא יודע אם זה משנה, אבל הרשת צריכה לעבור קיר אחד או שניים (לא ממ"ד או משהו כזה..), והמרחק בין שני המחשבים הרחוקים ביותר הוא בערך 7 מטר.

אז מה בדיוק אני צריך? יש המלצות לחברות/רכיבים מיוחדים?..

תודה מראש ואם צריך עוד פרטים אני אשמח לספק... שבת שלום!

פורסם

לדעתי-

קנה ראוטר אלחוטי. חבר את הנייחים באופן חוטי (עדיף)(*לרוב הראוטרים האלה יש 4 פורטים חוטיים) והנייד יתחבר בצורה אלחוטית.

מאחר שהנתב לא מחלק את החיבור למספר המחשבים ולאמקצה רוחב פס שהוא רוחב הפס השלם חלקי מספר המחשבים, לא ייהיו לך בעיות ברשת אם לא יתפסו את רוחב הפס הכולל. - או במילים אחרות (איזה ניסוח מסורבל שיט! :lol:) - הנתב נותן פס למי שצריך אותו ואם תהיה המשתמש היחיד באינטרנט - אזי יינתן לך כל רוחב הפס.

בקשר ל ADSL 750kb/s

הכל יחסי. אם השימוש באינטרנט הוא לגלישה אז יהיה בסדר, אבל אם כל המחשבים ישתמשו פתאום באימיול אז זה לא יהיה כ"כ נוח.

- אם אתה הולך לעשות מה שעשית לפני שהיה לך נתב- הנתב לא יאט לך את הרשת.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אמ.. הקטע זה שאני מעדיף לא להמשיך להשתמש ברשת חוטית מכיון שהכבל עובר באמצע הבית וזה די מפריע.. חוץ מקצב העברה יותר איטי (יש לי עכשיו רשת של 100MB, ככה שזה בסה"כ יהיה חצי מהמהירות, וגם ככה אני לא מעביר הרבה קבצים בין 2 המחשבים, ככה שזה לא קריטי) יש עוד סיבה להעדיף חיבור חוטי?

צודק בקשר למהירות החיבור שלי, מיהרתי להגיב לפני שבת אז לא שמתי לב מה כתבתי (:

יש לך המלצה לרואטור ספציפי? אני לא ממש מבין בכל הדגמים/חברות ככה שאני ממש לא יודע מה נחשב היום טוב..

תודה!

פורסם

1. זה לא חצי מהמהירות. זה יותר איטי. אם אתה לא מעביר יותר מדי דברים אז זה בסדר...

2. לעדיף חיבור חוטי - בגלל יציבות, אבטחה, מהירות, עלות.

3. אני עובד עם ראוטר של EDIMAX (6114WG) -ראוטר אלחוטי שעובד גם בתקן G החדש, וכ.רשת אלחוטי של אדימקס גם כן.

הנתב הזה נחשב סביר, אבל אפשר ללכת על חברות יותר איכותיות ובעלות שם כמו LINKSYS, 3COM

פורסם
  • מחבר

טוב.. אחרי בירור קטן עם ראש הבית קידוח בקירות ע"מ להעביר כבל לא בא בחשבון.. ככה שאני אאלץ לקחת את הסיכון שאחד משכניי יפרוץ למחשבי ויגנוב את התמונות מהטיול השנתי בכיתה ז' (:

חיפשתי קצת ומצאתי אולי רואטור וכ.רשת (אני צריך 2 כזכור), נראה בסדר או שיש אולי הצעות אחרות?

BR-6114Wg (שזה גם מה שהמלצת, רק שלא כתוב עד לכמה מחשבים הוא יכול להתחבר.. אני יכול למצוא את המידע הזה איפשהו?)

וכרטיס רשת:

EW-7128g

ובטוח שזה יתאים למחשב הזה?

שוב, תודה רבה על העזרה! (:

פורסם

הכרטיס הזה מיועד למחשבים נייחים. מה שאתה צריך זה זה EDIMAX EW-7108PCG

הרכיבים בסדר.

המחשב שלך יתמוך- כמו שאמור באתר PC Card support 1 Type II or 1 Type III

פורסם
  • מחבר

אוי אני טיפש.. הייתי בטוח שהמחשב בא כבר עם כ.רשת אלחוטי מובנה.. רק עכשיו הבנתי שזה בעצם "בסיס" לרשת אלחוטית :bash:

טוב.. עוד מאתיים שקל להוצאות..

תודה בכל מקרה על הארת העניים.. בסוף עוד הייתי קונה הכל ולא מבין מה לא בסדר (:

פורסם

סליחה שמיהרתי להגיב, אבל יש לך כבר כרטיס רשת אלחוטי מובנה בלוח.

פורסם
  • מחבר

חח.. בלאגנים.. כבר עשיתי את ההזמנה היום בבוקר ורק עכשיו קראתי את ההודעה שלך..

דיברתי עם זיגזג והם הורידו את הכ.רשת למחשב הנייד מההזמנה.. לא יודע לגבי המחירים שלהם, אבל אי אפשר להגיד שהם לא יעילים (:

נקווה שעכשיו זה בסדר ואי"ה עוד שבוע אני כבר אוכל לגלוש באינטרנט מהנייד..

פורסם

:xyxthumbs:

א. עוד 48 שעות לפי המשלוח שלהם לא?

ב. בחורים טובים זיגזאג :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים