עבור לתוכן

פיצול Explorer.exe למספר תהליכים נפרדים

Featured Replies

פורסם

אני משתמש ב-Windows 2000 Professional SP4.

הרבה פעמים קורה ש-Explorer.exe קורס, ואז כל החלונות של Explorer נסגרים וכל האייקונים ב-Traybar נעלמים (התוכנות עצמן ממשיכות לרוץ ברקע), מלבד האייקונים של האנטיוירוס, הפיירוול והשפה. יש אפשרות להחזיר את האייקונים שנעלמים מבלי לסגור את התוכנות ולהפעיל אותן מחדש, לאתחל את המחשב או לעשות Log Off? ???

הבנתי שאפשר להגדיל את היציבות של Explorer.exe (על חשבון גודל הזיכרון) ע"י יצירת תהליכים נפרדים של Explorer.exe עבור ה-Desktop, ה-Taskbar והחלונות של Explorer, במקום תהליך אחד Multithreaded שמכיל את כל החלקים השונים של Explorer. 8)

יש אפשרות לעשות את זה באמצעות ה-Registry. :hat:

יצרתי ב-Registry במפתח [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] מפתח DesktopProcess מסוג DWORD עם ערך 1, ואתחלתי את המחשב. :cool2:

הבעיה היא שלא שמתי לב שמשהו השתנה. ב-Task Manager הקובץ Explorer.exe מופיע רק פעם אחת, ועדיין בכל פעם ש-Explorer.exe קורס (הוא לא נעשה יותר יציב), כל האייקונים ב-Traybar נעלמים. :s07:

ההשערה שלי היא שיצרתי את המפתח הלא נכון במקום הלא נכון. :nixweiss:

מישהו יכול לעזור לי בבקשה? ::)

פורסם

נראה לי שדווקא כן יצרת ת'מפתח הנכון במקום הנכון.

נסה אולי להוסיף ב-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced את הערך SeparateProcess (מסוג DWORD) ותן לו את הערך 1.

לפרטים נוספים:

http://www.winguides.com/registry/display.php/950

http://www.winguides.com/registry/display.php/769

פורסם
  • מחבר

פעלתי לפי ההוראות במדריך Launch Windows Desktop in a Separate Process. 8)

המדריך Launch Folder Windows in a Separate Process נועד להפעיל כל חלון של תיקייה בתהליך נפרד. את זה אני לא רוצה לעשות, מכיוון שזה צורך הרבה מאוד זיכרון.

אין לי בעיה שכל החלונות של התיקיות הפתוחות יסגרו, במידה ואחד מהם יקרוס. :-X

מה שמפריע לי זה שה-Desktop וה-Taskbar קורסים בכל פעם שחלון של תיקייה קורס. זה מה מאני מעוניין למנוע. :bash:

כתוב במדריך שה-Tweak הזה מתאים ל-Windows 2000. אבל, יכול להיות שהוא לא מתאים ל-Service Pack 4? :-\

מה אפשר לעשות כדי להפעיל את ה-Tweak? :nixweiss:

פורסם

נסה בכל זאת לעשות את מה שהצעתי. אם לא יעבוד, תבטל.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה. :-\

לאחר אתחול של המחשב, Explorer.exe קרס בעליה של ה-Windows. :bash:

ביטלתי את זה, אתחלתי את המחשב, וה-Windows עובד בסדר. :)

למה זה לא עובד? :nixweiss:

פורסם

האמת שלא הכרתי את ה-tweak הזה והוא נראה ממש מגניב!

עכשיו אני צריך לחפש מחשב עם win2k בעבודה כדי לנסות את זה עליו...

ואני מניח שביטלת את ה-Active desktop?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך זה קשור, אבל ביטלתי את ה-Active Desktop מסיבה אחרת.

כאשר ה-Active Desktop פועל, אני לא יכול לבטל את הרקע של הטקסט של האייקונים בשולחן עבודה.

אני יודע בוודאות שה-Tweak הזה עובד ב-Windows 98SE. הבעיה היחידה היא שב-Windows 98SE, בכל פעם כאשר ה-Windows עולה, אז החלון Explorer של :C נפתח באופן אוטומאטי (די מעצבן).

למה ה-Tweak הזה לא עובד לי ב-Windows 2000?

אם מישהו יצליח להפעיל את ה-Tweak הזה במחשב עם Windows 2000 Professional SP4, אשמח לקבל עזרה. אני מעוניין גם לקבל Feedback לגבי נסיונות כושלים להפעיל את ה-Tweak הזה ב-Windows 2000, כדי שאני אדע שהבעיה היא לא רק במחשב שלי.

דרך אגב, מתי אמור לצאת Service Pack 5?

פורסם

עוד אין לי איך לנסות את זה אצלי, והאמת שאני לא בטוח אם אני אוכל.

לגבי SP5, זה לא חדש שמיקרוסופט החליטו לוותר עליה... ואני מניח שזה לא השתנה מאז:

http://www.eweek.com/article2/0,1759,1732610,00.asp

פורסם
  • מחבר

באתר המובא למעלה כתוב שה-Tweak מתאים ל-Windows 98/Me/2000/XP. :xyxthumbs:

הכתבה שהבאת היא מה-26 בנובמבר 2004. שום דבר לא השתנה מאז? :s05:

לפי מה שהבנתי, מיקרוסופט אמרה שהיא תוציא Service Pack 5 עבור Windows 2000 לקראת סוף יוני 2005 שזה התאריך בו אמורה להיפסק התמיכה הרשמית של מיקרוסופט ב-Windows 2000. :-\

בלינוקס אין דבר כזה שתמיכה במערכת הפעלה נפסקת אחרי 5 שנים מתאריך היציאה שלה, ואתה עוד מקבל את זה בחינם. עבור מערכת ההפעלה של מיקרוסופט אתה צריך לשלם הרבה כסף, ואח"כ הם עוד מפסיקים את התמיכה במערכת ההפעלה ומחייבים אותך לשלם עוד הרבה כסף עבור שדרוג של מערכת ההפעלה. :s07:

מה זה ה-Windows 2000 Update Rollup? :nixweiss:

פורסם

אני אנסה את זה על ה-XP שלי כשאוכל ואדווח.

כמו שכתבתי, למיטב ידיעתי זה לא השתנה מאז ומיקרוסופט החליטו להוציא את העדכון הזה (אפשר לקרוא לו מיני סרוויס פאק) כעדכון אחרון ל-windows 2000.

ההשוואה ללינוקס לא רלוונטית פה - לינוקס זה קוד פתוח, לינוקס מפותח ע"י המון חברות/ יחידים, וללינוקס אין תמיכה, נקודה.

אתה צריך להבין מה זה אומר "תמיכה" מבחינת מיקרוסופט - זה אומר להקצות עוד אנשי שירות לקוחות, אנשי תמיכה, מפתחים וכו' וכו' למערכת הפעלה שהם הפסיקו למכור כבר לפני כמה שנים. מבחינתם זה כנראה לא כלכלי. צריך לשים לב לכך שזה לא בדיוק הפסקת התמיכה - הם ימשיכו להפיץ עדכוני אבטחה וכו' גם בחמש השנים הקרובות, אבל כבר לא יעשו שינויים אחרים במערכת ההפעלה (כמו הוספת התמיכה ב-IPv6 וכו'). וחשוב גם לזכור שמבחינת מיקרוסופט windows 2000 לא היתה מערכת הפעלה למשתמשים ביתיים. זה שהאלטרנטיבה שלהם היתה בזיון ::), זה כבר משהו אחר.

עוד על הפסקת התמיכה ועל העדכון האחרון למעה"פ אפשר לקרוא פה:

http://www.microsoft.com/windows2000/server/evaluation/news/bulletins/extendedsupport.asp

פורסם
  • מחבר

קודם כל, ההשוואה ללינוקס מתאימה, מכיוון שבלינוקס כל הזמן יוצאים עדכונים בחינם.

להפצות של לינוקס שנמכרות בתשלום יש תמיכה (לפעמים גם תמיכה טלפונית). להפצות שמופצות בחינם יש תמיכה בפורומים.

בכל אופן לפי מה שהבנתי, עדיין ימשיכו לצאת עדכוני אבטחה ועדכונים קריטיים שונים למשך 5 שנים נוספות, וניתן יהיה להוריד באמצעות Windows Update (או Microsoft Update) עדכונים שונים שעדיין לא הורדו.

Windows 2000 Professional היא גירסה בייתית של Windows 2000 Server, או שאני טועה?

בעצם הגירסה הבייתית אמורה הייתה להיות Windows Me, אבל זו מערכת הפעלה יותר גרועה מ-Windows 98SE.

דרך אגב, מה זה IPv6?

פורסם

שוב, לינוקס זה open source, לינוקס מפותח ע"י כל מיני חברות ובודדים ואני לא בטוח בכלל שאם תנסה לקבל עוד שבע שנים תמיכה מסודרת ללינוקס (גם קנוי) שאתה מתקין היום, אתה תצליח.

Windows 2000 Pro היא המחליפה של NT4 Workstation ולא מיועדת לשימוש כגרסה ביתית. הגרסה הביתית אכן היתה אמורה להיות Windows ME, אבל אפילו מיקרוסופט בהזדמנויות שונות הודו שהיא היתה פשוט מחורבנת.

http://www.ipv6.org - יש לו כבר תמיכה ב-XP ולמיטב ידיעתי (אני בטוח ב-99.9%) ב-2000. אבל זו היתה דוגמה להטמעה של טכנולוגיה חדשה במערכת ההפעלה - משהו שלא בטוח שאם היה יוצא עוד שנתיים מיקרוסופט היו טורחים להוציא עדכון ל-2000 שיאפשר שימוש בו.

פורסם

חפש בגוגל system tray recovery ותראה שם לפחות תוכנה אחת (systrayx) שפותרת את הבעייה

פורסם
  • מחבר

חפש בגוגל system tray recovery ותראה שם לפחות תוכנה אחת (systrayx) שפותרת את הבעייה

מצאתי את התוכנה SysTrayX, אבל היא עולה כסף.

אתה מכיר תוכנה חינמית דומה שעושה את העבודה בלי פיצ'רים מיותרים?

פורסם

לא מכיר. נסה להוסיף freeware למילות החיפוש בגוגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים