עבור לתוכן

לוח-אם למחשב העתידי שלי - שאלה חשובה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני קונה היום ואני חייב עזרה!!

• תגובות 36
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה אתה רוצה קיבלת פה המלצות

DFI LanParty UT nF4-D

Asus A8N-E

Gigabyte K8NF-9

MSi K8N Neo4-F

כל אחד מהם יהיה בסדר, ה Asus הכי מתקדם מהלוחות הנ"ל

פורסם
  • מחבר

רק אין לו תמיכה בSATA II ובNCQ...מזה אומר? זה ישפיע על משהו?

פורסם

זה משנה רק אם תיכננת לקחת דיסק קשיח SATA II או NCQ

פורסם

לא ליקנות היום דיסק קשיח בלי NCQ זה לא חכם כי זה עולה אולי עוד חמישים שקל אבל זה שווה

פורסם

זה 200 שקל ללוח ועוד 50 לדיסק קשיח

זה יוצא 250 ולרוב אפשר לעשות עם הכסף הזה דברים הרבה יותר מועילים למפרט הכולל מאשר ה NCQ

פורסם
  • מחבר

זה כל כך נחוץ? מה זה יתן לי הNCQ?

פורסם

זאת תכונה שמשפרת ביצועים עד כ 20%

אבל במפרט אפשר לשפר הרבה דברים ב 250 ש"ח האלה שלרוב יתנו תוספת ביצועים יותר טובה מאשר NCQ

פורסם
  • מחבר

יש אותה בלוחות החדשים כמו הנאו 4 של MSI לדוגמא? והאם למפרט שלי זה בסדר גם בלי NCQ? (למפרט שאני רוצה לקנות) :nixweiss:

פורסם

ב MSi K8N Neo4 Platinum יש תמיכה ב NCQ

ב MSi K8N Neo4-F אין

אפשר להסתדר עם מפרט כמו שלך בלי NCQ למרות שלרוב אפשר לדחוף גם NCQ במפרט כזה

פורסם

זה כל כך נחוץ? מה זה יתן לי הNCQ?

הNCQ זהוי סידרה של קודות אשר נועדו למנוע היווצרות בלאגן בדיסק קשיח בעת הכתיבה על הדיסק כי פע הקבצים היו פשוט מושלכים לדיסק אבל עם סדרת הפקודות הזאת הם כבר מסודרים מההתחלה

פורסם

אתה טועה ומטעה.

גם מי שטען שזה משפר ביצועים ב 20% עושה אותו דבר.

NCQ סה"כ מסדר מחדש את סדר פקודות הקריאה כתיבה שמגיעות לדיסק הקשיח. במקום שהראש יתרוצץ בכל רחבי הדיסק הקשיח על מנת למלא בקשות בסדר שהן מגיעות, כאשר הבקשות מסודרות כך שכל שבקשות הנמצאות בקרבה כלשהי למיקום הנוכחי של הראש יענו קודם, על מנת למנוע התרוצצות שלו.

השיפור למשתמשים רגילים הוא לא משמעותי, 3% יכול להיות מספר טוב, אבל זה די תלוי בתוכנות אותן מריצים. הדבר הזה עוזר בצורה משמעותית כאשר מריצים אפליקציות המבוססות על בסיסי נתונים, או כל דבר שיש לו הרבה כתיבות רנדומליות וקצרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים