עבור לתוכן

חומרה באמת אחרת!!!!

Featured Replies

פורסם

אתמול הלכתי עם חבר שלי לקנות למכשיר הפליסטישן 2 החדש שלו אקדח רוטט עם כוונת אלחוטי ולאחר שיטוט קצר מצאנו אקדח מענין העונה לכל הציפיות של חברי שמיד החליט לקנות אותו ב- 350 שקל וקיבל גם משחק מתנה. כשחזרנו לביתו וחיברנו את האקדח לפליסטישן 2 הבחנתי כי החיבור הינו חיבור USB רגיל כמו שיש למחשב השולחני הרגיל (שאחד כמהו נמצא שוכב בביתי). שיחקנו בו והיה מענה ביותר לשחק במשחק time crisis שאותו הוא קיבל מתנה. מיד עלה בראשי רעיון, לקנות גם את האקדח כזה או אחר למחשב שלי והתחלתי בהתחלה לחפש אקדח למחשב, דבר שהתגלה כבלתי אפשרי, בכל חנות שנכנסתי אמרו שיש להם רק כאלה המתחברים לפליסטישן אחד או שתיים או לשניהם. ולכן חזרתי עצוב ללא שום אקדח ועם כאב חזק בלב שלא אוכל לנסות לשחק במשחקים הישנים והמוכרים כמו House of the Dead 1,2 או Virtua Cop בתור התחלה כניסוי לאקדח, ואז חשבתי האם אי אפשר לחבר בצורה זו או אחרת את אקדח הפליסטישן שתים בעל יציאת ה USB למחשב בצורה רגילה ולהשתמש אולי באיזה דריבר גנריק (וכנראה לאבד את אפשרות הרטט)

בכל מקרה שאלתי היא:

האם אתם מכירים באיזה מקום ואיזה אקדח ניתן למצוא למחשב, עדיף רטט ואלחוטי אבל העיקר שיהיה משהו כי אני לא מצאתי בכלל?

האם אפשר באיזושהי צורה לחבר את האקדח של הפליסטישן למחשב?

פורסם

אני בחיים לא ראיתי אקדח למחשב, ובקשר לשאלה השנייה, מה אני יכול להגיד:

"אתה יכול לנסות..." ;):nono::lol: :asthanos: :asthanos: :-X :hat::jump:

פורסם

ואם אפשר לשאול כאן, אם כבר מדברים על אקדחים לטלוויזיה , את השאלה עתיקת היומין: איך לעזאזל הדברים האלה עובדים??

איך המכשיר יודע איפה נמצאת הטלוויזיה??

פורסם

גם אני תמיד חשבתי על זה. ???

פורסם

אני חושב שזה קשור לאינפרה אדום???

פורסם

לא בהכרח...

העיבוד נמצא בתוך התכנה יותר מאשר בתוך החומרה...

זאת אומרת שיש שבב מסויים בתוך השלט ש"משתף פעולה" עם המשחק וכך המכשיר יודע אם פגעתם או לא...

לדוגמא: עכבר- הוא לא "יודע" איפה" המסך נמצא, הוא מתבסס על אותה פעולה רק על משטח בעוד שבאקדח יש גם גורם גובה והוציאו את אלמנט ה"למעלה למטה" בתנועה של העכבר בשביל תנועה יציבה בשלוש מימדים.

אני חושב...

פורסם

יש מתאם מפלייסטישן לPC. ואני יודע שמוכרים אותו בארץ, ושהוא תומך גם באקדחים.

פורסם

אהה... כן , ואני זוכר שראיתי מתישהו שמוכרים כזה אקדח לPC בבאג בחולון. תנסה.

פורסם
  • מחבר

אז ככה אנשים, שני דברים: קודם כל כיצד זה עובד:

לאקדח באמת עין ליזר שאינה נשקפת בעת המשחק, כלומר אם תכוון את האקדח לעין תראה קרן אור אדומה אך היא נבלעת בתוך הטלוויזיה ואינה משתקפת דרכו. סריקת המסך מאוד פשוטה, בתחילת השימוש בכל משחק יש לכוון את האקדח בהתחלה אל הנקודה הימנית העליונה של המסך (ומופיעה גם מן מטרה שכזאת, תלוי במשחק) וללחוץ על לחצן הירי ולאחר מכן לכוון על הנקודה השמאלית התחתונה על מנת לכוון למכשיר את הטווח (המשטח) של הטלוויזיה. כדי לאפשר תזוזה קדימה ואחורה עם הרובה בתוך הרובה עוד אמצעים אלקטרונים שמודדים את המרחק מהטלוויזיה (כנראה המרחק שעוברת קרן הליזר מהמסך עד לחזרתה לאקדח או משהו כזה) בערך כמו בעכבר האופטי אך יותר מתקדם ולכן גם יותר יקר.

בכל מקרה אקדחים כבר קימים שנים רבות ובטח שישנם שיטות שונות של עבודה, אני עוד זוכר שלמכשיר המאגסון שלי (ניטנדו 8 ביט) היה אקדח שהיה מאוד איכותי ומדויק בשביל מה שהיה אז. האקדח היה כבר בילד אין בתוך אותה מערכת שאבי הביא לי ביום חורף נעים ב- 1989 והיה משחק עם ברווזונים שצריך לפגוע בהם בול (היו זמנים....).

בכל אופן המכשיר כבר לא אקטואלי וכך גם הרובה (הרובה נשבר והמכשיר נשרף)!!

בקשר למתאם, אם תוכל לפרט, לתת לי אולי ת'שם או את המקום שבו ראית אותו או בכלל איזושהי פיסה של מידע אשמח מאוד.

ובקשר לאקדח ל PC, לצערי אלי לבשר לכם על מותם של כל אותם ידיות משחק למחשב שלרוב גרועים בהרבה מאותם ג'ויסטיקים היוצאים לקונסולית ולרוב גם יקרים בהרבה, לדוגמא, רק לשם השוואה, לפני כחצי שנה כשיצאתי לקנות הגה למחשב וראיתי הגאים כדוגמאת ההגה הרוטט של מיקרוסופט ושל לוגיטק כולם ברמת מחירים של 700 עד 800 שקל!! בעוד שלידם הגאים רוטטים עם תוספות כמו ידית הילוכים ואפילו משחק במתנה בפחות מ- 299 ש"ח, האם זאת לא סחיטה? לשלם יותר ולקבל פחות... וכך בטח גם באשר לאקדחים (וג'ויסטיקים וגיים פאדים בוודאי שמיותר לציין)

אם באמת קיים מתאם עם דריברים לגויסטיקים, ואני מקווה מאוד שכן, אני רץ לקנות אותו מחר, בכל אופן אני מצפה בקוצר רוח לפיסת מידע!!

פורסם

הממ.. זה לא נשמע כ"כ הגיוני. יש הבדל בין פקודות פשוטות של למעלה ולמטה לבין ממש תזוזה בשלושה מימדים - בעכבר הוא פשוט נותן את הפקודות של שני הצירים. שם הוא לא ממש יכול לעשות את זה כי הוא לא יודע מה הגודל של הטלויזיה, כמה היא רחוקה וכו'. איך הוא יודע מהי נק' המרכז של הטלויזיה ומאפס אותה עם האקדח?

פורסם
  • מחבר

טוב,לא חשוב איך זה עובד העיקר שזה עובד...

למישהו יש כבר מידע על מתאם או משהו?

או אקדח למחשב זול וטוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים