עבור לתוכן

נוקדה למחשבה......-עיוות תקשורתי....

Featured Replies

פורסם

LOL קייטנת מעשיהו :lol:

• תגובות 90
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם מישהו יזרוק עליך אבן, אתה תכעס באותה מידה כאילו שהוא ירה בך מספר פעמים?

נכון יש הבדל בין ילד שזורק אבן על מישהו כי הוא עיצבן אותו לבין מישהו עם אקדח שיורה על אנשים סתם..

אבל במקרה שלנו אין הבדל בין אבן לאקדח מהסיבה שמטרה היתה לפגוע על מנת להרוג בשני המקרים. אפשר לתאר את זה שאם לאותו אדם שזרק את האבנים היה אקדח הוא היה יורה בלי לחשוב פעמיים, אז למה להבדיל? כי היה לא "רק" אבן ביד? אחי, הוא רצה להרוג! להרוג! למה אני צריך לוותר לו כי הוא נפצע?! למה?! למה?!

פורסם

אם אתה היית מרביץ למישהו היית רוצה שישפטו אותך על נסיון לרצח רק כי לא היה לך אקדח?

פורסם

טוב, יש לי שני דברים מרכזיים להגיד...

דבר ראשון, אני מסכים עם סטנלי וחבריו (אני לא יודע אם הם חברים שלך, אבל הנקודה ברורה)... אין לי שום ספק שבקלים שאם לאחד מהווכחנים כאן היתה סיטואציה בה היו זורקים עליו אבנים ואחת היתה עוברת לחבר שלו (או לו) ליד הראש, זה בהחלט מספיק בשביל להיכנס למצב של פאניקה. עכשיו, הייתי מהמר, כמו שכבר אמרתי בהקשר הזה, שהרבה אנשים היו פשוט הולכים הצידה ושוהים בהלם, או הולכים הצידה ומזיינים את השכל לכל מי שרק רוצה להקשיב איך הם כמעט נהרגו, או הולכים הצידה ופשוט בוכים... עם זאת, יש אנשים, בהנתן האומץ, שהיו פשוט מתמלאים זעם ורוצים להחזיר לאותו אדם. (גם אותם אלה שהיו בורחים הצידה ובוכים היו מתמלאים זעם, ההבדל הוא האומץ, לא ההרגשה) . בקיצור, אפשר להבין את ה"חיות אדם מהימין הקיצוני" במקרה הזה ואותם וקיטלוגים שלהם ככאלה משמשים אך ורק כתעמולה (די זולה, לעניות דעתי) ותו' לא. גם היטלר היה תעמולן מצויין, זה לא עושה אותו צודק... (אולי כן ואולי לא, אבל הנקודה שלי היא שהיכולת התעמולתית שלו היא לא מה שעושה אותו צודק). אגב, אני לא יודע אם מישהו השתמש כאן בביטוי הזה, אבל השתמשו בכל מני כינויים מלאי שנאה שמטרתם דומה...

הדבר השני והיותר מעניין בהקשר הזה ספציפית ובאופן כללי לגבי ויכוחים שכאלה... וזה מקיף גם אותי....

יש למישהו כאן איזשהו ספק לגבי עמידתו של הצד השני בעמדתו, עם או בלי קשר לטיעונים לוגיים מכריעים לצד זה או אחר?

כלומר, למשל... סטנלי, אתה יכול לדמיין את מינימייזר אומר פתאום "אה, בעצם כשאני חושב על זה אתה צודק" גם אם הוכחת את טיעוניך מעבר לכל ספק סביר (לא שאני חושב שזה יכול לקרות, אבל נניח לרגע) ?

זה סתם קצת מצחיק כשחושבים על זה... אין סיכוי שמישהו כאן ישנה את דעתו ולו רק בגלל הפרנציפ והקיבעון... אז... מה בעצם אנחנו עושים כאן? ::)

פורסם

הדיון פה לא ממש על פאניקה,

הדיון גם לא ממש על זה שאסור למתנחלים להחזיר.

אלא על הנקודה בה הפלסטיני שכב שם ועדיין זרקו לו אבנים על הראש

פורסם

למה אני צריך לוותר לו כי הוא נפצע?! למה?! למה?!

תחזור אלי כשתהיה לך תשובה לשאלה הזאת.

פורסם

אלא על הנקודה בה הפלסטיני שכב שם ועדיין זרקו לו אבנים על הראש

על ווידוי הריגה שמעת ? :silly:

פורסם

תחזור אלי כשתהיה לך תשובה לשאלה הזאת.

דווקא קיוויתי שלך תיהיה תשובה (אחרי הכל לך יש ראיה רחבה של המקרה ואמפתיה לשני הצדדים...)

פורסם

לדעתי התשובה היא מובנת מאליה.

פורסם
למה אני צריך לוותר לו כי הוא נפצע?! למה?! למה?!

לוותר? לא אם הוא נפצע, אלא אם הוא הופך חסר הגנה,

אפילו במערב הפרוע הבינו את זה...

פורסם

חזרתי... DJ Ladi למי שזוכר

אני לא אכנס לדיון הזה כרגע למרות שאני רוצה להגיד ליוט שכל הכבוד לך ... מיני מייזר ידוע כשונא עצמו ואתה לא חייב להתרגש ממנו

ומישהו יודע איפה הייתי?? הייתי בבאן קרוב לשנה .. ולמה? כי קיללתי אנשים שקיללו אותי.. רק מה? הם היו שמאלנים אז זה היה בסדר

כמו שזה בסדר שמינימייזר מקלל עכשיו... מטומטם הוא אמר.. ובתקנון כתוב שגסויות זה אסור

ואני רוצה לראות מישהו אומר לו משהו

פורסם

נערך כי אני לא רוצה לקבל עוד פעם באן לחודש :)

פורסם

לוותר? לא אם הוא נפצע, אלא אם הוא הופך חסר הגנה,

אפילו במערב הפרוע הבינו את זה...

גם מיני וריקי, מתי תבינו שאנחנו לא במערב הפרוע, שאנחנו לא רובוטים שהולכים לפי הספר(גם אתם לא אז די...)... אתם כל הזמן רק משנים את המצבים שהיו, "אם זה היה אקדח זה היה בסדר". "אם הוא היה חסר הגנה אז..." "אם לא היה לו גלידה על הראש והיה לו כסא גלגלים..." עשו לי טובה ותפסיקו לבלבל לי בראש, ובעיקר לכם, כי אתם או כל כך יפי נפש, או כל כך תמימים... שאי אפשר אפילו לנהל איתכם שיחה ברומו של עולם, מתווכחים איתי על שפיות זמנית אי שפיות זמנית, תתחזרו לעיניינים שאתם מבינים בהם כי אתם כבר מזמן יצאתם מהתמונה.

פורסם

ריקי :nono:

לא אמרתי ש"הולכים לפי הספר"

לא שיניתי מצבים, מאיפה אתה מביא את זה...

כל מה שאמרתי שברגע שהוא על הרצפה, וכבר לא חמוש, ונכלל בהגדרה של חסר ישע, לא היה צריך למשיך להמטיר עליו אבנים...

מי שמבלבל פה בראש זה אתה "סטן",

יפי נפש? לא... יפי נפש הם מי שעוזרים לפלסטינים, בזמן שהם מתקיפים אותנו, יפי נפש הם מי שלא רואים את הצד שהם חיים בו, יפי נפש הם אנשים שרואים רק את הצד השני, הם אנשים שחיים באשליה.

אני חזרתי ואמרתי, ואולי אני אגיד את זה שוב אם הקליטה באיזור שלך עוד משובשת, כל עוד הוא היה חמוש, אני כבר אמרתי מה היה צריך לעשות לו...

אם זה היה בזמן שהוא זרק אבנים, אז אני בעד אפילו לירות בו.

אבל הוא שכב שם, ופשוט זרקו לו אבנים לראש.

ותקרא גם מה כתבתי קודם, אם זה היה תוך כדי שהוא זורק אבנים, הייתי בעד לירות בו פגזים בו במקום,

אני בעד "להחזיר" לפלסטיני על זה שהוא זרק אבנים,

אבל ברגע שהוא נפל, ושכב, כל זריקה נוספת של אבן עליו זה כמו ניסון לרצח

אגב מי יצא מהתמונה... מי שלא במסגרת זה אתה, שים שעון מעורר, כי אתה ישן :sleep:

אתה רוצה לנהל שיחה ברומו של עולם , אתה רוצה לנהל דיון על דברים רציניים,

אבל מה לעזאזל אתה חושב שעושים פה? משחקים בקקי?

לדבר על משהו שלא מוצא חן בעיניך הוא מחוץ למשחק בשבילך?

פורסם

כיוון שאם ההיתי מתנחל ונמצא בסיטואציה שזורקים עליי אבנים אני אנסה לפגוע בו! אני אמשיך עד שאדע שהוא מת מבחינתי, כי באותו רגע אני בזעם בכעס ובפחד, ואני לא חושב, אז אני אזרוק גם אם הוא לא יודע מה... כי הוא לא בן אדם, הוא רצה להרוג אותי, אני לא מרחם עליו בכלל "הקם להורגך, השכם להורגו" וזה אומר גם שהוא ישן, יושב שוכב או מחרבן.

ולכן אני לא מבין מה פתאום אתה משווה את זה למערב הפרוע.. או ההשוואה לפקודות שמנחים את החיילים להפסיק לירות על אדם לא חמוש/חסר הגנה...

ודרך אגב, חסר לי שעות שינה באמת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים