עבור לתוכן

מחודשת מחודשת, עד הפירור האחרון. מצלמות מחודשות - בעד או נגד?

Featured Replies

פורסם

עלה נושא, האם כדאי לקנות מצלמה מחודשת או חדשה?

מהי מצלמה מחודשת?

1. מצלמה חדשה שהוחזרה לחנות (לא עמדו בזמן אספקה, לא המוצר שביקשו, הלקוח התחרט)

2. מצלמה שהתקלקלה וחזרה מתיקון

3. מצלמה שזוהתה כפגומה עוד במפעל, עברה תיקונים ונמכרה

4. מצלמה שנרכשה מספק שמתקן מצלמות ומוכר אותם לחנויות

יתרונות

1. מצלמה במחיר זול משמעותי מהמחיר של חדשה. אפשר לקנות מוצר שלא עומד בתקציב שלך ולא היית מסוגל לקנות בצורה אחרת.

2. לפעמים המצלמה היא חדשה ותקינה לחלוטין

חסרונות

1. הוצאה של אלפי שקלים על מוצר שהוא סה"כ משומש ועתידו לא ידוע

2. עבר לא ידוע - למרות שהיא תקינה. היית קונה מצלמה שנפלה לים? שמישהו התעצבן וזרק אותה על קיר?

3. קניה של מצלמה שאולי יש לה תקלה כרונית (כלומר לא תיקנו אותה או חשבו שתיקנו אותה)

4. אחריות מוגבלת (שנה במקום שלוש. 3 חודשיםבמקום שנה)

מה אתם חושבים? לקנות מחודשת? ללכת על בטוח?

ספרו על הניסיון שלכם עם מחודשות!

פורסם

אני אומר לקנות מחודש! 2 חברים שלי קנו Canon a60 לפני חצי שנה\שנה.

אחד קנה מחודשת השני קנה חדשה. לא היה שום הבדלים ביניהם ואם היו שואלים אותי מה חדש ומה מחודש בחיים לא הייתי מנחש כי המחודש בא בדיוק באותו מצב כמו החדש, רק המחיר הרבה יותר זול.

בארץ גם נהוג לתת אחריות מלאה על מצלמות מחודשות וגם מצלמות מחודשות עוברות המון בדיקות לפני שמגיעות ללקוח.

כמעט כל המצלמות המחודשות אלו מצלמות שבאות מחודשות ישירות מהחברה בתוך אריזה מיוחדת של מצלמה מחודשת, זה לא שיש איזה מעבדה בארץ שמתקנים כי זה בדרך כלל לא ככה, כמעט תמיד מי שמתקן זה אך ורק החברה עצמה של המצלמה (למשל קנון). כל המצלמות המחודשות עוברות חידוש פלסטיקה אז אין מה לדאוג מבחינת שריטות!

פורסם
  • מחבר

יש תעודות של מעבדה של קאנון בפנים? מה זאת אומרת אריזה מיוחדת?

לא קשה לדמיין מצב שבו איזה מעבדה חפר בארץ מתקנת מצלמות (או מישהו בחנות)

פורסם

אחי,בלי להעליב אין לך מושג מזה מצלמת מחודשת.

מצלמה שנפלה לים,או זרקו אותה לקיר אף חברה לא הייתה נוגעת במצלמה הזאת אפילו.

תקראו ותבינו מזה מצלמה מחודשת ושאין מה לפחד ממחודשות

http://www.camera-eilat.co.il/info_refurbished.phtml

פורסם
  • מחבר

לא מעלבתי.

בוא נעשה סדר. משום שיש כמה סוגים של מוצרים ואתה מתייחס כמעט לכולם כ"מחודש":

new - מוצר חדש באריזה, עם כל הציוד הנלווה. לעיתים אלו עודפים.

Refurbished - מוצר משומש שנבדק, תוקן והוחזר למצב תקין. לעיתים חסר ציוד נלווה או שמשלימים ציוד נלווה. למוצרים מחודשים יש בד"כ פגמים חיצוניים או סימנים של זמן, שימוש או בלאי מסוים.

shelf pulls - מוצרים ששכבו על המדפים אך מעולם לא נמכרו. בד"כ יש עליהם טגיות רבות של מחירים ומבצעים או מדבקות של שרות לקוחות של חנויות אחרות. מוצרים אלו בד"כ מוחזרים למחסנים ונמכרים מחדש. מצב העטיפה משתנה.

Used - מוצרים שהוחזרו מסביבת עבודה. למוצרים אלו יש סימני בלאי, שימוש ופגמים. עברו בדיקות בסיסיות וייתכן ויש צורך לתקנם. למוצרים אלו אין בד"כ ציוד נלווה (כבלים, דרייברים, הוראות)

Returns - מוצרים שנשלחו או נלקחו ע"י לקוח. לעיתים תקינותו של המוצר אינה מהווה שיקול בזמן ההחזרה אך בד"כ מדובר במוצר עם פגם ועם סימנים של שימוש. המוצר לא תמיד מכיל את העזרים הנלווים. קיים שוני רב בין תקינות מוצרים ש"הוחזרו".

Salvage - מוצר עם פגם המשמש כמקור לחלקי חילוף.

מתוך http://www.liquidation.com/includes/glossary/condition.html

אל תשכח של- camera-eilat / camera.co.il / 4h יש אינטרס. הם יבואנים לא רישמיים של מצלמות והם צריכים להתמודד עם ציוד תקול שחוזר אליהם.

אני לא יודע איך זה עובד אצלם אבל באתר שלהם יש קטגוריה אחת RB/refurbished. אני לא בטוח שהם לא אורזים מחדש מוצרים משומשים (used) וקוראים להם refurbished....

שים לב לסטירה בקישור ששלחת לי:

בעת החלפת דגמים או סופי דגמים  או מבצע ספציפי ... הי לכך נפתח על ידי החברה ליין של חידוש המוצרים והמצלמות בו נפתחות כל המצלמות  ונבדקות אחת לאחת

עד כאן הם מדברים על shelf pulls ועכשיו למשפט הבא:

מי מהם שפגומה או לא תקינה מוצאת מאת הליין ובאותו מעמד מוסיפים את כל אביזרי המצלמה שאולי חסרו לערכה עצמה. כאן ובשלב זה נארזות המצלמות באריזת יצרן

רגע רגע!!!

ההגדרה שלהם ושל shelf pull היא ש"פשוט התחלף הדגם" והדגם הישן חוזר...   למה המוצרים לא תקינים? למה משלימים ציוד חסר בערכה?

והכי חשוב - למה יש רק שני סוגים של מוצרים באתר שלהם: חדש ומחודש?

פורסם

לאלה שמעליי, אתם סתם מסבכים את העניינים.

בדרך כלל מוצרים מחודשים מגיעים ישירות מהחברה בתוך אריזה מיוחדת של מחודש, כלומר חנות בדרך כלל לא תיקח סתם ככה מצלמה שעברה שימוש ולמכור אותה כמחודשת, החנות גם לא תעשה את זה (לפחות לא עם הבטחה לאחריות מלאה) שכן גם לחנות יש פחות זמן אחריות עליה וחנות עם קצת שכל לא תתן לבנאדם מצלמה ותבטיח לו שנה אחריות כשבפועל נניח יש לו 10 חודשי אחריות כי אז יכול להיווצר מצב שהמצלמה תתקלקל בדיוק בחודשיים האחרונים ואז החנות תאכל אותה.

שוב, מי שעושה את החידוש זה בדרך כלל החברות עצמם (למשל קאנון) הם שולחים את המצלמות לארץ בתוך אריזות מיוחדות שצבועות כולה בצבע לבן (במקום האריזה הצבעונית והיפה שיש למוצר חדש) וזה בכדי שהצרכנים לא יתבלבלו, וכתוב עליו במפורש REFURBISHED. מוצר מחודש זה מוצר שבדרך כלל הגיע לחברה מקולקל מסיבה כלשהיא (לא משנה איזה) עברה תיקון וחידוש פלסטיקה כלומר שמבחוץ היא אמורה להראות חדשה לגמרי ללא שום שריטות!

תוספת קטנה וחשובה:

אז כשאתם קונים מצלמה חדשה וודאו שקיבלתם אותה באריזה שלה!

אם לא קיבלתם אריזה אז בהחלט יש מקום להעלות חשדות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים