עבור לתוכן

מישהו פה עוד ניתקל בתופעת ה"גנריו?ת" בחנויות מחשבים בערים הקטנות?

Featured Replies

פורסם

אני גר בעיר רחובות ובכל מה שנוגע למחשבים, יש לי הרגשה שאני פשוט חי בעולם השלישי. אני לא פגשתי חנות אחת ברחובות שמוכרת מארזים או ספקי כוח לא גנריים. כשאני אומר להם את המילה "גנרי" לגבי ספק של "500 וואט" כביכול- אין להם מושג על מה אני מדבר, המילה הזאת אפילו זרה להם, מרוב שהם לא מכירים משהו אחר.

החנויות האלו אפילו לא יודעות את המידות של מאווררים למארז(60, 80 ,120...)

פשוט בלתי אפשרי למצוא בעיר הזאת מותגים, כמו ספק של TT או מארז של ANTEC.

מה דעתכם על הנושא??? מישהו עוד שם לב ל"תופעה"? או שזה רק ברחובות.......

פורסם

לפי מה שאני זוכר אסור לתת פה דעה על חנויות אבל לדעתי זה בכל חנות רחוב כזאת..אתה יודע מהקטנות והחובבניות שרק התחילו את דרכן.

(אם עברתי על החוקים תגידו לי ואני יערוך :))

פורסם

לצערי הרב זה לא רק ברחובות.

גם פה בבאר שבע המצב אותו דבר.

לא יהיה להם את המותגים שאתה מחפש כי אין דרישה לזה. הלוקח שהולך לחניות האלו יודע משפט אחד. רק INTEL וAMD זה זבל.

הדרך הכי טובה זה להזמין דרך האינטרנט זה הפיתרון היחידי כל עוד שחאפרים שולטים בעסק של מכירת המחשבים.

פורסם

זה גם בערים הגדולות,למשתמש ממוצע אין שום סיבה לקנות ספק כח מותג אלא אם הוא צריך אחד (כמו למשל לכרטיס מסך שדורש מתח מהספק וכו...).

אני יכול להעיד שלפחות חברה אחת מאוד גדולה (שלא נזכיר את שמה) שמשתמשת במחשבים שלה לעבודות CAD (עשרות אם לא מאות מחשבים),לכולם יש ספק כח ג'נרי,וכולם עובדים כמו חיות במשך שנים.

פורסם

אתה לא לבד...

זה גם בקרית מלאכי.

פורסם

התופעה הזאת לוקה בהרבה חלקים גדולים של מדינת ישראל, לא רק ברחובות.

פורסם

לצערי הרב זה לא רק ברחובות.

גם פה בבאר שבע המצב אותו דבר.

לא יהיה להם את המותגים שאתה מחפש כי אין דרישה לזה. הלוקח שהולך לחניות האלו יודע משפט אחד. רק INTEL וAMD זה זבל.

הדרך הכי טובה זה להזמין דרך האינטרנט זה הפיתרון היחידי כל עוד שחאפרים שולטים בעסק של מכירת המחשבים.

כן גם אני מבאר שבע והרמה של החנויות פה זה מתחת לכל ביקורת :smile1:

חח סתם אבל אתה באמת צודק... כל מקום שהולכים אליו, לפחות בבאר ששבע, רק אינטל... אבל לפחות בתקופה האחרונה התחילה להיות התוודעות ל AMD ואני רואה יותר ויותר פרסומות בעיתון המקומי על מפרטים מבוססים AMD אבל זה עדיין לא מתקרב לאינטל... :kopfpatsch:

עכשיו כשאני יותר מתעמק בנושא (ההודעה הראשונה :P) ממצחיק זה הופך להיות עצוב חח :silly:

פורסם

בבית שמש זה פחות נפוץ

אבל עדיין רואים איזה מודעה בעיתון "מארז מפואר 500 וואט" וכל המחשב עולה 2000 שקל כולל מסך :kopfpatsch:

והגנריות זה החולי של המחשבים

פורסם

אני התווכחתי במשך שבוע עם טכנאי מחשבים של משרד האדריכלות הכי גדול בארץ שGF4 MX440 זה כרטיס ממש ממש עלב ומיושן, הוא ניסה לשכנע אותי שזה כרטיס מעולה למשחקים, ממש מטוס!... :-\

אחרי כמה ימים הראתי לו את השוואת הכרטיסים הגדולה אצל TOM (מGF2 עד 9800XT :) )...סוף סוף הצלחתי להשתיק אותו.

חבל שלא הבנתי באותה תקופה מה זה ספק ג'נרי (זה היה לפני איזה 5 שנים), כי בסוף קניתי ממנו ספק ג'נרי ב50 שקל.... :P

ועוד מקרה מעצבן שהיה לי זה שבאתי לקנות 9800 בחנות מחשבים באשדוד (אני כל כך שונא את העיר הזאת...), שאלתי את המוכר אם יש והוא הביט בי כאילו נפלתי מהשמים, הוא אפילו ניסה לשכנה את אבא שלי שלא צריך דבר כזה במחשב למשחקים...זה לדברים יותר מסובכים הוא אמר .... :s07:

פורסם

שמע בשביל טכנאי של משרד אדריכלות גם tnt זה אחלה כרטיס התוכנות שהם עובדים איתם זה לא cad אלה תוכנות חלשות בהרבה שעובדות בעיקר על מעבד

ובכללי העניין של אינטל בכול מקום זה בגלל שבארץ לאינטל יש תשתית ותיקה לעומת אי.אמ.די ולכן המוכרים יעדיפו למכור אינטל (למה יש להם "קומבינות")

לא שאני מצדיק את זה שהם משתמשים במילים מפוצצות כדי לשווק את עצמם אבל לפי דעתי מי שקונה מחשב מורכב בחנויות בכללי רוב הסיכויים יקבל מחשב טוב אבל חלש ברמה ביצועית ורוב האנשים לא מבינים במחשבים ולכן הם מחפשים מילים מפוצצות ! :s07:

פורסם

כשאני קורה את הדיון הזה אני מבין כמה התברכנו בקרית גת..

פעם היו שתי חנויות בעיר שהתנהגו כמו שאתם מתארים ופשוט לא היה טעם להכנס אליהם....

לפני כמה שנים נפתחה חנות עם בחור שמבין עניין וגם שהוא לא מחזיק במלאי, הוא יודע

להמליץ ולהזמין מה שצריך...

לצערי רוב האנשים באיזור עדיין הולכים לחנויות הותיקות שמוכרות להם במיוחד מילים יפות..

פורסם

אני מחיפה ופה יש מספיק חנויות טובות עם מוכרים שמבינים

אבל מידי פעם אני נכנס לחנויות עם מוכרים שלא מבינים כלום

אני מתחיל להתקיל אותם וזה כל כך מצחיק לראות מוכרי מחשבים לא יודעים מה לענות לי

איזה פעם אחת הצלחתי כל כך לעצבן מוכר שהוא יצא מהחנות לעשן סיגריה בשביל להירגע

תנסו זה מה זה כיף להגיד להם "נראה לי שמישהו פה צריך לעשות שעורי בית" :smile1:

זה לרוב ברשתות הגדולות שמוכרות כל מיני מוצרי חשמל ולא רק מחשבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים