עבור לתוכן

Venice 3000+ DFI NF4 - בעיות? עידכון - תוקן, יש תמונות

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קרה לי משהו מוזר, כבר התנסיתי עם מספר לוחות DFI NF4, ביניהם 2 עם זיכרונות TCCD של חברים ועוד אחד אתמול של חבר עם הBH-5 הנ"ל.

התקנתי את המחשב והתקנתי את הוינדוס והכל עבד מצויין, הותקן גם GTA:SA ושיחקנו קצת ועבד הכל מעולה, הלכתי, וכמה שעות מאוחר יותר חבר שלי פתח את המחשב ולאחר כחצי שעה(לפי מה שהוא אמר) המחשב תקע מסכים כחולים בלי סוף עד לרמה שאי אפשר היה להעלות אותו במצב רגיל אלא רק בSAFE MODE, אחר כך הוא גם עשה ריסט וציפצף.

שבאתי הסתבר לי שבDEBUG LED דולקות 3נורות מה שאומר שיש בעיה בזיכרונות.

לקחתי זיכרון SAMSUNG TCCC 512MB מהמחשב של אחותו והוצאתי את הBH5, שמתי אותו בסלוט הראשון השני והשלישי והוא לא עבד, בסלוט הרביעי המחשב עשה בוט והכל עבד מצויין עלה לוינדוס ועבד ללא שום בעיות.

אחר כך לקחתי סטיק אחד של BH5 ושמתי בסלוט 4, המחשב עלה ועבד מצויין כמו מקודם, אחר כך שמתי בסלוט ה3 עוד סטיק של BH5 והמחשב עלה, כרגע זה אומר שהזיכרונות עובדים בSINGLE CHANNEL DDR, המחשב עבד מצויין ולא הראה שום בעיות, המשכתי ושמתי את הזיכרונות בסלוטים 2+4 מה שנתן לי DUAL CHANNEL, המחשב עלה לוינדוס, ניסינו להעביר משהו מהלאפטופ שלי, ובום, עוד פעם מסכים כחולים והמחשב שוב לאחר מספר עליות התחיל לצפצף...

חזרתי על כל התהליך עם הסאמסונג, עד שהגעתי עוד פעם למצב שבו המחשב שוב עובד בDUAL, אוקיי, מכאן המחשב כבר עבד ולא עשה שום בעיות(גם כרגע עובד ללא בעיות), מכוון ל2.8V בתיזמונים 5-2-2-2 ועובד מצויין.

אז, תחשבו על זה, אני לא יודע בידיוק מה הלך שם ועוד לא בדקתי את זה גם עד הסוף(צריך להריץ MEMTEST) אבל משהו נראה מוזר.

עכשיו, את הג'אמפר של ה4V לזיכרונות בלוח שמתי על 4V, אבל משום מה הוא עדיין נותן לי בביוס מקסימום של 3.2V, מישהו יודע מה הבעיה?

פורסם

לאחרונה קרה לי משהו מוזר, כבר התנסיתי עם מספר לוחות DFI NF4, ביניהם 2 עם זיכרונות TCCD של חברים ועוד אחד אתמול של חבר עם הBH-5 הנ"ל.

התקנתי את המחשב והתקנתי את הוינדוס והכל עבד מצויין, הותקן גם GTA:SA ושיחקנו קצת ועבד הכל מעולה, הלכתי, וכמה שעות מאוחר יותר חבר שלי פתח את המחשב ולאחר כחצי שעה(לפי מה שהוא אמר) המחשב תקע מסכים כחולים בלי סוף עד לרמה שאי אפשר היה להעלות אותו במצב רגיל אלא רק בSAFE MODE, אחר כך הוא גם עשה ריסט וציפצף.

שבאתי הסתבר לי שבDEBUG LED דולקות 3נורות מה שאומר שיש בעיה בזיכרונות.

לקחתי זיכרון SAMSUNG TCCC 512MB מהמחשב של אחותו והוצאתי את הBH5, שמתי אותו בסלוט הראשון השני והשלישי והוא לא עבד, בסלוט הרביעי המחשב עשה בוט והכל עבד מצויין עלה לוינדוס ועבד ללא שום בעיות.

אחר כך לקחתי סטיק אחד של BH5 ושמתי בסלוט 4, המחשב עלה ועבד מצויין כמו מקודם, אחר כך שמתי בסלוט ה3 עוד סטיק של BH5 והמחשב עלה, כרגע זה אומר שהזיכרונות עובדים בSINGLE CHANNEL DDR, המחשב עבד מצויין ולא הראה שום בעיות, המשכתי ושמתי את הזיכרונות בסלוטים 2+4 מה שנתן לי DUAL CHANNEL, המחשב עלה לוינדוס, ניסינו להעביר משהו מהלאפטופ שלי, ובום, עוד פעם מסכים כחולים והמחשב שוב לאחר מספר עליות התחיל לצפצף...

חזרתי על כל התהליך עם הסאמסונג, עד שהגעתי עוד פעם למצב שבו המחשב שוב עובד בDUAL, אוקיי, מכאן המחשב כבר עבד ולא עשה שום בעיות(גם כרגע עובד ללא בעיות), מכוון ל2.8V בתיזמונים 5-2-2-2 ועובד מצויין.

אז, תחשבו על זה, אני לא יודע בידיוק מה הלך שם ועוד לא בדקתי את זה גם עד הסוף(צריך להריץ MEMTEST) אבל משהו נראה מוזר.

עכשיו, את הג'אמפר של ה4V לזיכרונות בלוח שמתי על 4V, אבל משום מה הוא עדיין נותן לי בביוס מקסימום של 3.2V, מישהו יודע מה הבעיה?

אין שום בעיית תאימות של זיכרונות tccd או bh ללוח הזה, אפילו להפך, בשום לוח אחר לא מושכים אותם כמו עם ה dfi.

מהסוף דווקא, אתה צריך לשים את ה vcore על מצב לא אוטומטי כלומר לתת לו ערך - ורק אז תוכל להעלות את ה vdimm עד ל 4v - אגב מאותו רגע שהעברת את הגמפר תדאג לקירור טוב ללוח ול pwmic, העסק שם רותח מאותו רגע.

בקשר לתקלה עם הזיכרון , אם אתה עובד עם ה tccd לא הייתי בוטח ב memtest , ברוב המקרים שיש בעיה פיזית עם הזיכרונות memtest יעבוד ללא כל בעיה אבל שמערכת ההפעלה או פריים יעבדו תקבל שגיאה, ב dual תעבוד רק עם dimms 2 4 שזה הכתומים, ותנסה להחליף בין הזיכרונות יש תופעות מוזרות מאוד לפעמים - כמו שתיארת.

פורסם
  • מחבר

הם כרגע עובדים על שני הסלוטים הכתומים, אבל לא הבנתי בקשר למתח, איפה אני משנה את זה למצב ידני?, הוא נותן לי להגדיר ידנית מ2.6 עד ל3.2, ולא מעל זה, שאני מנסה מעל 3.2 הוא חוזר ל2.6....

פורסם

הם כרגע עובדים על שני הסלוטים הכתומים, אבל לא הבנתי בקשר למתח, איפה אני משנה את זה למצב ידני?, הוא נותן לי להגדיר ידנית מ2.6 עד ל3.2, ולא מעל זה, שאני מנסה מעל 3.2 הוא חוזר ל2.6....

כי לא נתת לו vcore, ככה זה עובד :

1) גמפר את הגמפר לעליון למצב ה 5v.

2) כנס לביוס - שים ערך ל vcore - נניח 1.5v או מה שאתה צריך - רק אל תשאיר אותו על auto.

3) זהו, עכשיו הוא יתן לך מתחים גבוההים ;D

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יעזור לי מאוד אם תוכל לתת לי צילום של הביוס שלך מכל ההגדרות של הGEINE הזה איפה שעושים אוברקלוק, גם את הDRAM CONFIGURATION והכל הכל, רק לראות איך זה אצלך

כי יש בDRAM מלא אפשרויות, כרגע התיזמונים על 5-2-2-1.5 והכל עובד, אבל שאני מעלה אותו ל220X9 שזה 1980MHZ למעבד ו440 לזיכרונות על תיזמונים 5-2-2-2 ומתח 3.0 המחשב פשוט תוקע מסכים כחולים וריסט!, וב225 בכלל לא עולה, מה הבעיה!?

דרך אגב CPC על ENABLED.

פורסם

יעזור לי מאוד אם תוכל לתת לי צילום של הביוס שלך מכל ההגדרות של הGEINE הזה איפה שעושים אוברקלוק, גם את הDRAM CONFIGURATION והכל הכל, רק לראות איך זה אצלך

כי יש בDRAM מלא אפשרויות, כרגע התיזמונים על 5-2-2-1.5 והכל עובד, אבל שאני מעלה אותו ל220X9 שזה 1980MHZ למעבד ו440 לזיכרונות על תיזמונים 5-2-2-2 ומתח 3.0 המחשב פשוט תוקע מסכים כחולים וריסט!, וב225 בכלל לא עולה, מה הבעיה!?

דרך אגב CPC על ENABLED.

220 2-2-2 - אתה מתכוון עם ה tccd או עם ה bh ?

להיות כנה לא שיחקתי עם ה tccd בתיזמונים הדוקים, זה לא כל כך מעניין אותי, איתם עדיף לשחרר קצת תיזמונים ולהעדיף mhz.

הנה הביוס שלי - tccd, בקשר ל bh אז בקרוב מאוד אמורים להגיע אלי זוג redline ואז אני ידע פחות או יותר מה ההגדרות הכי טובות עם ה bh/utt.

פורסם

כי לא נתת לו vcore, ככה זה עובד :

1) גמפר את הגמפר לעליון למצב ה 5v.

2) כנס לביוס - שים ערך ל vcore - נניח 1.5v או מה שאתה צריך - רק אל תשאיר אותו על auto.

3) זהו, עכשיו הוא יתן לך מתחים גבוההים ;D

מוזר..

רואים בתמונה שאתה ב270FSB וLDT X4 = 1080 -לפי מה שהבנתי אסור לעבור את ה-1000 , או שאני טועה?

פורסם

מוזר..

רואים בתמונה שאתה ב270FSB וLDT X4 = 1080 -לפי מה שהבנתי אסור לעבור את ה-1000 , או שאני טועה?

לא צריך להשתגע אבל מותר - לא יכול לקרות כלום חוץ ממסכים כחולים או בוטים לא טובים וכאלה ;D

פורסם

אז המחשב כאילו יוכל להיות יציב כשהמכפלה גדולה מ1000?

פורסם

אז המחשב כאילו יוכל להיות יציב כשהמכפלה גדולה מ1000?

כל עוד זה בטעם אז וודאי :beerchug:

פורסם
  • מחבר

תודה אבל אם תוכל גם לצלם את התפריט הראשי שהבאת מקודם רק ללא הDRAM VOLTAGE...

עכשיו מזה כל ההגדרות האלו אם תוכל להסביר לי, למה בכמעט שום לוח אין שליטה עליהם ואני לא יודע מה הם עושים\עושות ובקשר לHTT, איפה המכפלת HTT, איך זה כתוב...

כאילו אני הבנתי את כל העניין ואיך לעשות אוברקלוק בA64 אבל המחשב פשוט לא יציב בכלל כבר ב220X9....

פורסם

שניה cupra הגימפור הזה קיים גם ב dfi lp nf3 250gb ?

פורסם

שניה cupra הגימפור הזה קיים גם ב dfi lp nf3 250gb ?

לא, ה 250 מקבל מתח רק מה 3.3v ולכן לא ניתן (בלי מודים) להוציא ממנו מעל 3.2v - אין לו גמפר כזה.

תודה אבל אם תוכל גם לצלם את התפריט הראשי שהבאת מקודם רק ללא הDRAM VOLTAGE...

עכשיו מזה כל ההגדרות האלו אם תוכל להסביר לי, למה בכמעט שום לוח אין שליטה עליהם ואני לא יודע מה הם עושים\עושות ובקשר לHTT, איפה המכפלת HTT, איך זה כתוב...

כאילו אני הבנתי את כל העניין ואיך לעשות אוברקלוק בA64 אבל המחשב פשוט לא יציב בכלל כבר ב220X9....

היי , כתוב די במופרש מה היא כל הגדרה, אם אתה צריך משהו ספציפי שאתה לא יודע אשמח לעזור, אבל לעבור הגדרה הגדרה זה קצת ארוך ;D

שאתה ב 220mhz - תשנה קודם כל את מכפלת ה htt מ 5 ל 4 - במסך בביוס זה נקרא htt frequency ratio.

בהצלחה.

פורסם

הביוס שיש ללוח שלי כאן מעודכן מהביוס שלך ולכן יש כמה שינויים, אבל בכל זאת הבנתי, אז הנה, אוברקלוק התחלתי :

עריכה : מדבר stingeR מהמחשב של FreeStyler(בעל הלוח)

פורסם

הביוס שיש ללוח שלי כאן מעודכן מהביוס שלך ולכן יש כמה שינויים, אבל בכל זאת הבנתי, אז הנה, אוברקלוק התחלתי :

עריכה : מדבר stingeR מהמחשב של FreeStyler(בעל הלוח)

אל תעבוד עם מכפלות עם חצאים, הזיכרונות למרות מה שאתה רואה עובדים על מספרים נמוכים יותר.

ותוריד את ה htt ותעלה מכפלה, אין צורך לעבוד ב htt גבוהה כזה, זה לא עוזר ואפילו יכול לפגוע.

250x10 יהיה יותר טעים ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים