עבור לתוכן

כשאני קונה-איך אני יודע שהמוכרים לא ירמו אותי?

Featured Replies

פורסם

קודם כל הבהרה: אין פה שום קשר לבעלי החנויות שמסתובבים באתר.

OK

בואו נגיד שקניתי מחשב: איך אני יכול לוודא שמוכר לדוגמא, לא כרטיס מסך בקופסא של ג'יפורס4 ושם בתוכו ג'יפורס3, או ג'יפורס4 חלש יותר.

אותו הדבר לגבי המעבד: האם רשום על הקופסא NORTHWOOD? אם לא, איך אני אמור לזהות שהוא NW ולא ווילאמט?לעשות לו OC ולראות אם הוא מתקלקל? :jump:

אותו הדבר לגבי הזכרונות, הכרטיסי קול וכל הדברים שבאים במחשב.

אם יש לכם תוכנות שמראות את המפרט המדוייק של המחשב, שאני אוכל להריץ בחנות ממש אחרי שהוא סיים להרכיב, תנו לינקים, וחוץ מזה, כתבו את דעתכם :)

פורסם

יש את SISANDRA

פורסם

יש את SISANDRA

הוא צודק...

ולעוד תסמינים לזיהוי:

GF4 הוא כרטיס ענק, יותר מ20 ס"מ בגודל, זה האינדקטור שלו.

מעבדי NW אפשר לזהות ע"פ כמות הCache שלו בL2, אם היא 512 אז הוא NW אם 256 אז הוא וילי.

וכרטיסי קול אפשר לזהות ע"פ הדרייברים או שרשום על הPCB שלהם את החברה והדגם.(לפעמים גם הצבע של הPCB יכול להוות סימן של איזה חברה הכרטיס).

בקיצור ידידי החשדן, תקנה בחנויות מוכרות ואיכותיות אם מבחר גדול ותאמין לי, אף אחד לא יעבוד עליך.

(תמיד עדיף לקנות ריטייל).

פורסם

הממ פעם הרכבתי לחבר שלי מפרט והוא הרכיב באיזה חנות שכונתית בעיר

ובמקום GF3TI200 שמו לו GF2MX2 של אינוויז'ן

בויכוח שלי עם המוכר בטלפון הוא אמר ש"לא יכול להיות, כנראה המחשב לא מזהה כמו שצריך"

ואמרתי לו שגם בקבלה רשום גי'פורס 2 ובקבלה של הקניה רשום ג'יפורס 3

לא רק זה הוא גם שם באס נמוך מידי למעבד- 100 במקום 133 מה שגרם לו לפעול ב1100 במקום 1400

בהתחלה כשהם הגיעו (לא הייתי איתם כי היה לי משהו אחרק לעשות) הוא אמר להם אוקיי צאו ואני אתקן את הכרטיס

אחרי שהם לא הסכימו לצאת (ניסה לשכנע אותם עם קפה וכו') הוא אמר כנראה שהכרטיס פגום ובגלל זה אתם רואים את זה

(מה שלא יכול להיות) והחליף לGF3Ti200 של אסוס (מה שלא הוזמן בכלל)

גם עם המעבד הוא הסתבך והחליף לAXP1700+

סוף טוב הכל טוב (לפחות לבנתיים)

ככה שאם אתה מבין קצת- אתה תופס תוך שניה מה עשו לך..

פורסם
  • מחבר

בטח שאני קונה ריטרייל :)

מישהו יכול לתת לינק לסנדרה?

ד"א, לוח אם, איך אני מזהה? יש עליו מדבקה של אפוקס או משהו?

פורסם

בטח שאני קונה ריטרייל :)

מישהו יכול לתת לינק לסנדרה?

ד"א, לוח אם, איך אני מזהה? יש עליו מדבקה של אפוקס או משהו?

בודאי, זה רשום על הלוח וגם במסך הראשון אחרי הPOST של הביוס כל יצרן לוחות אם מוקר רושם לך את היצרן והדגם. אם אתה קונה לוח של איפוקס אני מבין שאתה קונה מחנות טובה כמו פנדה, כך שאין סיכוי שירמו אותך שם עם החלקים - הם יביאו לך _בדיוק_ מה שהמזנת, ובמידה ויהיה צורך להחליף חלק בגלל חוסר שלא תלוי בהם הם יצרו איתך קשר.

אם בכל זאת אתה קונה מחנות מקומית ליד הבית או מחנות גדולה(מדי) תשים לב שאתה מקבל בדיוק מה שהמזנת ואל תהיה מוכן להתפשר כאשר ינסו להציג לך דברים כעובדה מוגמרת.

פורסם

עוד שיטה לבדוק זה בDxDiag:

התחל > הפעלה > רושמים dxdiag

ואז נפתח חלון שיש שם כמה כרטיסיות בכרטיסיה הראשונה יש את המעבד זיכרון ולוח אם ובכרטיסיות האחרות יש תצוגה, קול וכו'...

ככה אני בדקתי! 8)

פורסם
  • מחבר

אני קונה מפנדה\סימפלטק.

פורסם

אל תדאג הם לא ירמו אותך

פורסם

ושלא יעבדו עליכם...

:asthanos:

פורסם

אני קונה מפנדה\סימפלטק.

מההיכרות היחסית קצרה שלי עם סימפלטק התרשמתי לטובה

וגם לא שמעתי משהו רע עליהם

על פנדה לעומת זאת שמעתי פה ושם תלונות, אבל בפירוש לא רמאות בחומרה שהוזמנה

פורסם

שינסה את זיגזג אפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות...

פורסם

סימפלטק is the best שזה מגיע לשירות , אפשר לסמוך עליהם . גם פנדה מעולים ואם זיגזג לא התנסתי .

אקסלנט הם גם מעולים , אבל יש הרבה תלונות עליהם .

פורסם
  • מחבר

זיגזג יקרנים >:(

פורסם

שינסה את זיגזג אפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות...

דווקא לי היו צרות איתם (יותר נכון לחבר שלי..)

טעו בחלקים פעמיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים