עבור לתוכן

מצב שוק עדכני - AMD

Featured Replies

פורסם

שלום..

מאז שקניתי את המחשב שלי (לפני אולי 3 שנים) הפסקתי לעקוב אחרי ההתפתחויות בשוק המעבדים\לוחות\שבבים וכו'..

חזרתי להתעניין קצת בנושא וראיתי שאין לי מושג בגרוש על מה שקורה היום...

לי יש AXP 1700+ 0.13 micron על לוח EOPX 8RDA+ ..

ראיתי שאתם ממליצים על מעבד של AMD בשם SEMPRON.. מחיפוש קצר הבנתי שהוא מעבד ל  Low budget \ celerony .. אז מה הקטע איתו..? הוא יותר טוב מ AXP..? ומה ההבדל בין K8 ל K7? ראיתי גם שהשמות של המעבדים אותו דבר אבל שמות הליבות שונות וזה דבר משמעותי..

בקשר ללוח, שלי מבוסס NFORCE 2 , ראיתי שיש 4?

בקיצור אני אשמח אם תוכלו לעדכן אותי במה קורה היום ומה כדאי..

תודה!

פורסם

ל-AMD יש כרגע 5 סדרות מעבדים עיקריות בייצור*:

Athlon 64 -מיועד למיינסטרים ולבעלי תקציב בינוני עד משוחרר פלוס

Sempron -מיועד לשוק התקציבי יותר ולבעלי תקציב הדוק במיוחד

Athlon 64 FX -מיועד לגיימרים ואוברקלוקרים בלבד ולבעלי תקציב משוחרר להפליא

Turion -מיועד למחשבים ניידים, אך ל AMD לא מצליח איתם במיוחד בגלל האלטרנטיבה היותר טובה של אינטל.

Opteron -מעבדים לשרתים, חזקים במיוחד וגם יקרים במיוחד.

שמות הקוד, או שמות הליבה, מיועדים כמובן לציין את סוג הליבה. להלן סוגי הליבות הידועים לי:

Newcastle - הוותיקה, בתהליך ייצור של 130 ננומטר

Winchester - וותיקה, תהליך ייצור 90 ננומטר זכרון קאש רמה שתיים חצי מגה

Venice - החדישה מינוס, 90 ננומטר וחצי מגה קאש רמה שתיים, אך גם בקר זיכרון חזר יותר המאפשר לעבוד עם 4 מודולות זיכרון במקביל בלי לרדת למהירות 333 וסט פקודות למעבד SSE3.

San Diego - החדישה פלוס, מגה שלם של קאש, 90 ננומטר, אותו בקר זיכרון כמו ווניס וגם סט ההוראות שצויין מעלה.

מכיוון שכל אלה ליבות של Athlon 64, הם תומכים גם ב 32 וגם ב 64 ביט (X86-64)

Egypt - ליבה של מעבד שרתים, האופטרון, לא צריך לעניין אותך אם אתה לא קונה שרת.

*לא הכנסתי את AXP מכיוון שמעבד זה אינו אלטרנטיבה טובה בשוק כיום

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אז AXP לא עדיף על SEMPRON?

ראיתי בכמה מקומות שממליצים על AXP T-BIRD 2600+ במקום SEMPRON 2800 והוא אפילו עולה פחות.. זה לא נכון?

עריכה: ואין שום קשר\ התאמה בין שמות הליבה למעבדים (סדרות הייצור)?

פורסם

נא לערוך את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום

תודה.

פורסם

הסמפרונים בסוקט A הם AXP שהעלו להם את הדירוג (T-Bred ו-Barton)

הסמפרונים בסוקט 754 הם A64 שהקטינו להם את המטמון (והוציאו פקודות 64 ביט, למרות שזה ישתנה בקרוב), הם עולים על ה-AXP מבחינת ביצועים, בגלל הארכיטקטורה העליונה של ה-A64, והם גם אוברקלוקרים מעולים

פורסם

יש גם ליבת טולדו אם אני לא טועה היא של הכפול ליבה ואם אני לא טועהה גם ליבת פאריס של סוקט 754 סמרפסון

פורסם

יש גם ליבת טולדו אם אני לא טועה היא של הכפול ליבה ואם אני לא טועהה גם ליבת פאריס של סוקט 754 סמרפסון

מה לעשות, את אלה אני לא מכיר אז לא רשמתי ::)

בינתיים המעבדים הכי מומלצים לקידוד ומולטיטסקינג* הם האינטליזיישן, המעבדים הביתיים ומעבדים לתחנות משחק אתלון 64 ומעבדים תקציביים לתחנות עבודה הם סמפרונים.

*למקרה שתשאל - מולטיטסקינג - MultiTasking הוא הפעלת כמה תוכנות הדורשות 100% (או בשפה עממית - מוציאות את המיץ) מן המעבד במקביל.

במידה ומולטיטסקינג וזמן הקידוד אינם חשובים לך, הייתי ממליץ בחום על אתלון 64 +3000 או + 3200 (כמובן בסוקט 939, אלא אם התקציב לא מאפשר זאת) , ולמקרה שאתה צריך תחנת עבודה, סמפרון 2600 בסוקט 754 בהחלט יספיק.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברה.

רציתי לשאול... אני מיתכוון לקנות מחשב בתקציב הדוק מאוד.

המחשב מיועד למשחקים והורדות וכו'

חשוב לי אפשרות שדרוג בעתיד.

איזה סוג מעבד SEMPERON כדי לקנות לאיך אני מבדיל בינהם כי לא תמיד מציינים.

כמו כן איזה לוח וזכרון כדאי לי לקנות

תודה חברים

פורסם

למה אתה מגיב בנושא מלפני חצי חודש?!

פורסם

תפתח דיון בפורום מפרטים עם תקציב ודרישות ותקבל עזרה. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים