עבור לתוכן

חיבור לוח GA-8IP775G של חברת Gigabyte לספק כוח עם 20 פינים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

היום קיבלתי את לוח האם החדש שלי : GA-8IP775G של חברת Gigabyte.

הלוח מגיע עם שקע של 24 פינים לספק הכוח - אבל רשום בדריך למשתמש שניתן להתשמש גם בספק כוח רגיל (20 פינים).

כאשר אני מחבר את הלוח לספק ומפעיל את המחשב - רק המאווררים עובדים , אני לא מושע אף צליל ולא רואה כלום על המסך.

איפה לדעתכם הבעיה?

האם הלוח הזה אכן תומך גם בספקי כוח של 20 פין או שעלי לקנות ספק כוח חדש של 24 פינים?

להלן ציטוט ממה שכתוב במדריך למשתמש:

Please remove the sticker on the motherboard before plugging in while the ATX power supplier in 24 pins, otherwise please do not remove it

מה שאני מבין מזה שאכן ניתן להשתמש גם בספקים של 20 פינים.

מי יכול לעזור?

תודה מראש,

רם

פורסם

שאתה משאיר את המכסה סגור אתה יכול להשתמש בספק של 20 פינים, עקרונית זה אמור להתאים כל עוד הספק שלך נוספיק חזק להריץ את המערכת.

במערכות מסויימות תיהיה חייב לחבר ספק של 24 פינים, נדמה לי (לא סגור על זה) שבדרך כלל מה שיפריע זה הכרטיס מסך...

כל מקרה תבדוק קודם את שאר החלקים, כי כרגע הספק הוא לא החשוד העיקרי.

פורסם
  • מחבר

היי,

לא כל כך ברור לי מה עוד זה יכול להיות....

מדובר במחשב חדש (קניתי לוח+ מעבד + זיכרונות+ כרטיס מסך) - חיברתי את הכל כמו שצריך אבל כאשר אני מדליק את המחשב רק המאווררים עובדים.

הדבר היחידי שלא מסתדל לי זה הנושא של ההתאמה של הספק - הרי בלוח יש מקום ל 24 פינים ולי יש ספק של 20 פינים.

אגב - לא ברור לי איזה מכסה צריך להיות סגור - על גבי 4 הפינים הנוספים היתה מדבקה שהסרתי אותה - אבל לא נראה לי שהיא זאת שעשתה את ההבדל.

רם

פורסם

הלוח הזה תומך 20 פינים

פורסם

חיברת את גם את החיבור השני ללוח האם? (חיבור 4 פינים מרובע 12V שנותן חשמל למעבד)

פורסם
  • מחבר

בהחלט חיברתי גם את ה 20 פינים וגם את ה 4 פינים הנפרדים...

פורסם

לפני שאחנו מתחילים לנחש, מה הספק שלך? ומה שאר המפרט?

פורסם

תבדוק אם שום דבר לא מקצר, אם צריך תפרק את הלוח לגמרי מהמארז ע"מ לשלול קצר.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לכל העוזרים והמייעצים!

לגבי המפרט שלי :

לוח: GA-8IP775G

מעבד: P4 775 3.0 GHz 1M Cache .

זיכרון : 512Mb (256X2) KINGSTON CL3

כרטיס מסך: Geforce FX5200 128 MB

ספק כוח 20 פינים של teohno.

חיברתי את המעבד ללוח + מאוורר + כרטיס מסך + זכרונות - כאשר אני מדליק את המחשב רק המאווררים עובדים.

גם אם אני מנתק הכל ומשאיר את הלוח + מעבד בלבד - אני עדיין לא שומע אף צלצול התראה או משהו כזה שיכול להעיד על בעיה כל שהיא.

פורסם

תשיג מאורר שמתחבר ללוח האם (בדר"כ של המעבד) ותבדוק אם הוא פועל

פורסם
  • מחבר

היי,

המאוורר של המעבד עובד גם עובד.

גם הוא וגם המאוורר של המארז עובדים כאשר אני מדליק את המחשב - אבל זה בערך הסימן היחיד שהמחשב דולק.

פורסם

נסה לחבר את הספק למחשב אחר או לחילופין, נסה לחבר ספק אחר (עדיף איכותי, גם אם זה יעבוד בסופו של דבר) למחשב הזה

נסה לחבר סטיק אחד של זיכרון, נסה כרטיס מסך אחר, יכול להיות שהמחשב בסופו של דבר אכן עובד אבל הכרטיס מסך שרוף ואין אות

פורסם
  • מחבר

הבעיה הייתה בספק - החלפתי אותו לאחד אחר (גם 20 פינים) וזה עבד.

תודה לכולם.

רם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים