עבור לתוכן

שאלה שאני מחפש אליה יומיים תשובה.בקשר למצלמות.

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

קניתי מצלמה Olympus C-770 Ultra Zoom מצלמה מצויינת בכל אספקט שלה ודיי הופתעתי לראות שהיא מצלמת וידאו ברמה כזו [ למעשה המצלמה עדיין לא הגיע ליידיי אלא ראיתי תמונות וסרטים שאחרים עשו איתה] השאלה שלי היא :

האם מישהו יכול להסביר לי בצורה עיניינת ומפורטת את ההבדלים בין הוידאו שלה [ היא דוגמת ןוידאו בשני פורמטים עיקריים QuickTime ב15 fps וMpeG4 ב30 fps ללא הגבלה] לבין נגני וידאו יעודיים כמו נניח SONY DCR HC32E ?

אני חושב שגם הסוני דוגמת ב30 fps אני מניח שהיא עושה את זה ברמה של 640*480 גם ואולי יותר אבל מה ההבדל בין שני הדגימות למרות שהם ניראים אותו דבר על הנייר, האם יש הבדל כי ראיתי שאיכות ה QuickTime טובה בהרבה מMpeG 4 , ואם זה אותה רמה של צילום מדוע למעשה קונים בכלל מצלמות ווידאו ?

האם יש מקום להשוואה בין החיישנים של שני המצלמות שלי 4 M פיקסל ושל הסוני 800K [ איך זה יתכן שהיא מצלמת באיכות כזו אם זה החיישן שלה???]

אחד החברים שלי אומר שאם היה QuickTime ב30 fps זה היה אדיר אבל ניסיתי למצוא ולא ראיתי, מישהו יש לו במקרה דוגמית של סרט שאני אוכל לראות כי זה מעניין אותי, ואיפה אפשר לראות באמת דווגמאות של סירטונים נניח מהסוני כדי לראות את ההבדל באיכות באמת?

דבר נוסף הוא שראיתי הוא סרטון שצולם במצלמה בביקרות על המצלמה, ואני לא מבין למה מתלהבים מהדחיסה הזו ,Mpeg 4 ,אם האיכות שלו היא כזו יחסיתQuickTime !

תוכלו לראות בעצמכם על מה אני מדבר....כאן

http://www.dcresource.com/reviews/olympus/c765uz_770uz-review/

אשמח לקבל תשובות ואודה לכם על העצות שלכם,

בברכה מיקי .

פורסם

יש כיום מצלמות סטילס שמפיקות ווידאו באיכות מעולה, אבל זה עדיין לא מהווה תחרות למצלמת ווידאו אמיתית:

1. במצלמת Mini-DV (למשל) ניתן לצלם סרטים הרבה יותר ארוכים ממה שתוכל להכיל בכרטיס זכרון. קסטה של 60 דקות עולה 15 ש"ח ומכילה 11GB של מידע. נראה לך שכרטיס זכרון יכול לתת לזה פייט?

2. הארגונומיה של מצלמות ווידאו מתאימה יותר לצילום ממושך מאשר לשליפה מהירה.

3. העדשות של מצלמות ווידאו לא מרעישות בפוקוס ובזום כמו אלה של רוב מצלמות הסטילס.

יש כנראה סיבות נוספות שפיספסתי, אבל הרעיון הכללי ברור.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך לגבי הדברים שציינת , אבל מבחינה טכנית נטו האם למעשה רמת הצילום והאיכות שלהם שוות ?

מבחינתי מצלמה דיגיטלית שיודעת לצלם סטילס פי 4 יותר טוב, ממצלמת וידאו, אך מצלמת וידאו בחצי מהאיכות או באיכות שווה, ועולה חצי מהמחיר שווה הרבה יותר ,

ולגבי כרטיס הזיכרון [ אגב הוא נכלל במחיר שציינתי שהוא למעשה חצי מהמחיר של וידאו עדיין ] יש לי 1G שיכול להכיל בפורמט Mpeg4 עד כמעט שעה ואילו בפורמט Qt יכול להכיל חצי שעה ולמעשה אין הגבלה על אורך הסרט במצלמה אלא גודל פיזי של הכרטיס.

השאלה היא האם באמת 640*480 של המצלמה שלי זהה לזה של הוידאו [ מלבד הסיפור עם ההעדשה] והאם יש למישהו לינק שאוכל לראות איך נראה צילום וידאו של מצלמת וידאו דיגיטלית , על מנת להשוות.

ואולי שאלה אחרונה לגבי החיישן של מצלמות הוידאו , הוא ממש קטן יחסית לאלו של הסטילס , אז איך האיכות יוצאת כזו [ מדובר על משהו כמו 600-1000K] במצלמות וידאו דיגיטליות חדשות! הכיצד?

תודה שוב,

מיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים